Mobiili.fi Samsungin uusi älykotijärjestelmä vastaa kysymykseen: ”Onko kaikki hyvin kotonani?”

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 6/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2095
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Samsungin pressitilaisuus IFA-messuilla Berliinissä


  Samsung kaappasi menneenä torstaina IFA-lavat esitelläkseen uusia innovaatioita ja palveluita. IFA-tilaisuuden pääteemaksi nousi Internet of Things (IoT), eli kodin laitteiden yhdistäminen. Yhtiö lupasi, että vuoteen 2020 mennessä kaikki Samsungin laitteet ovat jollain lailla IoT-yhteensopivia. Luvassa on siis laaja kattaus erilaisia älykkäitä lisäominaisuuksia ja laitteiden hallintaa älypuhelimen avulla.

  Älykotijärjestelmiä kehitetään tällä hetkellä monilla tahoilla. Suomalaisille tuttuja saattavat olla esimerkiksi Applen HomeKit ja kotimainen Cozify-sovellus. Samsungin älykotialusta on SmartThings, jonka yhtiö osti viime vuonna. Nyt yhtiö esitteli uuden SmartThings Hubin, joka mahdollistaa kodin laitteiden yhdistämisen.

  [​IMG]
  SmartThings-yhteistyökumppaneita


  SmartThings Hub toimii kaikki kodin älylaitteet yhdistävänä keskipisteenä. Uusitulla mobiilisovelluksella voi suorittaa monenlaisia toimintoja ja saada tietoa esimerkiksi pesukoneilta, äänentoistojärjestelmiltä, turvalaitteilta ja monilta muilta alustaan sopivilta laitteilta. Joitakin mahdollisia ominaisuuksia ovat valaistuksen hallitseminen, ovien avaaminen tai lukitseminen ja kodin valvonta etäältä. Mahdollisuuden riippuvat luonnollisesti hankituista laitteista ja sensoreista.

  SmartThings tarjoaakin kaiken yhdistävän keskuksen lisäksi valikoiman erilaisia oheislaitteita ja tunnistimia. Lisäksi Samsung on kerännyt laajan joukon yhteistyökumppaneita, joiden IoT-laitteet tukevat SmartThings-järjestelmää.

  [​IMG]
  Samsungin Konsta Takala ja Andreas Bergqvist IFA-messuilla


  Samsungin myyntipäällikkö Konsta Takala nostaa yhtiön IoT-liikkeen tärkeimmäksi päämääräksi käytön helppouden. Hänen mukaansa laaja käyttäjäkunta tavoitetaan, kun elämä älykodissa on helppoa ja vaivatonta. Takalan mukaan toistaiseksi nähdyt järjestelmät vaativat käyttäjältä liikaa omaa rakentamista ja asennuksia.

  Uusi SmartThings Hub julkaistiin tällä viikolla Yhdysvalloissa hintaan 99 dollaria. Eurooppaan järjestelmä saapuu ensi viikolla alkaen Iso-Britanniasta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju