Saunalahti Saunalahden 3G-paketit

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja muumi, 30/7/06.

 1. muumi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/5/04
  Viestit:
  365
  Tykkäykset:
  19
  Onko kellään tietoa / valistuneita arvauksia siitä, minkälaisia 3G-pakettitarjouksia Saunalahdelta olisi seuraavaksi tulossa?

  Ensin oli paljonpuhuville Totaali, mikä on jostain kumman syystä lopetettu. Nykyään on Pikku3 niille jotka ei juurikaan käytä puhelinta, SaunaPaketti saman konsernin liittymiin puhuville, ja ViestiX tekstarifriikeille.

  Millä logiikalla tarjotaan juuri tällaisia liittymiä? Tuntuu siltä ettei tuollaisia kovin moni tarvitse.
  Olisikohan kenties lähiaikoina Saunalahdelta tulossa liittymä tavallisille puhelimenkäyttäjille? Sellaista jossa saisi kohtuullisesti puheaikaa ja tekstiviestejä kohtuuhintaan.

  Samoin kiinnostaisi tietää / arvailla millaisia kytkypuhelimia noihin paketteihin olisi tulossa. Nykyinen valikoima on kovin suppea. Itseäni kiinnostaisi yksinkertainen puhelin puhumiseen ja viestittelyyn, mahdollisesti myös satunnaiseen nettikäyttöön sekä radion ja musiikin kuunteluun ILMAN kameraa tai muuta turhaa.
   
 2. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2172
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  No muusta en tiedä, mutta 3G-puhelin ilman kameraa tms. turhaa taitaa olla aika utopistinen ajatus.
   
 3. Hakki

  Hakki Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  22   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3029
  Tykkäykset:
  14
  Puhelinmalli:
  S8
  Tähän samaan ketjuun voisi laittaa veikkauksia koska tulee yleensäkin ensimmäinen järkevä paketti kohtuullisesti puhelinta käyttävälle? Kun ainakin vielä tulee halvemmaksi ostaa puhelin ja liittymä erillään.
   
 4. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16609
  Tykkäykset:
  4843
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  No minulla on 3g-puhelin ilman kameraa....
   
 5. visio

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/6/04
  Viestit:
  123
  Tykkäykset:
  0
  Jos muistelen oikein, P. Lehti kertoi syyksi hieman erilaiseen liittymävalikoimaan Saunalahden Palstalla, että he haluavat tarjota vaihtoehtoisia liittymiä rohkeille ja ennakkoluulottomille, asiat eturintamassa tekeville mobiilitietoisille ihmisille. (tai jotenkin tuohon sävyyn). He haluavat myös palkita asiakkaita nopeasta innostumisesta uusia lanseerattuja tuotteita kohtaan, jollaisesta Totaali oli esimerkki (markkinoille tuotiin siis tietoisesti korvaava, huonompi pakettiliittymä eli Pikku Kolmonen).

  Se, mitä Saunalahdelta on tulossa tulevaisuudessa (uusia pakettiliittymiä tms) on kai mahdotonta kertoa, jos ei ole konsernissa töissä. Sen verran on paljastettu, että Viesti X liittymään tulee uusi päätelaitemalli:
  "ViestiX+ -työnimellä meillä piirustuslaudalla oleva palvelupaketti tulee sisältämään ViestiX-palvelupaketin laajennettuna Super3G -dataliikenteellä (1 Mbit/s) ja HTC (Qtec) TtyN -päätelaitteella. Hinnaltaan ViestiX+ -palvelupaketti tulee olemaan erittäin edullinen verrattuna palveluiden hintaan erikseen hankittuna - luonnoksien mukaan palvelupaketin hinta asettuu 50-55 eur/kk tietämille. Syy erittäin edulliseen hintaan on se, että haluamme tarjota edelläkävijöille mahdollisuuden hyödyntää Super3G:tä mahdollisimman edullisesti." (lähde. Saunalahden Palsta)

  Muita uusia puhelinmalleja:
  SE k610i (elokuu)
  Nokia 6233 (syys-lokakuu) (mahdollisesti lisäksi myös muita)
  tulossa myös N73 sekä ilmeisesti E70
  Itse ainakin veikkailen, etteivät operaattorit ole kovinkaan innokkaita ottamaan kuluttajakäyttöön suunnattuihin paketteihin kamerattomia 3g-puhelinmalleja (kenelle sitten markkinoitaisiin videopuheluja ym.?)
   
 6. Peppokani Vieras

  0   0   0

  Kirjoittaja tarkoitti varmaankin sitä, että olisi tyhmää operaattorilta laittaa pakettiin 3G-kännyä, missä ei ole kameraa. Siinä samalla menisi tuotot videopuheluista, multimediaviesteistä jne. sivu suun.

  E: Niin, samanhan visio sanoikin jo ennen minua.
  Prkl ku alkoi ahistamaan. Olisin kyllä paaaaaaljon mieluummin ottanut tuon Qtekin kuin N80:sen omaan kytkyliittymääni.
   
 7. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16609
  Tykkäykset:
  4843
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Juu, kyllä sen hiffasin, mutta kommentoin kuitenkin.
   
 8. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  Tulevista liittymistä en tiedä, mutta epäilen vahvasti sellaisen paketin tuloa jossa kohtuullisesti puhetta ja tekstiviestejä. Nämä nimittäin kilpailisivat suoraan elisan pakettien kanssa ja tämä ei liene kovin kannatettavaa elisan kannalta.
   
 9. muumi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/5/04
  Viestit:
  365
  Tykkäykset:
  19
  Tuo olisikin erittäin mielenkiintoinen paketti jos mukana olisi edes vähän puheaikaa. Ei taida olla tulossa, ei edes oman konsernin liittymiin? Itse tilaisin tuollaisen paketin heti, jos mukana olisi SaunaPaketillinen puheaikaa (tai edes pieni osa siitä), sen verran houkuttelevalta kokonaisratkaisulta vaikuttaa.

  Onkohan Saunalahden strategia kalastella paketeillaan vain näitä marginaaliryhmien asiakkaita? Niitä jotka joko viestittelevät paljon tai puhuvat vain E/S/K-liittymän käyttäjille. Lienee valitettavan totta tuo sanen kommentti Elisan kanssa kilpailemattomuudesta.

  Olisikohan realistista edes sellainen pieni toive, että tuohon SaunaPaketti-liittymään saisi mukaan vähäisen määrän tekstareita (edes E/S/K-liittymiin)? Jo 50 tekstiviestiäkin kuussa tekisi paketista jo selvästi houkuttelevamman.

  Lienee kamera tosiaan välttämätön turhake näissä pakettipuhelimissa juuri näiden operaattorien kuvaviesti- ja videopuheluhaaveiden takia.

  Ihan mielenkiintoisia lisäyksiä valikoimiin nuo ym. puhelinmallit. Hieman vain ihmetyttää miksi niiden ilmestyminen pakettivalikoimiin kestää jopa kuukausia yleiseen myyntiin tulon jälkeen. Tarjotaanko paketeissa yleensäkin vain jo hieman vanhentuneita malleja?

  Olisikohan Saunalahden kannalta järkevää tarjota lähitulevaisuudessa kaavailtuja puhelinmalleja ennakkotilauksena? Saisivat varmaankin paremman kuvan mallikohtaisesta kysynnästä. Olisi myös asiakkaan kannalta hyödyllistä tietää kannattaako odotella kuukausi pari paketin tilaamisen kanssa, jos oma suosikki on juuri pääsemässä mukaan listalle.
   
 10. muti

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/5/06
  Viestit:
  156
  Tykkäykset:
  0
  Puhelimien hinnat laskevat kaupoissa, mutta eivät kytkykaupoissa.
  Tällä tarkoitan tätä:
  Puhelin tulee myyntiin, nettikaupassa (halvimmassa) hinta on 650€ ja kytkykaupassa 600€.
  Kahden kuukauden jälkeen, halvimmassa nettikaupassa puhelimen hinta on 500€ ja kytkykaupassa edelleen 600€.
  Joten miksi ottaa ylihintainen puhelin ja ylihintaiset palvelut?
   
 11. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Ja sitoutua pahimmillaan 2 vuodeksi sim-lukittuun luuriin? Ei mielellään!
   
 12. visio

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/6/04
  Viestit:
  123
  Tykkäykset:
  0
  Operaattoreilla kestää tietysti hetken tehdä ja asentaa puhelimiin oma softansa. Juuri tämän seikan takia kai dna pystyy tarjoamaan myös uusimpia puhelinmalleja heti Kimppa-liittymiinsä, koska puhelimet eivät ole pääsääntöisesti sim-lukittuja.

  Saunalahden puhelinvalikoima voi kuitenkin ruveta uusiutumaan nopeammassa tahdissa (ja tietenkin laajentua) jos he ottavat mallia dna:sta eli ryhtyvät liittämään paketteihinsa sim-lukitsemattomia puhelinmalleja (tästä oli huhuja Saunalahden Palstalla).
   
 13. parrot

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/7/06
  Viestit:
  663
  Tykkäykset:
  0
  Koko SIM-lukitus on pahemman luokan pelleilyä sillä sen purku ja niitä tekeviä on netti ja europpa pullollaan.
  Pelkkää rahan ja ajan haaskausta nuo omat ohjelmat ja saattaa olla vielä niinkin että juuri siitä syystä joissakin kytkypuhelimissa esiintyy muitakin häiriöitä.
  Operaattorit taisivat muutenkin narahtaa turhiin luuloihin tuossa kytkykaupassa ja nyt sitten päivittelevät ettei porukka käytä tarpeeksi niitä erikoispalveluja. Kytkykaupan suurin ostajaryhmä kun taitaa juuri olla vähävaraisia joihin kalliin puhelimen himo on iskenyt mutta erikoispalvelujen käyttöön sitten ei olekaan enää varaa tai tarvetta.
  Jotkut surkimukset vielä mainostavat telkkarissa menestystään vaikka eivät edes saa välttävää verkkoa aikaiseksi :D
   
 14. quagmire

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/8/06
  Viestit:
  403
  Tykkäykset:
  0
  Saunalahtea pari vuotta käyttäneenä katselin tiistaina varmasti tunnin ajan näitä Saunalahden kytkypaketteja N80:n kiilto silmissä. Sitten tulin siihen tulokseen, että minulle sopivaa kytkypakettia ei vaan löydy. Saunapaketti 3G olisi ollut järkevin, JOS tulisi soitettua paljon ko. konserniin kuuluviin liittymiin, mutta puheluerittely kertoi karua kieltä, eikä tämäkään liittymä sopinut minulle. Tekstareita kirjoittelen 200-400 kpl/kk, mutta sitten taas joutuisin maksamaan puhelut, joita kuitenkin tulee 40-50 euron edestä per kuukausi. Siispä päädyin siihen ratkaisuun, että käyn hakemassa N80:n omaksi ja vaihdan entisen SL Tekstari -liittymän SL:n Superpakettiin, jossa on 1000 min puheluita kaikkiin liittymiin. Siihen sitten vaan 300 viestin paketti ja minulle sopivin liittymä olisi siinä. Näin sitten tein heti seuraavana päivänä ja nyt on ikioma musta N80 tuossa pöydällä. :)
   
 15. jim77 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  559
  Tykkäykset:
  0
  Katsos kun kaikilla sitä rahaa ei ole taskut pullollaan. Meinaan, että joillekkin merkkaa paljonko sen "auton" tankkaaminen maksaa kuussa ja joillekin mitä sen hankinta hinta on.

  Lapsiperheellisenä esim. (raha tiukassa, kovat menot kuukausi tasolla) olen ostanut auton mikä maksoi paljon uutena (diesel) mutta sen tankillinen on halpa (~40e/900km). Sama filosofia pätee puhelimen kanssa. Jos sen kulut saa jaettua niin "pieneksi" kuukausi tasolla (elisa 29e/kk) että se "hukkuu" muiden laskujen joukkoon on se meille parempi. ~600e kerta investointi jäisi näin "turhassa" asiassa tekemättä.
   
 16. parrot

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/7/06
  Viestit:
  663
  Tykkäykset:
  0
  Huimin tarjous mitä itse olen havainnut oli päivän lehdessä.
  Liike tarjosi Nokian N80 645€ tavalliseen puhelinkauppaan 40kk maksuaikaa :)
  Siinä ei koneellä ole paljoa arvoa jäljellä kun viimeisia osamaksuja tuosta maksaa.
   
 17. parrot

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/7/06
  Viestit:
  663
  Tykkäykset:
  0
  Eipä ne hinnat laske osamaksukaupoissakaan ja vielä tulee korot ja kulut päälle :)
   
 18. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Tai jos haet puhelimen liikkeestä heti, kun se tulee myyntiin. Ei liike palauta sinulle rahaa hinnan erotuksen verran.
   
 19. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  Ei, mutta minkätakia uusien kytkysopimusten hinnat eivät laske puhelimien myötä?
   
 20. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Elisan paketeissa 6680:n hinta on nyt sopimuksen tekeville muutaman euron edullisempi kuukausimaksulta kuin pakettimyynnin alkaessa.
   

Jaa tämä viestiketju