SAR - arvot

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Manteli, 1/8/09.

 1. Manteli

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/2/08
  Viestit:
  94
  Tykkäykset:
  0
  Mitenkäs nuo SAR-arvot oikeen menee kun hommasin juuri Touch Pro2 puhelimen ja siinä paketissa ilmoitetaan arvoiksi 0,68 mW (head) ja 1,87 mW (body). Ihmettelin vaan tuota, että miten tuo body arvo voi olla noin suuri. Eikös se raja ole 2 mW joten hyvin lähellä sitä näyttäisi olevan?

  Nokia esim. näyttää ilmoittavan arvon vain käytettäessä laitetta korvalla. Esim. N97 arvo näyttää olevan 0,66.

  Netissä Touch Pro2 puhelimen SAR-arvoiksi on eripaikoissa ilmoitettu eri lukemia ilmeisesti eri mittausmenetelmistä johtuen, vastaavat luvut ilmeisesti jenkkimittauksin ovat 0,50 (head) ja 0,82 (body)... Oottekos ylipäätään miettineet noita SAR-arvoja ja niiden mahdollisia vaikutuksia?
   
 2. Nordmob

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/3/09
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0
  Itselläni E51 joka on muistaakseni säteilevien laitteiden kärkeä (1,4 kun 2,0 on max.) muistelisin että mitattu oli päähän kohdistuvaa säteilyä (head) ja mittaukset olisi tehty kaikki mahdolliset Wlan, BT, 3G päällä eli normaalisti puhuessa ei välttämättä ole Wlan ja BT päällä jolloin säteily vähäisempää eli tarkoituksena oli siis mitata puhelinmallin korkein mahdollinen säteily, ja huonossa kentässä puhelin säteilee enemmän.

  Tuohon Body juttuun en osaa vastata, jos ei kukaan muu tiedä niin pistä STUK:kiin s-postia ne ainakin tietää, voi tosin palstaltakin löytyä aiheeseen perehtynyttä väkeä...
   
 3. nico...

  nico... Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  5795
  Tykkäykset:
  846
  Puhelinmalli:
  WP, iOS
  Mä oon aina pitänyt noita kukkahattutätien juttuna.
   
 4. mass243

  mass243

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/08
  Viestit:
  375
  Tykkäykset:
  0
  Ehkä ei kuitenkaan pitäisi...?
  Tosin parempi näin teollisuuden kannalta. Vois tulla leipäjonoille pituutta kun oivallettaisiin, että matkapuhelimet aiheuttavat ihmisille aivokasvaimia ja puhelinvalmistajilta vaadittaisiin maailmanlaajuisesti satojen miljardien korvauksia.............
  Mut eihän se noin ole! Ei niistä ole mitään vaaraa vaikka sarit olisivat ihan mitä tahansa! Ja eniten olisin huolissani juuri noista kiinalaisista luureista ja ehkä myös HTC:nkin laitteista, joilla ei ole yhtä tiukkoja kriteerejä puhelimien säteilynsuojaukselle. Suurin valmistaja vetää aika pienillä arvoilla.
   

Jaa tämä viestiketju