Saunalahti Saunalahden osamaksupuhelin ja operaattorin vaihto

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Alopo, 11/10/12.

 1. Alopo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/10/12
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Iphone 4S
  Pahoittelut, jos tästä aiheesta löytyy jo asiaa jostain ketjusta. Yritin etsiä aiheesta, mutta pikaisella googletuksella ei osunut silmään mitään järkevää. Eli emännällä on uuden karhea Iphone 4 Saunalahden liittymällä ja puhelin osamaksulla. Saunalahti toimii pääasiallisessa puhelimen käyttöpaikassa (kotona) ala-arvoisesti. Eli oikeastaan ainoa sopiva paikka puhumiseen on pihalla, jossa puhelut ei pätki ihan niin paljoa. Itse vaihtoin vasta Telefinlandiin ja olen erittäin tyytyväinen kuuluvuuteen ja netin nopeuteen.

  Jos vaimoni tekee numeron siirron toiselle operaattorille, niin maksuun tulevat Saunalahdelta tietty liittymämaksut vajaalta kahdelta vuodelta (ei älyttömästi, jos sillä hinnalla saa toimivan liittymän), mutta tuleeko tämä osamaksuluuri kerralla maksuun? Sehän ei tavallaan ole sidonnainen liittymään, kun kerran siitä tulee ihan eri laskutkin?

  Saisikohan täältä nopeammin apua kuin Saunalahden asiakaspalvelusta?
   
 2. salmaster

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/12
  Viestit:
  59
  Tykkäykset:
  10
  Puhelinmalli:
  iPhone 4S
  Sinun kannattaa numeronsiirron jälkeen muuttaa Saunalahden liittymäsi kaikkein halvimpaan liittymätyyppiin ja pudottaa siitä kaikki maksulliset palvelut pois mitkä mahdollista. Kun numero siirtyy Telelle niin Saunalahden liittymäsi jatkuu aivan kuten ennenkin paitsi ettei siinä ole numeroa enää. Liittymämaksut tosiaan tulevat kuukausittain aivan kuten ennenkin jollette muuta Saunalahden kanssa sovi kuten niiden kerralla maksamista. Operaattori ei kuitenkaan voi yksipuolisesti veloittaa yhdellä kertaa vaan siitä tulee sopia asiakkaan kanssa.

  iPhone 4 joka on hankittu Saunalahdelta eli Elisa Oyj:ltä ei ole mitenkään sidoksissa Saunalahden liittymään vaan on kuten sanoitkin erillinen kokonaisuus. Sen laskut tulevat edelleen samalla tapaa kuin tähänkin asti.

  Jos Saunalahti ei toimi niin suosittelen Teleä. Siellä on joitain tarjouksiakin vielä. MUTTA muistakaa alentaa Saunalahden liittymän kulut minimiin kun siirrätte numeron.
   
 3. Stumbelos Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  37   0   0

  Liittynyt:
  8/11/10
  Viestit:
  783
  Tykkäykset:
  42
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  Ei ole osamaksu puhelimet millään tavalla kytkettyinä mihinkään liittymään, eri asia olisi jos olisi kytky, mutta iPhoneja ei edes saa kytkynä Elisalta / Saunalahdelta.. Huoletta voit liittymää vaihtaa ilman sanktioita( jos ei itse liittymä määräaikainen)!
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Hänellä siis määräaikainen sopimus siitä liittymästä?

  Ei paljo muuta kuin nuo ehdotetu, vaikka kannattaa myös reklamoida jos palvelu ei pelaa kuten pitäisi. Tosin katvealueet ovat ihan normaaleja asioita matkapuhelinpalveluissa. Mutta jos parempaa luvattu niin asiasta kannattaa valitaa.
   
 5. Perza80

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/2/09
  Viestit:
  786
  Tykkäykset:
  18
  Kuuluvuus ongelma on syy purkaa määräaikainen liittynösopimus
   
 6. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Ensinnäkään puhelimia ei myydä osamaksulla. Ole tarkka terminologiassa, onko kyse kytkystä (24 kk) vai luottokaupasta (36 kk). Luuletko tosiaan, että täällä tiedetään sinun puhelimeesi ja sopimukseesi liittyvät yksityiskohdat niin kuin Saunalahdella? Jos puhelin on operaattorilukittu, ei siihen käy muun operaattorin liittymä. Saunalahden puhelimet eivät kai yleensä ole. Kokeile toimiiko puhelin sillä sinun liittymälläsi. Jos siirrät numeron saat siihen Saunalahden liittymään uuden numeron ja se sopimus jatkuu sellaisenaan. Mikäli olen ymmärtänyt normaalisti tällöin liittymään pannaan soittokielto, mutta sen voi toki poistaa. Jos kyse on pakettiliittymästä, kannattaa kysyä voiko sen vaihtaa edullisempaan liittymään, jos sitä ei käytä.

  Jos tuo osoite, jossa se liittymä ei toimi on se, jonka olette antaneet operaattorille, voi katsoa, että liittymässä on kuluttajansuojalain mukainen virhe. Kyllä liittymän pitää toimia omistajansa kotona. Se, jos se ei sitten toimi jossain serkun kummin kaiman kämpässä on eri asia.

  Uuden liittymän hankkimisessa asioit tietysti Tele Finlandin kanssa, et Saunalahden kanssa!
   
 7. avk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/5/07
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  1
  Minulla ei toiminut dna:n liittymä töissä ja tämä oli riittävä peruste purkaa määräaikainen tarjous paketti.
   
 8. salmaster

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/12
  Viestit:
  59
  Tykkäykset:
  10
  Puhelinmalli:
  iPhone 4S
  Aika hyökkäävästi kirjoitat ja huudat aloittajalle. Jos olisit lukenut kysymyksen huolella olisit havainnut kyseessä olevan iPhone 4 Elisalta joka on 100% varmuudella sim-vapaa. Toisekseen on täysin epäolennaista alkaa kiinnittää huomiota onko kyseessä kytky vai luottokauppa. Mitä sillä on merkitystä tässä asiassa muuta kuin se, että aloittaja ei ehkä tiennyt oikeaa termiä mutta mitä helvetin väliä sillä on?

  Jos liittymä ei toimi kotona niin kyllä oikeus purkaa sopimus tulee kyseeseen. Sitä kannataa ensin selvittää Saunalahden kanssa. Jollei onnistu voitte aina kuluttomasti hakea kuluttajariitalautakunnasta ratkaisua. Liittymä on kuitenkin syytä saada halvimmalle mahdolliselle kuukausimaksulle sen jälkeen kun liittymä siirtyy TeleFinlandille.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos olisi kyse kytkystä jossa laiteen osuutta maksetaan osissa ja kytkysopimus sanottaisiin irti/purettaisiin, olisi sillä nimenomaan merkiystä sen loppulaskun osalta.

  Se onko osamaksu vai luottokauppa ei ole suuri juttu, kuin sen suhteen kuka omistaa laitteen.

  Kytkytön luottokauppa taasen tarkoittaa että liittymällä ja laitteella ei periaatteessa kytköstä. Tosin jos hänelle myyty yhtäaikaa päätelaite ja liittymä kotikäyttöön ja lähtee kauppaa purkaa, niin ehkä se laitteenkin kaupan voisi purkaa.

  Jos SL ei ole myynyt iPhone kytkyllä koskaan ja kysyjän tapauksessa on varmasti luuri SLtä, niin se luonnollisesti poissulkee se kytkyn tuohon luuriin, mutta mikä on asiakkaan määräaikaisuus, onko se, jos on niin millainen.
   
 10. Teophne

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/10/12
  Viestit:
  62
  Tykkäykset:
  16
  Puhelinmalli:
  iPhone 4 (Note 2)
  Sama juttu täällä. Tänään aukesi DNA:n liittymä joka ei parhaalla tahdollakaan halunnut toimia paria kilotavua nopeammin. Speedtestiäkään ei tahtonut tehdä loppuun asti.

  Aspa sanoi laittavansa vikailmoa eteenpäin. Kertoi työpaikkani sijaitsevan epävarmalla 3G-Rajalla.
  Puhelin muistaakseni kytky, ei luottokauppa.
  Olisin siis vaihtamassa operaattoria, mutta koska operaattorin vika niin ajattelin jos voisivat irtisanoa liittymän jättäen kytkyn.

  Tod. Näk. ei, vaan joudun yllä kuvattua liittymän hinnan alentamista ja sitten siirtoa soveltamaan. Toimiiko tosiaan niin ettei tarvitse numeroa vaihtaa vaan vanha jäisi numerottomaksi?

  Edit: Kotona nyt yhdentoista pintaan illalla DNA antaa speedtestillä tasaista 1.5 megaa. Kyseessä tosiaan maksiminopeuksinen data.

  Soneran arvot sekä töissä että kotona yltivät parhaimmillaan 16 megaan.

  EDIT:

  Tuoretta tietoa DNA:lle soiton jälkeen. 1.5Mb kotona menee normaali 3G:n vaihteluväliin, eli ei ole peruste irtisanomiselle, työmaan huono yhteys ei ole irtisanomisperuste koska työmaalle ei ole koskaan luvattu luotettavaa yhteyttä, vain kotiin (jossa toistaiseksi luuri kuitenkin käyttää Wlanilla lankanettiä). Olisi pitänyt saada sama Aspa kuin avk:lla tuossa yllä.
  Sovittiin kuitenkin, että pudotetaan mobiilidatapaketti pois samantien ja laskut valuu pienimmällä mahdollisella kuukausimaksulla (2,90€) niin kauan kuin sopimusta riittää. Koska kyseessä oli kimppasopimus (luuri & liittymä samassa) en voi vaihtaa operaattorin halvimpaan jossa olisi 0,66€/kk.

  Toiselta operaattorilta voin hakea liittymän kun vain muistan mainita nykyisen olevan määräaikainen niin osaavat irrottaa numeron DNA:n liittymästä mutta jättää liittymän muuten eloon.

  Kyllähän tuo harmittaa, etenkin jos tässä vajaa vuorokauden kokeilukäytön vuoksi vielä peritään datapakettimaksu koko kuukaudelta, joka kuitenkin on tuntuvampi kuin tuo normikuukausimaksu.

  Eikös näissä pitäisi olla 14 päivän protestiaika, vai koskeeko luurikytkyjä ollenkaan samat säännöt? Kirjallista palautetta laitan kyllä aiheesta, ettei tarvitsisi turhasta maksaa.
   
 11. salmaster

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/12
  Viestit:
  59
  Tykkäykset:
  10
  Puhelinmalli:
  iPhone 4S
  DNA vetää sua. Jos DNA on kerran luvannut toimivuuden vain kotiisi eikä työpaikalle niin DNA voikin heti osoittaa sen sopimuskohdan jossa on sovittu, että liittymän täytyy toimia kotonasi. Sitä ei 100% varmuudella ole sopimuksessa. Nimittäin se on paskanjauhamista jos näin väitetään. Yksikään operaattori ei kirjallisesti lupaa liittymän toimivuutta esim. kotiin koska se on liian tarkkaan rajattu. Kun liittymä ei toimi niin asiakas saisi sopimuksen irti. Siten, operaattorit sanovat aina, että kuitenkin toimii yleisesti kohtuullisesti joten ei ole peruste irtisanomiselle. Eihän yksikään operaattori jätä kokeilematta kepillä uskooko asiakas satuja vai ei. Tämä on vissi juttu. Ja aivan operaattorista riippumatta.

  Kysehän on nyt vain siitä onko se riittävä irtisanomisperuste, ettei liittymä toimi työpaikallasi. Jos käytät liittymää työpaikalla sen 8h vähintään niin sanoisin, että sen käyttöaste on aika paljon. Eri asia onkin se, että DNA voi sanoa, että itse puhelinliikene toimii normaalisti ja, että otetaan datapaketti pois etkä maksa siitä.

  Jos olisi niin, ettei liittymä toimisi kotonasi DNA sanoisi ettei sinne ole edes koskaan luvattu luotettavaa yhteyttä vaan muualle jossa olet kuten töissä jne. Operaattorit kääntävät aina asiat toisin päin kun asiakas alkaa vedota huonoon kuuluvuuteen.

  Kyse on siis siitä mikä on kohtuullista ja mikä ei. Jos olet hankkinut DNA:n liittymän datakäyttöä ajatellen ja se ei toimi työpaikalla niin sanoisin kyseessä olevan sellainen syy jolla purkaa sopimus.
   
 12. Makkeri Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/2/08
  Viestit:
  247
  Tykkäykset:
  24
  En puolustele operaattoria tms, mutta eikö jossain vaiheessa myös kuluttajalla olisi jotain vastuuta asiasta, jos hommaa liittymän datakäyttöä varten, luulisi osaavan tarkistaa kuuluvuuskartasta, missä sitä dataa käyttää... En mäkään osta Ford KAta ja mene valittaa että myyjä ei kysynyt että teen raksahommia ja tarviin ison pakettiauton....:)
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kannattaa muistaa että työkäyttöävarten hankitut jutut eivät ole kuluttajansuojan alaisia. Eli vaikampia on purkaa omien mokien takia. Toki jos nimenomaan myyty tietyntasoiseen datakäyttöön siellä työpaikalla, niin pitää se luvattu toimia.
   
 14. salmaster

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/12
  Viestit:
  59
  Tykkäykset:
  10
  Puhelinmalli:
  iPhone 4S
  Tiedän, ettei kuluttajansuojalaki koske yrityksiä. Nyt on ollut kuitenkin kyse siitä, että asiakkaan liittymä ei toimi työpaikalla. Pelkkä työpaikalla käyttäminen ei tee asiakkaasta yritysasiakasta jolloin kuluttajansuojalaki ei koskisi yritysasiakasta.

  Ja toisekseen vaikka teoriassa kuluttajansuojalaki ei koskisi asiakasta ei sillä ole mitään tekemistä tämän asian kanssa. En ole perustanut sopimuksen purkamisen oikeutta kuluttajansuojalakiin vaan kohtuuttomattomaan sopimusehtoon. Kun tämä koskee myös yrityksiä niin sitä enemmän se koskee myäs kuluttajia.

  Lähtökohta on toki, että olisi hyvä tarkistaa kuuluvuuskartasta liittymän toimivuus. En tiedä mutta oletan, että asiakas on näin tehnyt. Ei ole mitenkään epätavanomaista ettei kuuluvuuskartat aina ole ajantasalla ja anna etua enemmän operaattorille kuin rehellistä tietoa asiakkaalle. Ja vaikka asiakas olisi jättänyt kuuluvuuskartan katsomatta niin kohtuuton sopimus voidaan edelleen purkaa.
   
 15. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos asiakas ei käytä luuri työssään, sitä ei ole myyty sinne käytettäväksi ja tuote kuitenkin pelaa, mutta data hidas, niin missä vika ?


  Aika vaikea on firman purkaa sopimuksia joissa tuote/palvelu toimii kuten luvattu. Jos firma on ostanut tietyn palvelun toimipisteisiin ja se ei toimi luvatusti, niin sitten niitä yritetään korjata ja hyvitellä. ja ehkä purkaakkin jos operaattori ei saa hommaa luvatusti toimiin.

  Jos ei toimi jossain muualla mistä sovittu, niin asiakas on voinut joutua maksaa tilaamastaan täysin tarpeettomastakin, tai maksaa esim peiton laajentamisesta.

  Kartat on toki suuntaa-antavia, jos jokin paikka missä tuotetta tarvii niin se pitää myyjän kanssa käydä läpi.

  Tarina ei kertonut onko ulkokuuluvuus työpaikalla huono, vai koskeeko ongelma vain sisäkuuluvuutta.

  Sisäkuuluvuus on monessa työpaikassa ongelma, voi olla että toimii vain firmankäyttämä kunnolla, ei välttämättä edes sekään.

  ****

  Mutta jos aijempi postaaja on tuotteen ostanut etämyynnistä niin voisi yrittää käyttää sitä 14pv katumaikaa.
   

Jaa tämä viestiketju