Mobiili.fi Samsung osti Viv Labsin – Applen Sirin luojien uuden paremman apurin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 6/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Samsung on ostanut Viv Labsin, kertoo TechCrunch, jolle Samsung on kaupan vahvistanut. Viv Labs on Sirin alkuperäisten luojien uusi yritys, joka on kehittänyt Sirin kaltaista mutta selvästi parempaa uutta palvelua.

  Viv Labsin perustivat Sirin luoneet Dag Kittlaus, Adam Cheyer ja Chris Brigham. Apple osti Sirin vuonna 2010 ja esitteli oman versionsa Siristä ensi kerran vuoden 2011 syksyllä iPhone 4s:ssä.

  Kauppahinta Viv Labsista ei ole tiedossa. Myös Googlen ja Facebookin kerrotaan olleen kiinnostuneita Vivistä aiemmin tänä vuonna.

  Viv perustettiin vuonna 2012. Sen kerrotaan nyt jatkavan itsenäisesti toimien, tarjoten palvelujaan Samsungille ja sen alustoille. Yrityskaupasta vastuussa oli Samsungin mobiiliyksikkö.

  Viv on myös virtuaaliavustaja, joka muun muassa aiemmassa TechCrunch Disruptissa pidetyssä esittelyssä osasi vastata monimutkaisiin kysymyksiin, kuten ”onko Golden gate -sillan lähellä yli 70 astetta lämmintä (Fahrenheit) viiden jälkeen illalla ylihuomenna”. Se osasi myös vastata jatkokysymyksiin hetkeä aiemmin käsitellyistä aiheista ja tehdä käytännön tehtäviä kolmannen osapuolen kanssa, kuten lähettää rahaa erillisen palvelun kautta.

  Juuri laaja kolmannen osapuolen tuki on kantava ajatus Vivissä. Tarkoitus on yhdistää Viv erilaisiin palveluihin niin, että tiettyjen ennalta ohjelmoitujen komentojen sijaan Viv ymmärtää asiayhteyksiä ja osaa hyödyntää kolmannen osapuolen palveluita.

  Vivin takana onkin jopa vallankumouksellinen idea palvelun rakentumisesta. Se ikään kuin koodaa itseään lennossa uudestaan laajemmaksi, kuten alta löytyvällä videolla Dag Kittlaus myös esittelee. Viv kutsuu tätä ”dynaamiseksi ohjelman luomiseksi”. Tämän tekniikan avulla Viv osaa vastata myös sille aivan uusiin kysymyksiin, eikä kehittäjien ole tarvinnut miettiä kaikkea etukäteen kuten vielä tavassa, jolla Siri on rakennettu.

  Samsungin Viv-yritysosto on erittäin mielenkiintoinen myös sen Google-suhteiden näkökulmasta. Google julkisti aiemmin tällä viikolla ensimmäiset omat Android-puhelimensa, jotka kilpailevat myös Samsungin kanssa. Tärkein Google-puhelinten erityisistä ominaisuuksista on sen oma Google Assistant -virtuaaliavustaja.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju