Samsung Xcover 2 vai Nokia 620 IP54

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja taskukello, 19/9/13.

 1. taskukello

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/9/13
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  nokia 3270
  Nämä kaksi puhelinta ovat vaihtoehtoina älypuhelimiksi ja suurin osa ominaisuuksista selviää alan testeistä ja teknisistä tiedoista. Yksi asia jää epäselväksi. Itselläni nykyinen puhelin (Nokia 3720) unohtuu usein äänettömälle ja en huomaa tulleita puheluita, koska näytöstö erottaa huonosti em. asiat kun näytön taustavalo on sammunut. Näytöstä erottaa kuitenkin jotain (vaikka taustavalo on pois päältä), joten siitäkin on apua. Onko androidin tai windowsin lukitusnäytöissä tai aloitusnäytöissä tässä eroa, vai kuultaako mitään "läpi" lukitusnäytössä/alotusnäytössä vai onko napilla laitettava näyttö päälle. Androidiin saa erilaisia sovelluksia lukitusnäytölle (esim. locker pro), joten onko näistä apua? Entä Nfc eli yöpöydälle nfc-tarra, joka hiljentää puhelimen?

  Monelle varmaan pikkujuttu, itselle tästä on tullut riesa, joten kokeneempien apu tervetullutta.
   
 2. member Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/6/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  9
  Nokian pitäisi olla nopeampi käyttää, androidille enemmän softia. Valitse siitä :)
   
 3. sorsasd

  sorsasd Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/9/13
  Viestit:
  387
  Tykkäykset:
  139
  Puhelinmalli:
  OnePlus Two 64Gb
  Tuo suojakuori ei tee Lumiasta vesi- tai pölytiivistä. Veden alla kun nopeasti käytät, niin melko helposti hajoaa. Xcover kestää tuon kuitenkin ainakin hetkellisesti. Sen perusteella voisi suositella Xcover 2:sta jos etsitään pöly- ja vesitiivistä luuria. Android on itselle sopivampi, mutta se on makuasia. En täysin tuota ongelmaasi tajunnut, mutta jos kyse on siitä että unohdat äänettömälle, niin Androidilla luulisi pääsevät tuosta eroon jollain softalla.
   
 4. emerik Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/11
  Viestit:
  505
  Tykkäykset:
  28
  Puhelinmalli:
  ..
  Äänettömyyden suhteen voisi olla ihan ne profiilit tietyille aikajaksoille toimiva ratkaisu. Eli yöllä äänetön ja sitten päivällä äänet päällä. Noilla profiileilla voi myös määrittää synkkaukset ja netit myöskin. Androidille löytyy esimerkiksi MyProfiles ohjelma. Wp en ole tutkinut asiaa. Samsungissa on myös ylävalikossa pikanäppäimet noille tärkeimille toiminnoille.

  Androidissa ainakin ylävalikossa näkyy ilmoitus. Lukitusruutuun saa myös erillisillä ohjelmilla myös ilmoitukset, jos ei ole valmiina. Jos näyttö on sammutettu, niin NoLed ohjelmalla saa siihen myöskin ilmoituksen. Wp näkyy lukitusruudussa ikoni ilmoituksena.

  Kummankaan puhelimen ledistä ei ole tietoa. Olettaisin ainakin ettei 620 ole erillistä lediä, joka ilmottaisi viesteistä.

  Aloitusnäytössä ilmoitetaan yleensä tulleet soitot ja viestit. Tämä näkyy yleensä numerona ikonin yhteydessä. Wp voi ikonin kokoa kasvattaa jolloin siinä näkyy hiukan enemmän infoa. Luonnollisesti Androidissa voi muokata erillisillä ohjelmilla aloitusnäyttöä.

  Android on hyvin muokattavissa, mutta tätä kautta myös enemmän tilkkutäkkimäinen ulkoasultaan. Wp on jäykempi muokattuvuuden suhteen ja sen toimivuuden voi päätellä liikkeessä että sopiiko itselle.

  Xcover 2 on laadukkaan oloinen puhelin mitä olen testailut. Ja myös tuo sääsuojaus on kiva extra. Suosittelisin melkein tuota jos suojaus on tärkein kriteeri. Ainoa heikkous on Samsungin heikko päivittäminen. Kuitenkin 4.1 versio on aika toimiva paketti että sikäli tilanne ei ole aivan kurja.

  Toki kannattaa käydä testailemassa liikkeessä noita ja muodostaa itse mielipide.
   
 5. taskukello

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/9/13
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  nokia 3270
  Kiitos vastauksista. Emerik näyttikin ymmärtäneen ongelman juonen ja antoi hyviä vastauksia. Ehdin kuitenkin ostaa jo Nokian 620puhelimen harkinnan jälkeen. Suojaustason eroavaisuuksista olin tietoinen, nehän onneksi selviävät teknisistä tiedoista, päinvastoin kuin puhelimien monet ohjelmalliset toiminnat. Näppärän kokoiseen puhelimeen olen erittäin tyytyväinen laitteena, mutta käyttiksen jotkut ratkaisut ihmetyttävät ja harmittavat. Muutama huomio seuraavassa.

  WP8-puhelimessa ei ole lainkaan profiileja saati niiden ajastuksia. Molemmat olivat hyödyllisiä ominaisuuksia Nokiassa, mutta nyt siis jäätetty pois.

  WP8:aan on tullut juuri kaipaamani ominaisuus (ja Nokian sivujen mukaan monen muunkin toivoma) eli ns. vilkaisunäyttö (glance screen, joka vastaa siis tuota NoLed-appsia). Tämän näytön saa pysymään päällä 15 min. tai aina, kun puhelin on lukittuna. Tässä tilassa näytetään kellonaika ja onko soittoääni mykkänä. Ilmoituksia esim. tulleista puheluista ei vilkaisunäyttöön vielä saada, mutta kenties myöhemmin. Pitää vielä yrittää mitata akun varaustilan vähenemistä, kun tuo vilkaisunäyttö on päällä verrattuna täysin pimeään näyttöön.

  Äänenvoimakkuuden säätö on ratkaistu käsittämättömällä tavalla. Kun kuuntelet esim. musiikkia ja säädät ääntä hiljaisemmalle, säätyy myös puhelimen soittoääni hiljaisemmalle. Äänenvoimakkuudensäädin on siis universaalisäädin ja se säätää kaikkien äänilähteiden ääniä samalla. Nyt siis pitää muistaa tarkistaa myös se, että onko soittoääni riittävän kovalla vai jäikö hiljaiselle eilisen illan musiikin kuuntelun jäljiltä! Tulee ikävä niitä profiileja.

  Suosikkipuhelin taitaisi olla tämä Nokia varustettuna Android-käyttöjärjestelmällä, mutta kiitos Microsoftin, sellaista ei tule. Harmi.
   
 6. arjal Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/7/04
  Viestit:
  671
  Tykkäykset:
  37
  Onhan WP:ssä käsittämättömiä puutteita mutta paljon hyvääkin. Androidilla 620 ei toimisi läheskään yhtä sulavasti kun teho loppuisi. Sinänsä on hämmästyttävää että Android ja WP on puhelin käytössä niin paljon jäljessä vaikkapa Asha 311 mallia eli vanhasta ei ole otettu mitään mallia vaan menty taakseppäin.
   
 7. emerik Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/11
  Viestit:
  505
  Tykkäykset:
  28
  Puhelinmalli:
  ..
  Katso onko 620 seuraavaa asetusta eli "asetukset -> ääni -> taajuuskorjain". Ja laita tuolta se äänenvoimakkuus halutulle tasolle (eli vaimennat kaikkia pykäliä). Tällöin ei tarte sitä volumea säätää aina kohdilleen. Kyseinen toiminto löytyy tuosta omasta 925 puhelimesta, mutta en ole varma onko sitä 620 mallissa. Myös kuulokkeet pitää olla kiinni, jotta voi säätää tuon kohdilleen.
   

Jaa tämä viestiketju