Sauanalhti GSM ja Saunalahti Puhu Hyvää

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja ipa, 27/7/04.

 1. ipa

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/04
  Viestit:
  74
  Tykkäykset:
  0
  http://saunalahti.fi/gsm/gsmhyva.php
  http://saunalahti.fi/gsm/gsm.php

  Katsokaapas noita hintoja.. Molemmat muuten samanhintaisia, paitsi puhu hyvää liittymällä puhelut saunalahden liittymiin halvempia. Mikä logiikka tuossa hinnoittelussa on? Olen luultavasti vaihtamassa saunalahden liittymään, ja kyselisin onko mahdollista, että puhu hyvää liittymän hinnat vaikka 1kk päästä mystisesti nousisivat tai jotain.. Eli kannattaako ottaa tuo Saunalahti GSM vai Puhu Hyvää?
   
 2. Henna78

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/7/03
  Viestit:
  335
  Tykkäykset:
  0
  Liittymän hinnoittelua ei voida nostaa ihan noin vaan, joten eiköhän Puhu Hyvää liittymän ottaminen ole ihan turvallista. Ilman muuta se kannattaa ennemmin ottaa kuin Saunalahti GSM. Itsekin olen välillä miettinyt tuota hinnoittelun logiikkaa, kun hyväntekeväisyysliittymä on edullisempi käyttää kuin vastaava 'normaali' liittymä.

  Niin ja se kannattaa vielä huomata, että Puhu Hyvää liittymän saa uudella numerolla ilman avausmaksua, kun taas Saunalahti GSM liittymän avauksesta joutuu pulittamaan 9 euroa jos ottaa uuden numeron.
   
 3. FinCoder

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/04
  Viestit:
  179
  Tykkäykset:
  0
  Toiseen noista saa sisärengaspalvelun ja toiseen ei.
  Olen antanut palautetta saunalahdellle, että heillä on 3 lähes samanlaista liittymää ja kehoittanut yhdistämään niiden parhaat ominaisuudet ja hävittämään 2.
   
 4. ipa

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/04
  Viestit:
  74
  Tykkäykset:
  0
  Samallaiset ovat siis GSM, GSM2 ja Puhu Hyvää? Niin eli tuohon Saunalahti GSM liittymään siis saa sisärenkaan ja puhu hyvään ei saa..
   
 5. Salamurhaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/04
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  0
  Ei saa enää. Nyt joutuu Puhu Hyvää liittymän avaamisestakin pulittamaan 9€.
   
 6. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Pikku hiljaa aletaan nyhtää rahaa, ollaan siinä vaiheessa elämänkaarta, kun niitä ilmaisia lounaitakaan ei ole ;)
   
 7. Salamurhaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/04
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  0
  Eiköhän se 9€ laitettu ihan sen takia, ettei ihmiset turhaan tilaile niitä liittymiä jemmaan. Tulee vain operaattorille miinusta tuollaisesta toiminnasta. Onneksi itse ehdin tuollaisen hankkia kun "ilmaiseksi" sai. =P
   
 8. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Äsken mtv3 talousuutisissa Saunalahden toimitusjohtaja kommentoi, että kilpailu on kovaa ja osa tuotteista myydään jopa miinuksella! Ei voi kauaa jatkua samaan malliin, lähtölaskenta alkaa pian, suuret jää ja pienet kuolee, toivottavasti Saunalahti ei kuole(vaikka kävi hakemassa jo kerran vauhtia yrityssaneerauksesta).
   
 9. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
  Luultavasti joku isompi, ehkäpä ulkomaalainen operaattori saattaa pian ostaa koko Saunalahden. Liekkö siinä kuitenkaan mitään järkeä, kovin helpolla ei voida hintojakaan nostaa ja nytkin on tuloksen kanssa niin ja näin...kun tarkastellaan osavuosikatsausta "pintaa syvemmältä".
   
 10. ipa

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/04
  Viestit:
  74
  Tykkäykset:
  0
  Juup.. Itekkin tilasin ton Puhu Hyvää liittymän.. tosin siirsin vanhan numeron.. Tosin viellä tilatessani olisi kyllä saanut ilmaiseksi myös uuden numeron kanssa..
   
 11. Salamurhaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/04
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  0
  Eikö nuo tuotteet ole liene laskettu niin, että pidemmällä aikavälillä ne kumminkin toisivat alun menetetyn rahan takaisin + jonkinlainen tuotto. Nähtävästi nuo miinuksella myytävät tuotteet viittaavat näihin kesätarjouksiin (mutua, mutta näin veikkaisin). Toivotaan, etteivät nämä pikkuoperaattorit kilpaile itseään hengiltä. Katteet nykyisillä hinnoilla tuskin ovat kovinkaan suuret.
   
 12. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Kyseisen kommentti koski kesän määräaikaisia ilmaisia puheluita. Saunalahti ei aloittanut kyseistä käytäntöä ja toivomme, että kyseinen alalle epäterve kehitys päättyy. Mutta mikäli joku muu operaattori kyseistä käytäntöä aikoo jatkaa, niin kyllä Saunalahdella paukkuja riittää tarvittaessa kampanjoiden jatkamiseen vaikka kuinka - kokonaisuudessaan GSM-liiketoiminta kuten Saunalahti Group Oyj:n liiketoiminta muutenkin on kannattavaa.

  T: Panu.
   
 13. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Kuka teidän mielestänne on aloittanut 0 € konseptin? Mietitäänpä vähän ja puretaan asiaa.

  TeliaSonera: TeliaSonera Finland on selkeästi ilmaissut, että se ei tule käyttämään koskaan 0-konseptia. Sunnuntaipuheluista veloitetaan euro, Tele Finlandilla puhelut maksavat kampanjassa centin. Mitään ei tarjota ilmaiseksi.

  Elisa: Elisa on ollut varsin niukka kampanjoissaan. Happy Hour tarjosi puheluita puoleen hintaan ja Kolumbuksen 0 euroa kampanja alkoi vasta Saunalahden vastaavan kampanjan jälkeen.

  Dna: Dna:lla ei ole ollut mitään merkittäviä kampanjoita. Maraton palvelu mahdollisti verkon sisäiset puhelut kiinteällä kuukausimaksulla, tämäkin palvelu kuoli numeronsiirrettävyyden alkaessa.

  Muita pienempiä operaattoreita en viitsi edes erotella. Omasta mielestäni nimenomaan Saunalahti on tämän 0-konseptin luoja. Puhelut alkaen 0 €, viestit alkaen 0 € ja kk-maksu alkaen 0 €.

  Uskomatonta syyttää muita konseptista, jonka on itse luonut.
   
 14. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Adapter, taisit unohtaa seuraavat listastasi:

  - TeliaSonera aloitti tammi-helmikuussa kampanjan: Eurolla kaikki puhelut toisiin TeliaSoneran liittymiin viikonloppuisin
  - ACN aloitti vuoden vaihteessa käytännön joka tarjosi "pysyvästi kaikki" puhelut toisiin saman tyyppisiin liittymiin "ilmaiseksi"

  Me vastasimme näihin kampanjoihin lanseeramalla puolustukseksi keväällä kampanjan, joka tarjosi puhelut max 1000 min / kk elokuun -04 loppuun asti Saunalahtelainen -liittymien välillä.

  T: Panu.
   
 15. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Unohdin ACN:n, koska en pidä sitä edes minään operaattorina tai uhkana kenellekään. Kauankos tuota iloittelua oikein taas kestikään?

  Soneran 1 €/päivä ei ole sama asia kuin 0 €. Persnettoa tehdään oman verkon ulkopuolelle menevistä puheluista, mutta koska sunnuntait ovat muuten olleet verkossa melko hiljaisia, saadaan tällä tehtyä rahaa. Aikaisemmin tarjous koski kaikkia Soneran asiakkaita, jolloin sadattuhannet työliittymän omistajat saattoivat puhua työpuhelimella sunnuntaisin eurolla työpaikan piikkiin. Normaalisti näitä liittymiä ei sunnuntaisin käytetty.

  Mielestäni olisi fiksua rehellisesti kehittää liittymä, jolla voisi puhua esim. 5 € kuukausimaksulla 1000 minuuttia verkon sisäisiä puheluja "ilmaiseksi". Kyseessä olisi liittymän pysyvä hinnoittelumalli eikä mikään tarjous.
   
 16. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Kyseinen tarjous ei ole kannattava ja edustaa epätervettä kilpailua. Viikonlopun aikana käyttäjä voi puhua käytännössä veloituksetta kuukauden aikana tuhansia minuutteja.

  Ongelma vain tässä ideassa on se, että kyseinen liittymätyyppi on niin palvelu- kuin verkko-operaattorillekin kannattamoton. Ja siten edustaa puhtaimmillaan liittymätyyppiä, jonka käytön rahoittaisi muut kyseisen operaattorin asiakkaat, joilla ei ole kyseistä liittymätyyppiä käytössä. Tai verkostomarkkinointitapauksessa liittymien myyjät.

  Yleinen virheluulo on, että verkon sisäiset puhelut ovat "ilmaisia". Todellisuudessa ne eivät ole - verkon ylläpito, rakentaminen, asiakaspalvelu, laskutus jne, jne, jne. eivät ole eivätkä tule ilmaisiksi vaikka kuinka yrittäisi.

  T: Panu.
   
 17. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Faktaa? Eri lähteistä on kuulunut että Soneran 1e kampanja on ollut erittäin kannattava, koska sillä on saatu paitsi hyvää mainetta ja asiakasuskollisuutta, myös lisättyä selvästi liikennettä sunnuntaisin. Sunnuntait ovat olleet perinteisesti hyvin hiljaisia päiviä matkapuhelinverkoissa, en tiedä paljonko on keskimäärin sunnuntain laskutus ollut mutta se on varmasti ollut huomattavasti vähemmän kuin 1e/asiakas. Operaattorille on kannattavampaa antaa asiakkaiden puhua vähän huonommilla katteilla kuin antaa verkon seistä tyhjän panttina odottamassa arkea.
  Mikäs siinä on epäterveempää kuin vaikka Saunan 0e-tarjouksessa? Soneran tarjous sentään koskee soittoja kaikkiin suuntiin, toisin kuin Saunan tarjous joissa vastapuolellakin pitää olla sama liittymä. Ja Saunan tarjouspuheluista ei tule rahaa operaattorille centtiäkään, toisin kuin Soneran 1e kampanjassa.
   
 18. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Mitä tulee verkkoliikenteen jakautumiseen eri viikonpäivien ja kellonaikojen välille, niin käyttäjien käyttötottumukset ovat muuttuneet huomattavasti viimeisten vuosien aikana. Sunnuntait eivät ole enää verkon kannalta erityisen hiljaisia päiviä. Tämän osalta saa erinomaisen kuvan esimerkiksi meidän omista liikennetilastoista, enkä millään jaksa uskoa että meidän asiakaskuntamme poikkeaisi tältä osin muiden operaattoreiden asiakkaista mitenkään erityisesti.

  Mikäli 1e/asiakas/puhelu edustaisi kannattavaa hinnoittelua niin voisi TeliaSoneran verkko-operaattorin olettaa tarjoavan kyseistä hinnoittelua kaikille palveluoperaattoreille ja siten saada entisestään enemmän liikennettä verkkoonsa. Mutta näin he eivät tee.

  TeliaSoneran verkko-operaattori on hinnoitellut puhelut ja terminoituvan liikenteen viikonpäivästä ja kellonajasta riippumatta samalla hinnalla. Eli Soneran palveluoperaattorille kyseinen viikonlopputarjous on tappiollinen. Eli TeliaSoneran asiakkaat maksavat kyseiset puhelut arkisin korkeampina hintoina tai verkko-operaattori maksaa palveluoperaattorin tappiot. Kummatkaan vaihtoehdot eivät edusta tervettä tilannetta.

  TeliaSonera on HMV verkkoyritys (verkon luovutusmarkkina), jonka tulee tarjota verkkopalveluitaan kaikille palveluoperaattoreille tasapuolisin ehdoin. Ja lisäksi TeliaSonera Mobile Networks on tullut irroittaa omaksi yrityksekseen TeliaSoneran EU:n päätöksellä - ehtona Telian ja Soneran fuusiolle. Lisäksi terminoituvan liikenteen HMV verkkoyrityksen tulee tarjota kustannussuuntautuneesti terminointia muille yrityksille.

  T: Panu.
   
 19. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Ei se jemmaan laitto ole niinkään ongelma vaan siirtoliittymänä käyttö. Siis otettaisiin Saunalahti ilmaiseksi ja siirrettäisiin esim. Kolumbukselle.
   
 20. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Tämä siksi, että alkuperäinen ilmainen Happy hour tukki verkot pahasti ja jouduttiin keskeyttämään.
   

Jaa tämä viestiketju