Mobiili.fi Samsungin toinen uusi huippupuhelin ohittaa Euroopan – miksi?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 13/8/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2168
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Galaxy Note 5


  Samsungin tänään julkistamista, sen malliston huipulle sijoittuvista huippupuhelimista vain toinen, Galaxy S6 edge+, saapuu heti Euroopan markkinoille, kun taas Galaxy Note 5 kiertää nämä meikäläiset maisemat. Ainakin toistaiseksi.

  Samsungin päätös on osaltaan ymmärrettävä, sillä teknisiltä lähtökohdiltaan Galaxy S6 edge+ ja Galaxy Note 5 ovat käytännössä identtisiä, kuten aiemmassa julkistusuutisessa jo kerroimme. Note-fanit kuitenkin jäänevät kaipaamaan S Pen –toimintoja, jotka ovat näiden mallien erikoisetu.

  Miksi Samsung päätyi tällaiseen ratkaisuun? Kun kävimme kokeilemassa uutuuksia Lontoossa jo ennen julkistustilaisuutta, kerrottiin Samsungilta, että on kyse puhtaasti “liiketoiminnallisesta priorisoinnista”.

  “Luonnollisella tavalla ymmärsimme, että oikea päätös on keskittyä Euroopassa Galaxy S6 edge+:aan”, kommentoi Samsungin edustaja.

  Samaan hengenvetoon kuitenkin Samsungilta todettiin, että myös “mahdollisuuksia Note 5:n lanseeraamiseksi katsotaan”.

  Vaikka tätä ei suorin sanoin Samsungin taholta vahvistettukaan, voidaan Samsungin päätöksen takana arvioida olevan operaattori- ja muu jälleenmyyjäportaan kiinnostus. Kun nämä tahot ovat osoittaneet suuremman tukensa ennakkoon tehtyinä tilauksina Galaxy S6 edge+:lle ja vähemmän Note 5:lle, lienee Samsungilla nähty järkeväksi – ainakin toistaiseksi – pidättyä kuitenkin aiemmista vuosista poiketen poikkeuksellisesti toista lippulaivaa nyt läheisesti muistuttavan Note 5:n lanseeraamisesta Euroopassa.

  Laajamittaisemmasta lanseerauksestahan kuitenkin aiheutuisi omat kulunsa ja jos lähes sama myynti voidaan saavuttaa keskittymällä kahden sijaan yhteen malliin, voi peliliikkeessä olla järkeä aiempia vuosia tiukemmalla kulukuurilla nyt liikkeellä olevalle, heikentyneen mobiiliyksikkönsä tuloksen kanssa kamppailevalle Samsungille.

  Galaxy Note 5:tä himoavien eurooppalaisten tuskin kuitenkaan kannattaa vaivautua valtavaan epätoivoon, sillä puhelin löytänee tiensä myös tännepäin pienempiä (& epävirallisempia) kanavia pitkin – ilman suurta Samsung-lanseerausta.

  [​IMG]
  Vasemmalla Galaxy S6 edge+, oikealla Galaxy Note 5

  [​IMG]
  Galaxy S6 edge+ ja Galaxy Note 5 jakavat myös samaa muotokieltä reunoiltaan: tässä vasemmalla edge+ ja oikealla Note 5
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju