Mobiili.fi Samsung selventää Galaxy Note7:n akkuongelmia – toimitukset Suomeen alkavat vasta lokakuussa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 9/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2118
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Australiassa räjähtänyt Note7.


  Samsung on verkkosivuillaan julkaissut tarkempia tietoja Galaxy Note7 -mallia koskevasta akkuongelmasta. Mittavia kustannuksia yhtiölle aiheuttava akkuongelma ja sitä seurannut takaisinkutsukampanja tarkoittavat myös pitkiä toimitusaikoja uusille laitteille. Ennen akkuongelman esiintuloa ilmoitettiin toimitusten Suomeen alkavan tällä viikolla, mutta nyt toimitusten Pohjoismaihin arvellaan alkavan vasta lokakuussa.

  Suomen sivuillaan Samsung kuvailee ongelman johtuvan akkusolusta. ”Ylikuumenemisen syynä on anodin ja katodin kontakti, joka on hyvin harvinainen valmistusvika”, kuvaillaan FAQ-osiossa. Sen sijaan, että Galaxy Note7 -laitteen mahdollisesti jo haltuunsa saanut alkaisi pohtia, kuuluuko hänen oma laitteensa riskiryhmään, suosittelee Samsung kaikkia asiakkaita vaihtamaan laitteensa uuteen.

  Brittisivuillaan Samsung on kuvaillut tilannetta hieman tarkemmin. Syyskuun ensimmäiseen päivään mennessä oli yhtiön tietoon tullut 35 akkuräjähdystä. Niistä 17 tapahtui Koreassa, 17 Yhdysvalloissa ja yksi Taiwanissa. Syyskuun alkuun mennessä tapahtuneissa tilanteissa ei Samsungin mukaan kukaan kuitenkaan loukkaantunut. Viime viikolle päivätyssä selvityksessään Samsung arvelee, ettei enempää tapauksia enää tulisi, mutta uusista tapauksista on kuitenkin uutisoitu pitkin viikkoa, ja muun muassa Australiassa räjähtänyt puhelin aiheutti kallista tuhoa.

  Samsungin mukaan ongelma ei johdu itse laitteesta, vaan valmistusvirheestä, ja se on rajoittunut vain osaan Note7-laitteista, eli Samsungin muissa malleissa ei vastaavaa vikaa ole. Ongelmallisten akkujen valmistajaksi on julkisuudessa epäilty puhelinvalmistajan kanssa samaan yritysryppääseen kuuluvaa Samsung SDI:tä, mutta tätä Samsung ei myönnä, vaan toteaa hankkivansa komponentteja useilta valmistajilta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju