Mobiili.fi Samsung: tähän haluamme älykelloissa panostaa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 5/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Samsungin Konsta Takala ja Andreas Bergqvist IFA-messuilla


  Samsung esitteli IFA-messuilla uuden Gear S2 –älykellonsa, joka on täysin erilainen laite kuin edeltäjänsä. Kaappasimme Berliinin messualueella sivummalle Samsungin Pohjoismaiden telecom-myyntipäällikkö Andreas Bergqvistin ja kyselimme tarkemmin kellon uudistuksista.

  Bergqvistin mukaan Gear S2 on uudistunut kahdella tärkeällä tavalla. Ensinnäkin kello on paljon ensimmäistä Gearia pienempi. Itse asiassa kyseessä on hyvin siro älykello myös muiden valmistajien tarjontaan verrattuna. Samalla muotoilussa on siirrytty hillitympään suuntaan ja klassiseen, pyöreään muotoon.

  Toisena asiana Bergqvist nostaa esiin Gear S2:n käyttöliittymän. Näyttöpyyhkäisyjen sijaan useat toiminnot suoritetaan pyörittämällä fyysisesti kellon kehystä. Näin käyttäjä voi esimerkiksi selata sovelluksiaan tai zoomata karttanäkymää ilman, että sormet peittävät pienen ruudun. Valinnat tehdään kuitenkin edelleen koskettamalla kohteita näytöllä. ”Kosketusnäytöt ovat suosittuja, joten on tärkeää käyttää sitäkin hyödyksi”, Bergqvist selittää.

  Gear S2 on myös Tizen-käyttöjärjestelmästään huolimatta avoimesti Android-yhteensopiva. Kellon käyttö onnistuu siis muidenkin valmistajien puhelinten kanssa, kunhan tietyt tekniset vaatimukset täyttyvät.

  Pyöritettävä reunus on mielenkiintoinen konsepti ja vaikuttaa oikeasti hyvältä vaihtoehdolta pienen kosketusnäytön käyttämiselle. Mutta mitä älykelloissa pitäisi tapahtua seuraavaksi? ”Henkilökohtaisesti odotan eniten akkuteknologian kehittymistä”, Bergqvist toteaa. Samalla hän kertoo, että Samsung tekee juuri nyt paljon työtä kehittääkseen latauksesta entistä helpompaa ja nopeampaa. Gear S2 tukeekin langatonta latausta ja lupaa jaksaa tavallista arkikäyttöä 2-3 päivän ajan.

  Samsung Gear S2 julkaistaan elokuun aikana. Suomeen kellosta saadaan sekä vaalea että tumma värivahtoehto. Lisäksi kellon klassisemmalla muotoilulla varustettu versio löytää tiensä kauppoihin Suomessa. Gear S2:n suositushinta on 349 euroa ja Gear S2 classicin 399 euroa.

  [​IMG]
  Samsung Gear S2

  [​IMG]
  Samsung Gear S2 classic

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju