Samsung sopimukseen ruotsalaisyrityksen kanssa – Imintin videovakautusta käytetty Huawein...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15419
Reaktiopisteet
104
IMG_0011-700x467.jpg


Samsung on tehnyt sopimuksen ruotsalaisen Imint-yrityksen kanssa saadakseen käyttöönsä yrityksen kehittämän Vidhance-ohjelmiston, kertoo GSMArena. Vidhancea voidaan käyttää videokuvan vakautukseen, automaattiseen ”live-zoomiin” (eli kamera seuraa liikkuvaa kohdetta ja osaa zoomata tarvittaessa) sekä ”auto curate” -toimintoon (algoritmi, joka osaa leikata pitkiä videoita lyhyiksi kohtauksiksi).

Imint-nimi tulee sanoista ”imaging intelligence”, ja yritys on jo vuosien ajan kehittänyt ohjelmistoja reaaliaikaista videonparannusta varten esimerkiksi ilmailun ja teollisuuden käyttöön. Tätä nykyä se suuntaa osaamistaan myös kuluttajille tarkoitettuun mobiilielektroniikkaan.

Sopimuksen myötä Samsung pääsee käyttämään Vidhancea, mutta sopimus sulkee pois älypuhelimet, eli esimerkiksi tulevaan Galaxy S8:aan Vidhancea on turha odottaa. Sen sijaan muuhun kulutuselektroniikkaan Samsung voi sitä käyttää, ja esimerkiksi uusi versio Gear 360 -kamerasta voisi hyötyä tästä ohjelmistosta.

Vidhancea on kuitenkin tavattu myös älypuhelimissa, sillä joistain versioista Huawein Mate 9 -puhelimia ja erityisesti Mate 9 Porsche Design -mallista on löytynyt jälkiä Vidhance-ohjelmistosta. Lisäksi kaikista Huawein EMUI 5.0 -käyttöliittymää käyttävistä laitteista on löydetty viitteitä Vidhancesta, mutta niissä se oli enemmänkin pohjana niin, että ominaisuus voidaan haluttaessa helposti ottaa käyttöön tulevissa Huawei-laitteissa, GSMArena kuvailee.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom