Saunalahti Saunalahden numeronäytön esto vuotaa

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja LateX, 3/11/10.

 1. LateX Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/03
  Viestit:
  905
  Tykkäykset:
  68
  Johan sattui erikoinen tapaus. Soitin Saunalahden liittymällä jossa ennakkoon tehty numeronäytön esto eli numeroa ei näytetä sille jolle soitetaan. Lisäksi vielä kapulassakin (N3210) Oma numero näytetään: Pois päältä. Silti vastaanottaja jolle soitin ja joka vastasi suomalaiseen liitymäänsä ulkomailla näki numeroni. Testasimme vielä useammankin kerran ja joka kerta numeroni näkyi. Vastaavasti kun testasin vielä useampaankin Telen ja Saunalahden numeroihin (kotimaassa oleviin) niin ei näkynyt.
  Onkohan tämä kuinka yleistä? Ei kai sen numeron kuuluisi näkyä vaikka puhelun vastaanottaja onkin ulkomailla? Mitä sanoo Panu? ;)
   
 2. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16616
  Tykkäykset:
  4851
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Kai teit vikailmoituksen Saunalahdelle etkä Panulle?
   
 3. LateX Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/03
  Viestit:
  905
  Tykkäykset:
  68
  Ajattelin ensin kuulostella täällä josko tämä onkin ihan tavanomaista vaikka itselleni tämä oli kovin yllättävää. Soittamaan en Saunalahdelle ehtinyt ja nettilomakkeen kautta asian hoitaminen ei kokemuksen mukaan kuitenkaan etene. Kesällä tein vikailmoituksen toisesta viasta ja useiden viestien vaihdon jälkeen joissa kyseltiin useaan otteeseen samat asiat jotka olin jo kertonut jäin odottelemaan kun lupasivat asiaa selvittää. Aikanaan tuli lyhyt ilmoitus että asia korjattu. No sama vika jatkui koko ajan ja tein uudelleen vikailmoituksen jossa mukana edellisen ilmoituksen käsittelynumero jolla asiaa koskevat tiedot piti sieltä jo valmiiksi löytymän ja taas uudelleen kyseltiin lisää tetoja ja lopulta kysyttiin että haluanko todellakin tehdä vikailmoituksen ja pyydettiin taas uudelleen lähettämään vikailmoitus jos haluan vikailmoituksen tehdä ;)
  Saunalahdella on loistava väsytystaktiikka eli kysellään samaa asiaa niin kauan että asiakas uupuu eikä halua enää tehdä vikailmoitusta.
  Joten ajattelin josko tämä olisi niin erikoinen ja harvinainen asia että Panuakin kiinnostaa ;)
  Katsotaan mitä sanovat jos soittelen sinne aspaan mutta nettilomakkeen kautta en sinne kyllä enää ota yhteyttä ;)
   
 4. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Onko tuo välttämättä Saunalahden vika? Tuollainenhan voi johtua ihan paikallisen operaatotrin virheellisestä toiminnasta.
   
 5. LateX Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/03
  Viestit:
  905
  Tykkäykset:
  68
  Ensin tuli ilmoitus että häiriöilmoitukseni on vastaanotettu ja jo huomisten saapuikin ilmoitus että vika on korjattu. Paitsi että hetken kuluttua tulikin ilmoitus että puhelu on tutkittu ja numeronäytönesto on ollut päällä, kuten pitikin, puhelun välittyessä DNA verkkoon ja käskettiin ottaa DNA:han yhteyttä.
  Outoa jos Saunalahti (Elisan verkko) ei numeroa DNA verkkoon lähetä mutta silti DNA:n verkko sen näkee?
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Numerolähetetään, oli esto päällä tai ei, esto estää sen välittämisen sillä viimeisellä pätkällä (eli sinne vastaanottajalle)

  Mutta ihan mielenkiintoinen juttu, jos tuosta on tullut harmia joka aiheuttaa kustannuksia, niin miten sellainen prosessi etenisi.

  Jos johonkin ulkomaille olisit soittanut niin varmaan voi voi, mutta ilmeisesti olit soittanut DNA matkapuhelin numeroon.
   
 7. LateX Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/03
  Viestit:
  905
  Tykkäykset:
  68
  Juu ihan suomalaiseen DNA numeroon soittelin joka vain sattui olemaan ulkomailla. Ihan mielenkiinnosta soittelin DNAn tekniseen aspaan mutta eivät olleet lainkaan kiinnostuneita asiaa edes selvittämään koska en kerran ole heidän asiakkaansa ja koska näin on tapahtunut vain kerran eikä heillä ollut tiedossa että koskaan olisi kellekään muulle näin sattunut. Totesivat että alkavat selvittää asiaa vain jos näitä alkaa paljonkin tulla vastaan.

  Mutta nyt kun asiaa tarkemmin mietin niin joskus pari vuotta sitten soitin Suomessa sijaitsevaan Saunalahden liittymään ja ihmettelin miten ko. henkilö tiesi soittaa minulle takaisin vaikka mielestäni numeronäytön esto oli kapulassakin päällä. Ajattelin kuitenkin että ilmeisesti kapulassa oli sittenkin ollut numeronäyttö päällä vaikka ihmettelinkin asiaa. Mutta tämä tapaus on epävarma. Saldona siis yksi varma tapaus ja yksi epävarma ;)
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Sinulla liittymässä numeronpeitto ? ja luurissa et käytä sopimuksenmukaan, vaan siellä erikseen estä näyttö ?

  Voisko bugia olla siinä että esto + esto = ei esto. siis muistelen hatarasti että joskus jossain toteutuksessa (edellisen sukupolven aikaan? ) oli käytössä ohjaus mikä toutetti asin päinvastoin kuin oletus.

  Et maininnut, mutta mitään multisim juttuja sinulla ei liittymässä.

  Voi luurikin mokailla, mutta yleensä vain unohtavat asetuksen (palautuvat oletukseen), luurissa on ilmeisesti poikkeuksellisen vanha (3210?) , siinä oli jotain linja pikavalintoja, no tuskin tähän vaikuttaa. Joissain luureissa oli soittaessa mahdollisuus valita mitä tehdään.


  Tässä tapauksessa on ilmeisesti poissuljettu se mahdollisuus että olisit osoitekirjaan/muistipaikkaan tallentanut numeron siinä muodossa että näytetään, vaikka oletus ei näytetä?
   
 9. LateX Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/03
  Viestit:
  905
  Tykkäykset:
  68
  Liittymässä siis ennakolta numeronäytön esto ja samoin kapulassakin se päällä. Kummassakin siis: numeroa ei näytetä.
  Mitään multisimmejä sun muuta erikoisuutta ei ole eikä kyse ole muistiin talletetuista numeroista. Kapulalla on ikää mutta olen sen uutena ostanyt ja toimittaa kotipuhelimen virkaa eli makaa aina samalla pöydällä. Mitään pikavalintojakaan ei ole eli numero vain suoraan numero kerrallaan naputeltu.
  Ja siis asetukset olleet koko ajan samat eli niitä ei muuteltu ja siis normaalisti se numero ei näy puhelun vastaanottajalla vaan erikoisesta poikkeuksesta kyse. Myös samantien kun tuo tapahtui testasin soittaa pariin Telen liittymään ja pariin SL liittymään eikä numeroa näkynyt. Homma ilmeisesti liittyy siihen että puhelun vastaanottaja oli ulkomailla.
   
 10. juzi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/10/03
  Viestit:
  1251
  Tykkäykset:
  180
  Eikös sillä vastaanottajalla ollut DNA:n numero. Ja jos se vika olikin DNA:lla, tällöin on ihan sama jos testaa toimintaa Telen ja Saunalahden numeroihin.
   
 11. LateX Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/03
  Viestit:
  905
  Tykkäykset:
  68
  Onko sulla DNAn numero? Mikä se on niin soittelen siihen ensi kerralla? ;)
  DNAn numerot on niin kiven alla etten keksinyt ketaan muuta jolle soittamalla olisin voinut testata. Tutuistani yli 99%:lla on Saunalahti, Tele tai Sonera. Itsellänikin on SL, Tele ja Sonera liittymiä muttei yhtäkään DNAta. Kännykkäkin on itselläni ollut parikymmenta vuotta mutten koskaan ole ollut DNAn asiakas.
  Ja tottakai kannatti kokeilla noihin Telen ja SL numeroihinkin soitella jos vaikka vika olisi ollut sellainen että näkyi kaikille. Ja mistäs minä silloin saatoin tietää että vika DNAlla oli.
   

Jaa tämä viestiketju