Samsungin huhutaan havittelevan seuraavan sukupolven LED-näyttöteknologiaa yritysostolla

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15395
Reaktiopisteet
103
IMG_0011-700x467.jpg


Samsungin huhutaan havittelevan seuraavan sukupolven näyttöteknologiaa yrityskaupalla, kertoo OLED-info -sivusto. Alan sisäpiirilähteen mukaan Samsung olisi aikeissa ostaa taiwanilaisen PlayNitriden, joka kehittää micro-LED-näyttöteknologiaa. Huhutun kaupan arvoksi kerrotaan 150 miljoonaa dollaria.

Micro-LED-näytöt nimensä mukaisesti koostuvat mikroskooppisen pienistä LED-valoista, jotka muodostavat yksittäisiä pikseleitä. LCD-näyttöihin ja jopa nykyisiin OLED-näyttöihin verrattuna micro-LED-näytöt voivat tarjota paremman kontrastin ja nopeamman vasteen, ollen samalla hyvin energiatehokkaita. OLED-näyttöihin verrattuna micro-LED-näytöt voivat tarjota jopa monikymmenkertaisen kirkkauden, eivätkä ne kärsi yhtä lyhyestä käyttöiästä.

Micro-LED-teknologialla on selkeitä etuja OLED-näyttöihin verrattuna, ja ne voivat olla myös edullisempia valmistaa kuin OLED-näytöt. Valmistuksessa on kuitenkin edelleen teknisiä haasteita, eikä micro-LED-näyttöjen odoteta yleistyvän ennen vuotta 2020.

Huhun mukaan Samsung olisi kiinnostunut käyttämään micro-LED-näyttöjä virtuaalitodellisuuslaitteissaan, mutta myös micro-LED-televisioita voidaan tulevaisuudessa nähdä.

Samsung ei ole ainoa jättiyritys, joka on kiinnostunut micro-LED-teknologiasta. Apple osti niin ikään micro-LED-teknologiaa kehittäneen LuxVuen vuonna 2014, ja VR-laitteita kehittävä Oculus puolestaan osti viime vuonna InfiniLED-nimisen start-up-yrityksen. Myös Sony on kehittänyt micro-LED-näyttöjä.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom