Mobiili.fi Samsungin uusi patentti vihjaa Galaxy Note 6:sta – kosketuskynälle kyytiä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 18/1/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Samsungin Galaxy Note 5 sai viime syksynä maailmalla lämpimän vastaanoton, mutta Eurooppaan puhelinta ei ole vieläkään saatu. Sen sijaan Samsung julkaisi viime syksynä Suomenkin markkinoille Galaxy S6 edge+ -mallin, joka Noten tapaan sisälsi 5,7 tuuman näytön, muttei käyttänyt Note-sarjasta tuttua kosketuskynää. Koska puhelimet olivat teknisesti lähes identtisiä, herätti kosketuskynän hylkääminen keskusteluja siitä, tulisiko Samsung tiputtamaan jatkossa ominaisuuden kokonaan pois seuraavista Note-malleistaan.

  Nyt Samsungin uudet patenttihakemukset ovat kaataneet lisää vettä myllyyn, sillä uusissa luonnoksissa kosketuskynä on asetettu osaksi puhelimen suojakuorta. Käytännössä tämä voi tarkoittaa tulevien Note-mallien julkaisemista konseptilla, jossa kynä olisi erikseen ostettava lisävaruste yhdessä suojakuoren kanssa. Ratkaisu antaisi Samsungille mahdollisuuden myös eri mallistojen yhdistämiseen, sillä kosketuskynän lisäksi Galaxy Note 5:llä ja Galaxy S6 edge+:lla on vain vähän eroa.

  Vaikka ratkaisu kynän sijoittamisesta osaksi suojakuorta ei lähtökohtaisesti tunnu hullummalta, on patenttien kohdalla hyvä pitää mielessä, etteivät läheskään kaikki patenttihakemukset koskaan päädy kuluttajatuotteisiin asti. Tässäkin tapauksessa tietoon kannattaa suhtautua varauksella, sillä vaikka on odotettavaa, että Samsung tuo kosketuskynän sijoitteluun jonkinlaisen uuden ratkaisun, on kynä pitkään ollut Note-malliston tunnusmerkki. Galaxy Note 5:n kohdalla Samsung kärsi tosin ongelmasta, jossa kynän asettaminen puhelimeen väärinpäin saattoi rikkoa laitteen pysyvästi, mikä herätti ärsyyntymistä monien kuluttajien keskuudessa.

  [​IMG]
  Samsungin patenttihakemus suojakuorista kynäkotelolla varustettuna.


  [​IMG] [​IMG]

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju