Mobiili.fi Samsungilta tulosvaroitus – parin miljardin euron isku Note7-ongelmista

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 12/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Samsung Galaxy Note7.


  Samsung on antanut tulosvaroituksen sen jälkeen, kun se alkuviikolla myönsi myös uudet ongelmat sen Galaxy Note7 -puhelimessa, kehotti kaikkia käyttäjiä lopettamaan sen käytön turvallisuussyistä ja kertoi myös Galaxy Note7:n tuotannon ja myynnin päättyneen pysyvästi.

  Galaxy Note7:n piti olla Samsungin loppuvuoden huipputason älypuhelinuutuus, jonka lanseeraus kuitenkin meni täysin mönkään puhelinten alettua räjähdellä jatkuvasti.

  Samsung Electronicsin mukaan sen heinä-syyskuun liiketuloksen arvioidaan nyt olevan 5,2 billjoonaa wonia aiemman 7,8 biljoonan wonin sijaan. Samsung leikkasi tulosennusteestaan näin pois tasan kolmanneksen. Euroissa isku on noin kaksi miljardia.

  Aiemmin Samsungin liikevoiton odotettiin kasvavan noin 5 prosentilla vuotta aiemmasta. Uusi ennuste murskaa nämä odotukset. Älypuhelimia paremmin on mennyt Samsungin komponenttiliiketoiminnoilla.

  Samalla Samsung Electronics arvioi nyt myös liikevaihtonsa jäävän 47 biljoonaan woniin aiemman 49 biljoonan sijaan.

  Samsung ei ole vielä yksilöinyt, millaisia mahdollisia alaskirjauksia se mahdollisesti joutuu tekemään Note7-fiaskosta. Samsungin pörssikurssi laski eilen vajaat 10 prosenttia. Aiemmin se oli kohonnut ennätyskorkealle Note7-ongelmista huolimatta muiden bisnesten vetäessä ja sijoittajia miellyttäviä rakennejärjestelyjä ja pääoman palautuksia povattaessa.

  Note7-ongelmien odotetaan analyytikko- ja muissa arvioissa vaikuttavan myös pidemmällä aikavälillä Samsungin myyntiä heikentävästi sen maineen ryvettyä nähdyssä historiallisessa, aivan poikkeuksellisessa tuplatakaisinkutsussa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju