Saunalahden nokkelat tiedotteet

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Nynny, 22/7/05.

 1. Nynny Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/11/02
  Viestit:
  488
  Tykkäykset:
  10
  Tuttuun tyyliin puolustelen taas sitä, etten osannut (tai jaksanut) käyttää hakuja...

  Saunalahdella on näemmä uusi Paljastaja-palvelu. (joka löytyy täältä http://saunalahti.fi/tiedote/tiedote.php?index=2055) ja jossa väitetään:

  - Saunalahden liittymät lakkaavat toimimasta
  - totta, lakkaavat toimimasta Sonera Mobile Networks Oy:n verkossa, joka on peittoaluepinta-alaltaan valtakunnan suurin

  - Saunalahti ei ole laskenut vanhojen asiakkaidensa hintoja
  - ei niin, sillä Saunalahdella on edelleen todella monta kymmentatuhatta asiakasta, jotka maksavat puheluistaan > 10 snt / min

  - Saunalahden liittymien hinnat nousevat
  - tätä en tiedä enkä kommentoi, sillä en omista toimivaa kristallipalloa. Eikä tätä tiedä edes tiedä SL.n toimiva johto.

  - Jatkossa Saunalahden liittymien kuuluvuus ei ole yhtä hyvä kuin ennen
  - Pitää täsmälleen paikkansa; toisissa paikoissa Sonera Mobile Networks Oy:n verkko on vahvempi, toisaalla ent. Radiolinja Origon verkko on vahvempi. Jatkossa kuuluvuus ei ole sellainen kuin mitä SL mm. viime keväänä vielä kovasti markkinoi kahden eri radioverkon kuuluvuutena. Lisäksi tietysi tulee muistaa että Sonera Mobile Networks Oy:n verkon käyttö jääpi kohtapiakkoin historiaan SL:n asiakkaiden osalta. Kääntäen tietenkin niin, että tietyn tuotteen tilannut asiakas (luvattu aiemmin mahdollisuus radioverkon vaihtooon) saakin pörssislangilla sanottuna turskaa. Toisin sanoen, SL myy/myi sellaisia tuotteita jotka yhtäkkiä eivät enää toimikaan. Itse väitteeseen perustellen, näinhän se on: Sonera Mobile Networksin verkko peittoaa aivan taatusti mennen tullen "Elisan" verkon peittoalueen. Lainausmerkit tarkoituksella.

  - Saunalahden palvelut eivät jatkossa ole yhtä hyvät kuin ennen
  - vertaappa Elisan (SL:n) ja Soneran palveluita ja laskeskele sitten. Väliotsikon mukainen väite nimittäin pitää paikkaansa.

  TF löi aika lujasti takaisin tämän päivän mainonnassa, omasta mielestäni Saunalahden mennen tullen voittaen.

  15 euroa rahaa - ei siis puheaikaa - sille Saunalahden ihmiselle, joka pystyy kumoamaan yllä mainitut faktat. Ihan tähän loppuun täytyy sen verran sanoa ja myöntää, etten ole missään tekemisissä TSF:n, Soneran tai muiden konsernin yhtiöiden kanssa, enkä muutenkaan toimi bulvaanina kenenkään piikkiin.
   
 2. J3ke

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/8/04
  Viestit:
  496
  Tykkäykset:
  0
  Tasan tarkalleen :).
   
 3. simopot

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/4/04
  Viestit:
  267
  Tykkäykset:
  0
  Eilen (21.7.) tuli telkkarista hieman omituinen Tele Finlandin mainos. Aluksi siinä sanottiin "Huomio Saunalahden asiakkaat" tms. ja sitten siinä mainittiin jotain kuuluvuudesta, ja lopussa oli hämähäkinverkon kuva ja teksti "Tele Finlandin liittymät toimivat Sonera Mobile Networksin verkossa".

  Liittynee tuohon ketjun aloittajan mainitsemaan juttuun. Mahtaako tuollainen mainonta olla edes laillista? Saunalahtelaisia varmaan ainakin ottaa pattiin. :)
   
 4. LateX Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/03
  Viestit:
  905
  Tykkäykset:
  68
  Mikäs siitä laitonta tekee ?
  Mikä siinä ei pidä paikkaansa ?

  Sama kuin mainostettaisiin:
  "Hei sinä ooppelilla ajava, kokeilepa
  nissania. Se on paljon parempi"

  tai vaikka
  "Hei sinä nissanilla ajava.
  Siihen saat vain 3 vuoden takuun.
  Uuteen ooppeliin peräti 5 vuotta"
   
 5. aimo Vieras

  0   0   0

 6. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Saunalahden 3G-palvelut toimivat tällä hetkelläkin vain Elisan verkossa olevissa liittymissä, joten mikä huononnus tähän olisi tulossa?
   
 7. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Haluaisin nähdä tälle perustelut, vai meinaatko että SL lopettaa vaikka push2talk-, olotila-, videopuhelu- palvelut? Soneran verkossa olleet SL-asiakkaat eivät ole saaneet 3g-verkkoa ja siihen liittyvää videopuhelupalvelua käyttöön, jatkossa toisessa verkossa käyttömahdollisuus on.
   
 8. karjaj

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/03
  Viestit:
  370
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy Gio
  Koko homma alkaa mennä ihan älyttömyyksiin. TF:llä kai halutaan, että Saunalahti hommaa heille sen markkinointikiellon. Koko olemassa olonsa aikana TF:n markkinointi on ollut kyseenalaista ja nyt on saavutettu aivan selkeä pohjanoteeraus GSM-markkinoilla kautta aikojen.
  Tämä kertoo selkeästi, että TSF:n leirissä ollaan pahasti paniikissa uuden SaunaElisan suhteen.

  Ainoa TF:n väite, joka pitää osittain paikkansa, on verkon kuuluvuutta koskeva kohta. Toisilla asiakkailla kuitenkin verkon vaihto voi merkitä myös kuuluvuuden paranemista. Keskimäärin kuitenkin TSF:n verkko on laajempi haja-asutusalueilla, joten väittämässä on osittain perää.
  Muut väittämät sitten ovatkin aivan puutaheinää.
   
 9. lateko

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/5/03
  Viestit:
  26
  Tykkäykset:
  0
  Mikäs tuossa nyt niin älytöntä on?
   
 10. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  Tai sitten Saunalahti on säikähtänyt suurta liittymäpakoa ja alkanut antamaan vihjepalkkioita yms. Saunalahti tuskin on paras taho kritisoimaan muiden operaattoreiden mainontaa, itsehän ovat haalineet asiakkaita aika epämääräisin kampanjoin myöskin.
   
 11. karjaj

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/03
  Viestit:
  370
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy Gio
  Se, että hyvään markkionintitapaan ei koskaan ole kuulunut kilpailijan tuotteiden mollaaminen. Juuri tämän TF aloitti myyjineen väittömästi, kun Elisa oli julkisen tarjouksen Saunalahdesta.
  Oman liittymävalikoiman "paukut" eivät riittäneet pistämään kampoihin Saunalahdelle rehellisin ja hyvään markkinointitapaan perustuvin keinoin ja samalla emoyhtiö TSF:llä alkoi puntti tutista Elisan verkkoon siirtyvistä asiakkaista. Painetta TF:n suuntaan ilmeisesti lisättiin ja tuloksena on kaikkien aikojen pohjanoteeraus markkinoinnissa, vähän ACN:n tyyliin.
  Tämä ei toki ole ihme, TF - ACN yhteyshän on olemassa.
   
 12. Guest Vieras

  0   0   0


  Missä on mainostanut tänään?
   
 13. karuSELLI

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/6/02
  Viestit:
  56
  Tykkäykset:
  0
  Haha, aika tiukkaa taistelua operaattoririntamalla. Suorastaan huvittavaa seurattavaa.

  Toki Telefinlandin markkinointin on välillä ollut suorastaan mautonta, mutta omakohtaisen kokemuksen mukaan Saunalahden on suoramarkkinointi on ollut vielä kovempaa. Minuakin on lukuisia kertoja yritetty "käännyttää" saunalahtelaiseksi lupaamalla mm. kahden operaattorin kuuluvuutta. Vaihto jäi kuitenkin tekemättä, sillä liittymäkavalkaadi oli käsittämättömän sekava.
   
 14. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  Saunalahden markkinointi rehellistä ja hyvää markkinointitapaa noudattavaa? Eikös Saunalahti ja sen jälleenmyyjät olekaan saaneet huomautuksia toiminnastaan? Lisäksi Helsingin Sanomien etusivulla oli isolla mainos ja vertailu Soneran liittymiin. Siinä Soneran vieressä taisi ihan Ruotsin lippu liehua...

  Missäköhän se hyvä markkinointitapa näkyy?
   
 15. karjaj

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/03
  Viestit:
  370
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy Gio
  Onhan sitä yksittäisten jälleenmyyjien toimesta ylilyöntejä tapahtunut varmaan jokaisen operaattorin markkinoinnissa. Tässä tapauksessa on tuskin kyse yksittäisen jälleenmyyjän kampanjoinnista, vaan "peliohjeet" ovat peräisin TF:lta, koska myyntirintama näyttää olevan yhtenäisillä keinoilla liikkeellä. Lisäksi lehti- ja TV-mainokset lienevät suoraan TF:n tilaamia.

  En ole nähnyt Helsingin Sanomien vertailumainosta, mutta se oliko siinä jotain, mikä ei olisi ollut totta? Ja lisäksi mielestäni TeliaSonera on ruotsalainen yhtiö, jolla on suomalainen tytäryhtiö TeliaSonera Finland.
  TSF on tiukasti ruotsalaisessa talutusnuorassa ja siellä tehdään juuri niinkuin ruotsalaiset haluavat. Oliko siis ruotsin lipun käyttö jotenkin perustelematonta?
   
 16. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  No Saunalahti olisi voinut käyttää siinä sitten omalla kohdallaan Islannin lippua... Itsehän mainostit tätä hyvää markkinointitapaa. :) Tele Finlandin lehti- ja televisiomainokset ovat varmasti heidän itsensä tilaamia, mutta ei kait niissä mitään laitonta / väärää tietoa ole levitetty?

  Kun Saunalahtea syytettiin ylilyönneistä telemarkkinoinnissa, he vakuuttivat kyseessä olevan yksittäisen jälleenmyyjien ylilyönnit. Samako ei ole mahdollista Tele Finlandin tapauksessa? Oletat automaattisesti, että kyseinen yritys olisi kehottanut jälleenmyyjiään sanomaan niin.
   
 17. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos puhutaan ohjailusta jne. niin mainoksessa olisi joidenkin mielestä pitänyt olla Islannin/Venäjän lippu erään operaattorin kohdalla.

  Mutta onhan tuo aika vauhdikkaaksi mennyt, hivenen alkaa jo hymyilyttään, vaikka ehkä ei pitäisi. Sillä en toivo että kilpailijan mollaaminen mainonnassa leviää tännekkin.
   
 18. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Milloinkas Saunalahden kotipaikka on siirretty Islantiin? Mennyt täysin ohi tämä uutinen :)
   
 19. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  No TeliaSonera Finlandinkin kotipaikka on Helsinki...
   
 20. MaTiAz Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/11/04
  Viestit:
  2924
  Tykkäykset:
  0
  Tää operaattorisota on saanut aika huvittavia piirteitä. Tää on kyllä pahempaa ku mun ja mun kaverin jokavuotiset tappelut :)
   

Jaa tämä viestiketju