Mobiili.fi Samsungille jälleen surkea uutispäivä: tablettipalo johti lennon hätälaskuun,...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 27/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2083
  Tykkäykset:
  4
  Samsungille ei juuri viime aikoina hyviä uutisia ole kuulunut. Ei tänäänkään.

  Erilaiset ylikuumenemiset, palot ja räjähdykset nousevat nyt otsikoihin tuon tuosta Galaxy Note7 -akkuongelmien myötä kaikkien katseiden käännyttyä Samsungin laitteiden turvallisuuteen.

  Tällä kertaa esille nousi Samsungin tabletin aiheuttama, Detroitista Amsterdamiin matkalla olleen Delta Air Linesin lennon reitin muutos ja lasku Manchesteriin, Englantiin, kun Samsungin tabletti oli alkanut käryttämään jäätyään jumiin penkin sisään. Tapauksesta kertoo muun muassa ABC News.

  Matkustamoon levisi ensin savua sekä tunnistamatonta hajua.

  Koneen laskeuduttua Manchesteriin penkki vaihdettiin ja kahden tunnin päästä päästiin uudelleen liikkeelle kohti Amsterdamia. ”Vaikuttaa siltä, että ulkoiset tekijät vaikuttivat tähän tapaukseen. Tämä ei liity Galaxy Note7:ään. Olemme ottaneet yhteyttä Deltaan tutkiaksemme sillä syytä ei ole vielä löydetty”, kommentoitiin Samsungilta.

  Huomattavasti enemmän Note7:ään liittyy toinen tapaus, jossa kiinalaismies väittää hänen Galaxy Note7 -puhelimensa syttyneen palamaan – vaikka kyseessä piti olla täysin turvallisen Galaxy Note7 -malliversion, jonka mies oli tilannut viikonloppuna Kiinassa JD.com-verkkokaupan kautta.

  25-vuotias Hui Renjie kertoo ladanneensa puhelintaan yön yli, mutta aamulla puhelimesta alkoi tulla mustaa savua sen ollessa vielä laturissa, minkä jälkeen se roihahtikin jo palamaan.

  Hui Renjie on myös lähettänyt CNN:lle kuvia palaneesta puhelimestaan sekä sen myyntipakkauksesta, jossa näkyy turvallisesta Galaxy Note7:stä viestivä musta neliö.

  [​IMG]
  Hui Renjien julkaisema kuva hänen palaneesta Galaxy Note7 -puhelimestaan.


  Kiinassa Note7 ei edes ehtinyt myyntiin ennen ongelmien ilmenemistä ja Samsungin päättämää myynnin keskeyttämistä. Lisäksi Kiinan Note7-versioissa olisi tietojen mukaan ollut alun alkaenkin vain Amperex Technology Limitedin akkuja eikä lainkaan räjähdysten syypäiksi todettuja Samsung SDI:n valmistamia akkuja.

  Kiinassa on kuitenkin raportoitu CNN:n mukaan ainakin neljästä Note7-tulipalosta, joista Samsung on tyrmännyt kaksi. Toisessa näistä Samsungin mukaan tulipalo ei johtunut akusta, vaan ulkoisesta lämmön lähteestä.

  Jo erikseen on aiemmin raportoitu useampien käyttäjien kertoneen uusien Galaxy Note7 -vaihtolaitteidenkin ylikuumentuneen.

  Myös Samsung itse tiedotti jälleen tänään Note7-tilanteesta. Sen mukaan Euroopassa 57 prosenttia vaihtoi ensimmäisen viikon aikana mahdollisesti vaarallisen Note7:nsä. Samsungin mukaan 90 prosenttia vaihtajista on vaihtanut puhelimensa uuteen, ”turvalliseen Note7:ään”, sen jälkeen kun puhelimia on ollut riittävästi tarjolla.

  Euroopassa Note7-myynnin kerrottiin käynnistyvän uudelleen 28. lokakuuta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju