Saunalahden logo- ja verkostaputoamisongelmat

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Testailija, 18/12/04.

 1. Testailija

  Testailija Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/04
  Viestit:
  1553
  Tykkäykset:
  62
  Puhelinmalli:
  Lumia 950
  Tiedän, että näistä on kirjoitettu jo muissa, mutta tässä on valmiit ratkaisut molempiin

  1) Logo-ongelma
  Jos logo ei tallennu ja liittymäsi toimii Elisan verkossa, niin lainaa joltakin sen verran Elisan sim-korttia, että tilaat sitä käyttäen haluamasi logon. Sen jälkeen laita koneeseen takaisin Saunalahden sim-korttisi ja logo näkyy. Luultavasti sama toimii myös Soneran verkossa olevassa liittymässä, jolloin tietenkin logo tilataan Soneran kortilla. Fiksuna kaverina tietenkin maksat kortin lainaajalle logon hinnan.

  2) Liittymä ei pysy verkossa
  Sim-kortille on mahdollista tallentaa ”ensisijaisia verkkoja”, jolloin esim. ulkomaille mentäessä liittymä pyrkii ensisijaisesti hakeutumaan kortille taltioituun verkkoon ja vasta sen jälkeen muihin saatavilla oleviin. Saunalahden korteissa, jotka toimivat Elisan verkoissa on jostakin syystä taltioituna Soneran verkko ”ensisijaisverkoksi”. Tämä aiheuttaa sen, että liittymä putoaa Elisan verkosta jos automaattivalinta on päällä. Joillakin puhelinmalleilla (esim. vanha kunnon GH 198) voi tuota ”ensisijaisverkkojen” listaa muokata ja käydä poistamassa listalta siellä olevat Soneran tiedot tai vaihtoehtoisesti lisätä listalle Elisan verkon. Tuon toimenpiteen jälkeen liittymä pysyy moitteettomasti verkossa.

  3) Operaattorin nimi kahdesti näytöllä -ongelma ratkennee tilaamalla logo kohdan 1 ohjeiden mukaan
   
 2. Bosse

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/3/04
  Viestit:
  190
  Tykkäykset:
  0
  Eikös tuon testailijan logiikan mukaan aiemmin tilatun logon pitäisi säilyä kännykässä kortin vaihdon jälkeenkin? Eli jos olen saunalahden simppeliä käyttäessäni tilannut logon "tyhjä" ja se on onnistuneesti peittänyt "Saunalahti" -tekstin, sen pitäisi toimia samoin myös ykkösen "tupla-saunalahti" ongelman ratkaisuna? Ei meinaan toimi.
   
 3. Testailija

  Testailija Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/04
  Viestit:
  1553
  Tykkäykset:
  62
  Puhelinmalli:
  Lumia 950
  Logiikka menee niin, että se aiemmin tilattu logo pitää olla tilattu Elisan tai Soneran liittymällä sen mukaan kumman verkossa olet nyt. Saunalahden liittymällä aiemmin tilattu ei siis toimi esittämälläni tavalla.
   
 4. Bosse

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/3/04
  Viestit:
  190
  Tykkäykset:
  0
  Simppeli kai käytti Soneran liittymää niinkuin tämä Ykkönenkin? Ainakin S-lahdelta saatujen tietojen mukaan "vika" piilee kortissa eli sitä tuplalogoa ei sieltä pois saa. Tiedä häntä. Kovin paljon muutenkin on SL:n kanssa ollut porukalla ongelmia.

  - Njet problem - normal gatastrof!
   
 5. la

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  590
  Tykkäykset:
  0
  Ykkönen käyttää Soneran verkkoa vain jos tilattessa pyydetty/vaihdettu. Tuo logon näyttäminen saattaa edelleen riippua puhelimen mallista, sen verran eritavalla ne noihin simmin määrityksiin suhtautuvat.

  Ensisijaisuus listasta tuolla jossain jo mainitsin. Itse en silloin testannut, kun vaihdoin Ykköseni samantien Soneran verkkoon. Mutta jos tuon joku muukin vahvistaa niin hyvä. Ensijaisuuslistan muokkaus löytyy ainakin kokeilimistani (S)E:n puhelimista.
   
 6. tunkio

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/04
  Viestit:
  36
  Tykkäykset:
  0
  Tämä ongelma ei ole ainakaan Siemens CX65:ssä ratkennut vielä mitenkään koska vaikka valitsisit minkä tahansa logon, sauniksen teksti on ja pysyy.
   
 7. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Saunalahden SIM-korttien kotiverkkona on Saunalahden oma verkko ja sen tunnus. Logo yms. syistä johtuen myöskin osa muista verkoista on SIM-korteilla merkitty "Saunalahden" verkoiksi. Liittymät voivat toimia liittymätyypistä riippuen Suomessa joko Elisan tai Sonera Mobile Networksin radioverkossa jatkossa tuettuja radioverkkoja voi olla enemmänkin.

  Poikkeuksetta tämä ratkaisee ongelman. Suositeltava / ensisijainen verkko voidaan määritellä esim. Ericssonin ja Siemensin puhelimiin. Mikäli suositeltava / ensisijaisverkkoasetus on ristissä käytettävän radioverkon kanssa, niin puhelin saattaa pyrkiä omatoimisesti vaihtamaan verkkoa kulloinkin parhaiten kuuluvaan verkkoon. Tästä seurauksena puhelin saattaa silloin tällöin "tippua" verkosta palatakseen taas hetken kuluttua verkkoon. Ratkaisuna ongelmaan on ensisijaisen / suositeltavan verkkoasetuksen poistaminen tai asetuksen korjaaminen vastaamaan muuten valittua radioverkkoa.


  Logot ovat nk. operaattorilogoja. Logo näytetään kun puhelin on tietyssä radioverkossa. Radioverkko voi olla fyysinen VLR:stä tuleva verkko puhelimen SIM:llä määritelty kotiverkko tai näiden yhdistelmä. Ikävä kyllä suurin osa palveluntarjoajista ovat rakentaneet logopalvelunsa siten, että logo näytetään mikäli SIM:n kotiverkko on sama kuin VLR:n kertoma verkko, mikä johtaa siihen, että logoa ei näytetä Saunalahden SIM:ä käytettäessä käytännössä koskaan. Käymme juuri tällä hetkellä asiasta keskustelua palveluntarjoajien kanssa siitä, että he muuttaisivat logo-palveluitaan siten, että logot näkyisivät jatkossa oikein.

  Operaattoritunnuksen näyttämisen ja operaattorilogon osalta eri puhelinvalmistajilla on erilaisia näkemyksiä ja näyttö voi vaihdella myöskin puhelimen mallin ja ohjelmistoversion mukaan.

  Osa puhelimista näyttää:
  - vuonna 2001 tehdyn määrityksen mukaisesti pelkästään kotiverkon tiedot eli näytössä näkyy "Saunalahti". Ikävä kyllä eri valmistajat ovat ottaneet kyseisen määrityksen käyttöön varsin vaihtelevasti ja esim. Nokian puhelimet toimivat eri tavoin mallista ja ohjelmistoversiosta riippuen
  - kotiverkon "Saunalahti" lisäksi VLR:n määrittelemän käytettävän radioverkon puhelimesta riippuen SIM:ltä lukemansa tiedon perusteella "Saunalahti" tai verkosta saamansa tiedon perusteella "Elisa" tai "Sonera"
  - ainoastaan käytettävän radioverkon VLR:n antamien tietojen mukaan puhelimesta riippuen SIM:ltä luetun tiedon perusteella "Saunalahti" tai verkosta saamansa tiedon perusteella "Elisa" tai "Sonera"

  Se kuinka puhelin näyttää operaattoritekstin puhelimen näytössä vaikuttaa myöskin siihen kuinka puhelin toimii operaattorilogon osalta.

  T: Panu.
   
 8. Testailija

  Testailija Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/04
  Viestit:
  1553
  Tykkäykset:
  62
  Puhelinmalli:
  Lumia 950
  No niin, saatiin Panulta kiitettävää selvitystä ja tarkennusta asiaan. Kiitos.
   
 9. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Iltalehdessä juttu, liittyy Saunalahteen:

  Pikkutytön puhelimeen outoja lemmenviestejä

  Tässä jutussa myös:
  Viestintävirasto selvittää sotkua

  9-vuotias tyttö sai puhelimeensa lemmenviestejä, jotka oli tarkoitettu toiselle henkilölle. Lauantain Aamulehden mukaan tamperelainen Jonna Kivinen oli lähetellyt lemmenviestejä armeijassa olevalle poikaystävälleen. Jostain syystä viestit päätyivät kuitenkin tuntemattoman pikkutytön puhelimeen.

  Viestisekaannus alkoi selvitä loka-marraskuussa, kun Kiviselle itselleen alkoi tulla ikävän sävyisiä lemmekkäitä tekstiviestejä tuntemattomasta numerosta. Soitettuaan numeropalveluun hänelle selvisi, että viestien takana oli 9-vuotias pikkutyttö.

  Pikkutytön puhelimeen oli ohjautunut Kivisen lähettämiä lemmenviestejä, joten tyttö päätti näyttää tuntemattomalle "halipusuttelijalle", ettei häntä pelota. Aamulehden mukaan pikkutyttö muotoili kaverinsa avustuksella vastaukseksi rohkeampia lemmenveisuja, joita Kivinen hieman pelästyi.

  Kivinen ja tyttö eivät tunteneet toisiaan eikä Kivisellä ollut tytön numeroa tallennettuna puhelimeensa.

  Alkuperäiset lemmenviestit kirjoittanut Jonna Kivinen kertoo, että hänen viestinsä ovat menneet pikkutytön puhelimeen viiveellä ja vain osittain. Kivinen on tunnistanut jopa kuukautta aikaisemmin lähettämiään viestejä, jotka pikkutytön äiti oli lähettänyt hänelle takaisin heti, kun ne olivat tulleet.

  Kivinen harmittelee asiaa, mutta hänellä ei ole aikeita vähentää tai lopettaa tekstiviestien kirjoittamista.

  - Ei ole ainakaan muusta numerosta tullut valituksia, että viestini lähtisivät muualle. Ei tämä saa haitata elämääni, mutta haluan kuitenkin, että asia selvitetään, hän kertoo Aamulehdessä.

  Viestintävirasto selvittää sotkua
  Viestintävirasto on alkanut selvittää, mistä tekstiviestisotku voi johtua.

  - Mitään syyttävää sormea ei tässä vaiheessa kannata lähteä osoittelemaan, sanoo Viestintäviraston viestintäverkkoasiantuntija Ari Karppanen Aamulehdessä.

  Karppasen mukaan oudot viestit voivat selittyä esimerkiksi puhelinvialla, operaattorisotkulla tai kolmannella osapuolella, joka on päässyt käyttämään hänelle kuulumatonta puhelinta.

  Kivisen isän Juhani Kivisen mukaan hänen tyttärensä operaattori Saunalahti ja puhelimen valmistaja Nokia ovat selvitelleet asiaa. Viestien mysteeri ei kuitenkaan ole vielä selvinnyt.
   
 10. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Tuo yllä oleva nyt ei liittynyt mitenkään logoihin tai verkosta putoamiseen. ;)
   
 11. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Juu hieman OT on, mutta mitäköhän Nokia tässä selvittää... ei vika oikein päätelaitteessa voi olla vaan pakko olla operaattoripuolella, väärän henkilön viestejä ei taida puhelimella voida noinvain hakea vaikka Nokia olisi tarkoituksella rakentanut laitteen "poikkeavaksi", niitä ei yksinkertaisesti kuuluisi olla saatavilla.
   
 12. lurker

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/12/04
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Nokia 6230:
  Saunalahti
  Saunalahti

  Jokseenkin ärsyttävä! Ei tarvitse paljoa puhelimen taustakuva ominaisuutta käyttää kun kaikki peittyy pakkotekstien alle. Saisikohan johonkin toiseen operaattoriin vaihtamalla vaikka kylkiäiskinkun kaupan päälle, ei tuollaista jaksa enää kauaa katsella...
   

Jaa tämä viestiketju