Samsung patentoi iPhonea muistuttavan kaksoiskameran

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22339
Reaktiopisteet
216

Samsungin patenttihakemuksen kaksoiskamera älypuhelimessa.


Samsung on hakenut patenttia ratkaisulle kaksoiskamerasta, joka muistuttaa vahvasti Applen iPhone 7 Plussassa jo nähtyä. Patentista uutisoi GalaxyClub.

Tulevaan Galaxy S8 -huippupuhelimeen huhuttiin aluksi kaksoiskameraa, mutta tuoreempien huhujen mukaan Samsung on luopunut näistä suunnitelmista ja jatkaisi vielä vain yhdellä kameralla. Tulevaisuudessa myös Samsungin puhelimissa kuitenkin nähtäneen jonkinlainen kaksoiskamera.

Samsungin patenttihakemus esittelee ratkaisua, jossa kameroista toinen on laajakulmainen ja toinen tarjoaa telelinssin – aivan kuten iPhone 7 Plussassakin.

Samsungin ratkaisu eroaa iPhonesta ainakin kahdella tavalla. Uutta on kameran tekemä valinta pääkamerasta perustuen kuvauskohteen liikkumisnopeuteen: jos kohde liikkuu nopeasti, käytetään laajakulmaista linssiä pääkamerana ja hitaampien kohteiden osalta valitaan telelinssikamera.

Lisäksi Samsung esittää kameranäkymässä pääkameran kuvan kookkaana koko näytöllä ja toisen kameran näkymän pienempänä. Tämä ei ole mahdollista iPhonessa.

Videokuvauksen osalta Samsungin patentti esittelee myös kahden kameran välillä dynaamisesti vaihtamista.

Kaksoiskameroista on älypuhelimissa nähty tämän Samsungin patentin ja iPhone 7 Plussan sisältämän kahden eri polttovälin, eräänlaisen optisen zoomin tarjoavan ratkaisun, ohella myös erityisellä lisälaajakulmalinssillä (LG) ja toisaalta väri- ja monokromikennoilla (Huawei ja monet muut) varustettuja kaksoiskameroita.


”Kakkoskameran” kuva näkyy pääkameran päällä pienempänä.


Pääkamera voidaan valita kuvauskohteen liikkumisnopeuden perusteella.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom