Samsung SGH-Z300

Keskustelu osiossa 'Samsung', aloittaja KPete, 13/9/05.

 1. KPete

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/9/05
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Elikkä yleisiä käyttökokemuksia kaivataan Samsung SGH-Z300 puhelimesta. Ärsyttääkö puhelimessa joku? Millainen on puhelimen äänenlaatu? Ja olenko väärässä vai oliko tähän puhelimeen korjattu pari vanhojen Samppojen ikävää "ominaisuutta”, eli voiko tekstiviestin ääneksi asettaa oman mp3:n, sekä saako puhelimen värisemään ja soimaan yhtä aikaa?
   
 2. KPete

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/9/05
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Puhelin tuli tilattua ja sitä on nyt yksi päivä näppäilty, joten vastailenpa omiin kysymyksiini. Ensinnäkin puhelimen äänenlaatu kuulostaa uskomattoman hyvältä niin kuulokkeen, kuin kaiuttimen kautta. Tosin varsinaista kaiutin puhelua en ole vielä kokeillut, joten siitä en osaa sanoa. Myös tuo värinä ominaisuus on viimein korjattu siten, että puhelimen saa soimaan ja värisemään yhtä aikaa. Mp3 soittoääniä taas ei valitettavasti saa vieläkään laitettua puhelimeen tekstiviestien tai herätyskellon hälytysääneksi, vaan niiden pitää olla mmf muodossa. Tosin, kun muutin joitain mp3 sampleja mmf muotoon, ei niistä äkkiseltään pystynyt erottamaan kummassa muodossa ne olivat, eli eipä tuo "ominaisuus" hirvittävästi haittaa.

  Ainut asia, mikä puhelimessa tähän mennessä on ärsyttänyt, on käyttöjärjestelmän muokattavuus. Nyt ainoastaan navigaatio näppäimen pikavalinnat voi valita itse, kun vanhassa Motorolassa oli tottunut, että kaikki erikoisnapit sai valjastettua haluamaansa tarkoitukseen. Tällä hetkellä ainakin näyttää, että kolmessa napissa on sellainen pikavalinta, jota en tule käytännössä ikinä käyttämään.

  Muuten puhelimesta ei paljon valittamista ole löytynyt. Puhelin on ulkoisesti todella hyvän näköinen, näyttö on loistava ja näppäimet ovat riittävän isoja. Näppäinten tuntuma on myös parempi, kuin aikaisemmissa puhelimissani, eivätkä ne lonksu sivusuunnassa, kuten monissa muissa puhelimissa on tapana. Kun vielä katsoo puhelimen kaiken kattavaa ominaisuuksien kirjoa, ja miettii vaivaista 300 euron hintaa, ei voi muuta sanoa, kuin että oli erinomainen hankinta!
   
 3. Jamie83

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/5/04
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  Joo, innoissani odotin että saisin lohenetesta tämän puhelimen kunnes sain ilmoituksen, että 296e hintaiset on loppu ja maanantaina tulee uusia hintaan 398e..joo, ei kiitos.. ottaa päähän oikein kunnolla!
   
 4. Jarppa78

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/9/05
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  0
  Onkos tässä nyt vihdoin sellainen puhelin, joka tekee mp3-soittimestani tarpeettoman? Onko kukaan kokeillut esim. lenkillä?

  Onkos muuten Samsungeissa mitään erikoisuuksia Saksasta tilattaessa? Kielen saanee kumminkin englanniksi, mutta suomea ei taida löytyä.
   
 5. matuu

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/4/04
  Viestit:
  802
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6
  En tiä tekeekö mp3-soitinta turhaks, koska ainakin muistikortteja on vaikeaa saada yli 256mb kokosia... Jaja mahtaako olla 3,5 jackia, sillä harvoin nuo omat kuulokkeet on mitää kovin hyviä.
  Tietty on käyttäjästä kiinni, et mitä vaatii :D
   
 6. Ertsi

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/7/04
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Verkkokauppa.comis ainaki myydään 512mb kokosta muistikorttii.
   
 7. matuu

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/4/04
  Viestit:
  802
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6
  Myydäänhän siellä nokian N91:stäkin :p
   
 8. lisb

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/10/05
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Nostan tätä :)

  Olen ajatellut hankkia ko puhelimen, mutta olisi vielä kiva kuulla kommenttia miten on puhelin itse kullakin toiminut. Mitä vikoja on ilmenny?
  Vaikka olen googlettanu paljon tietoa z300:sta, en ole päässy jyvälle siitä, millaista on tekstareitten kirjottaminen? ei yhtään samanlaista niinku nokialla?

  Aika varma oon jo hankinnasta, mutta kokemukset pönkittäs varmaan päätöstä vielä enemmän :)
   
 9. Herra Hirvi

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/05
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Itse ostin kyseisen kojeen Perjantaina 30.9 ja muuten olen ollut sangen tyytyväinen, mutta pari asiaa harmittaa/askarruttaa.

  Mp3 soitin: En ole itse vielä ainakaan saanut soitinta soimaan vaikka räpläisin muita toimintoja samaan aikaan.

  Akku: Ainakin mp3-soittimen käyttö popsii akkua julmetusti.

  Kansi: Olisivat saaneet loppujen lopuksi ympätä ne eteen-taakse-play/pause näppäimet tämänkin puhelimen kanteen. Nihkeää kaivaa puhelin aina taskusta ku biisi ei miellytä.

  Muuten onnistunut vaihtoehto ainakin itselle Nokialaisten jälkeen. Verkkokauppa.comista olevat TransFlash muistitkin olivat järkevän hintaisia.
   
 10. Saende

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/6/05
  Viestit:
  66
  Tykkäykset:
  0
  Pitäs olla jo nyt porukalle kertyny käyttökokemuksia vähän enemmän?
   
 11. lapa86

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/12/03
  Viestit:
  192
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE W800i
  Eikö todellakaan ole kenelläkään kokemuksia luurista? akun kesto, kameran laatu (kuvia näytille, eri valaistuksissa)?
   
 12. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
  Omakohtaiset kokemukset tuntuvat olevan todella vähissä, mutta Tietokoneen numerosta 12/-05 löytyy 3G-puhelinten vertailu jossa on edustettuna myös Z300.

  Plussaa tulee: pieni, kevyt, nopeat valikot, akkukesto
  Ja miinusta: kamera, pc-ohjelmat

  Arvosanaksi Z300 saa 8,0. Z300 on myös toinen toimituksen valinnoista.
   
 13. abalgin

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/11/05
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Muutamia kommentteja:

  siirryin Nokian luurista tähän Samsungiin, eikä minulla ole ollut aiemmin muita merkkejä käytössä. Parin illan ihmettelyn jälkeen Samsungin käyttöliittymään alkaa tottua, vaikka siinä hassusti joutuukin erikseen tallentamaan tekemänsä asetusten muutokset valikoissa. Monesti käykin niin, että muutan asetuksia mutta unohdan tallentaa...

  Akkukesto ei minusta kyllä ole kovinkaan kummoinen, keskimäärin 3 päivää normaalikäytössä. Se on ainoa asia mikä tuossa oikeasti vähän harmittaa. Toivottavasti tähän saa sitten jossain vaiheessa tarvikkeena tehokkaamman akun. Muuten ihan ok puhelin. Tuo kannen OLED-näyttö on sinänsä mainio, nyt löytyy luuri pimeässäkin, siellähän se loimottaa :)

  Tiedostojen siirrossa puhelimen ja pc:n välilä ei ollut mitään ongelmaa, toisin kuin Nokian luurilla pc-suitella. MP3-soittimen äänen laatu on ihan siedettävä. Kameran kuvat eivät laadullisesti tosiaan ole kovin hyviä. Hyvissä valaistusolosuhteissa saattaa toisinaan jopa onnistuakin. Videopuheluista ei ole kokemusta, koska käytössä on vielä toistaiseksi DNA:n liittymä.

  Onko kukaan saanut gmail-sähköpostia toimimaan tässä luurissa? Kolumbuksen postin sain toimimaan, mutta en muita. Kokeilin muutamaa java-clienttiakin, mutta ei vaan toimi. Jos jollain toimii niin kertokoon asetuksia tännekin päin..

  Jospa sinne verkkokauppaan joskus vielä oikeasti myös tulisi niitä 512 mb transflash-muistikortteja...
   
 14. lapa86

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/12/03
  Viestit:
  192
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE W800i
  jaahas. vai on kamera tossa huono.. Sitä juuri tarvisin eniten. Voi siis jäädä tämäkin luuri hommaamatta. Oisko missään kameralla otettuja kuvia?
   
 15. bazzi

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/11/05
  Viestit:
  105
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia e75 & Elisa

  voihan sen muistikortin muualtakin ostaa ja vielä halvemmalla http://www.mbnet.fi/hintaseuranta/tuote.aspx/30794
   
 16. abalgin

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/11/05
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Voisi toki, jos niitä olisi jossain. Näyttää vaan siltä, että kaikkien noiden putiikkien varastosaldot näyttää nollaa. Katsoin noista hintaseurannan linkeistä suurimman osan.   
 17. qizmo Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/12/05
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Noniih, nostetaan tätä ja kerrotaan samalla omia kokemuksia tästä puhelimesta.

  Ostin puhelimen noin pari kuukautta sitten ja tähän mennessä se vietti huollossa kuukauden. Siitä voi toki syyttää itse huoltoliikettä joka ei ensimmäisellä kerralla reagoinut mitenkään itse vikaan vaan päivittivät ohjelmiston pelkästään. Puhelimen kannesta simahti näyttö mutta nyt se on toimiva taas.

  Itse en mitään muuta moitittavaa tästä vielä ole keksinyt kuin nämä kuulokkeet jotka tulevat mukana. Suoraan sanoen aivan surkeat. Omaan korvaani nämä ovat ainakin liian suuret. Toki mielipiteeseeni vaikuttaa se, että aikaisemmin puhelimeni oli samsungin e700 malli joten olen tottunut samsungin logiikkaan valikoiden suhteen. Mielestäni kamera on aivan riittävän hyvä omaan käyttööni. Jos haluan valokuvatasoisia kuvia niin käytän sitten erillistä digikameraa :)
  Jos joku haluaa niitä mallikuvia niin voin mieluusti tässä joulun aikaan ottaa niitä ja pistää saataville.

  Olisi myös mielenkiintoista kuulla muiden Z300 käyttäjien mielipiteitä ja kokemuksia/ehdotuksia puhelimen parantamiseksi. Erityisesti jos jostain saisi ostettua uuden kuulokesetin tähän joka sopisi paremmin omaan korvaani :D
   
 18. qizmo Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/12/05
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Lisätäänpä vielä sen verran että softapäivityksen myötä puhelin toimii nyt suoraan ilman lisäohjelmia gprs modeemina bluetoothin yli windowsissa. Aikaisemminhan se ei ollut mahdollista (ainakaan minun puhelimellani)
   
 19. pornomarko

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/4/06
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Noniin, nostetaas tätä ylös...

  Ostin juuri kyseisen luurin ja kumman vähän on käyttökokemuksia täällä. Luulisi olevan enemmän tämän mallin omistajia, onhan se sentään Tietokone-lehden valinta. :)

  Pistän kuitenkin oman korteni kekoon. Ensivaikutelma oli vallan mainio, 3G, megapikselikamera, BT, muistikorttipaikka + muut herkut. Hyvä käteen ja sopii (ainakin omaan) silmään. Sitten tuli arki: Näin Nokialaisia käyttäneenä en ole ihan vielä sulattanut sampan tapaa tallentaa asetuksia, jotka täytyy siis tallentaa erikseen ennenkuin poistut valikosta. Alkukankeuteen voidaan lukea myös SMS:n kirjoittamiseen liittyvät erilaisuudet sekä yleisesti hieman erilainen käyttöliittymä. Jossain kohtaa tuntui että puhelin ei pidä joitain asetuksia vaikka kuinka tallentaa. Voi olla omaa noloutta ja alkukiirettä, saa nähä softauksen jälkeen.

  Akun kestosta en osaa sanoa vielä mitään koska mennään vielä ekaa latausta mutta plussaa on se että mukana tulevalla datakaapelilla puhelin latautuu samalla.

  Samsungin pc-softaan eli PC Studioon en ole perehtynyt vielä paljoa mutta ainakin bt:n kanssa en ole saanut kunnolla toimimaan ja kaapelia ei tunnistanut vielä.

  Vien luurin tänään tosiaan softattavaksi, toivottavasti uusi firmis tuo jotain parannusta(tai peräti uusia ominaisuuksia, haa!)...
   
 20. bazzi

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/11/05
  Viestit:
  105
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia e75 & Elisa
  kerroppas sitten mitä uusi firmware piti sisällään uudistuksien, parannusten ja muutosten osalta..
   

Jaa tämä viestiketju