Samsung, Nokia vai HTC?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Salana, 16/9/11.

 1. Salana

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/11
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N97
  Olen siis uutta puhelinta hankkimassa Nokia N97 sanottua itsensä irti. Uuden puhelimen hankinta tosin osoittautuikin odotettua vaikeammaksi. Apua siis kaivataan.

  - Näin Nokia N97 temppuilujen, tilttailuiden, jumimisien yms. jälkeen kaipaisin seuraavlta puhelimelta erityisesti luotettavuutta. En jaksa alkaa kierrättää puhelinta huollossa joka toinen viikko tai muuten vain joutua repimään puhelimen akkua irti kolme kertaa päivässä, koska puhelin sekoilee.
  - Akku kestäisi ainakin päivän kerrallaan. (eli aina yöksi lataukseen) Kuitenkin mitä pidempään kestää, sitä parempi.
  - Käytän puhelinta paljon netin selaamiseen. Nykyisen puhelimeni kanssa se on kuitenkin ollut vaikeaa, sillä puhelimen muisti ei tunnu riittävän sivujen lataukseen.
  - Olen myös melkoinen nakkisormi enkä yleensä tahdo kapasitiivisella näytöllä osua mihinkään. Näytön selkeys olisi siis iso plussa.
  - "Käteen sopiva"

  Tällä hetkellä harkinnassa on ollut Samsung Galaxy S Plus, HTC Wildfire S sekä Nokia C6-01. Muutkin vaihtoehdot otan tietysti huomioon, jos sellaisia tulee. Hinnan tulisi kuitenkin mielellään pysyä alle 300 eurossa (tässäkin voidaan jossakin tapauksessa joustaa)

  Galaxy S Plus näin kaupassa kokeiltuna tuntui tähänastisista puhelimista parhaimmalta. Näyttö oli mielestäni helppo käyttää ja muutenkin puhelin vaikutti melko selkeältä. Kuitenkin kuulemani valitukset tekstiviestien lähetyksen tökkimisestä, puheluiden pätkimisestä(?) ja akun huonosta kestosta saivat epäilemään, että kannattaako tuohon puhelimeen kuitenkaan tuhlata rahojaan.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Glaxy surffikoneeksi on noista vaihtoehdoista aika kärjessä. Wildfire ja C6-01 ovat kyllä alemmassa luokassa, ja Galaxyn hintaluokkaan löytyy kyllä HTCltä ja Nokialta muitakin vaihtoehtoja.

  Jos HTC muuten kiinnostaa, niin ehkä nuo Wildfire mallit kannattaa ohittaa ja katsoa vähän ylemmäksi, siellä parempaa tavaraa.

  Nokia C6-01 on sinsänsä sama pohja kuin muutkin nyt kaupoissa olevat S^3 koneet, mutta E7aa ja N8a myydään sellaisilla hinnoilla että kannattaa katsoa ne jos Nokia kiinnostaa. Mutta jos ainoa kriteeri on web surffailu kokemus, niin tuossa hintaluokassa Android. Nokialta on tulossa uusia malleja, ns Symbian Belle koneita.

  Jos kovasti hintakriittinen niin välillä, tai aika tiheäänkin on kovia tarjouksia joista voi saada ylemmän luokan konetta kohtuu rahaan. jos hintarajasi on 300e, niin tuo Galaxy S ei taida sillä irrota ihan joka hyllystä.
   
 3. Salana

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/11
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N97
  Löysin Dna:lta melko hyvän tarjouksen tuosta Galaxy S Plussasta ja houkuttaisi kyllä ostaa se. Nuo käyttäjien valitukset kyseisestä puhelimesta vain huolettavat.

  Harkitsin kyllä myös HTC Desire S:ää mutta hinta vaikutti turhan kovalta. Muut tutkimani HTC:n puhelimet ovat olleet turhan isokokoisia minulle. Galaxykin on kokonsa puolesta jo aika rajoilla
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos DNA muutenkin olisi sinulle sopiva, niin voi olla ihan hyvä valinta. Kannattaa lukea niitä kokmeuksia ja miettiä niitä omalta kannaltasi ja vaikka kysästä laite ketjusta jos jokin askarruttaa.

  Yleistän joka mallista on huonoja ja hyviä kokmeuksia ja valitsisit tuon C6-01:n niin iso harppaus jokatapauksessa edellisestä laitteesta.

  Jos alustaa vaihdat niin jotkin ennestään itsestään selvät asiat eivät välttämättä olekkaan itsestään selviä uudessa laitteessasi, mutta siinä WEB surffauksessa voi aika varmasti sanoo että asiat menee paljon eteenpäin.
   
 5. Salana

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/11
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N97
  Pienen selvittelyn jälkeen näyttäisi siltä että Galaxy S Plus jää pois laskuista melko huonojen puhelu/tekstiviesti ominaisuuksien vuoksi. Mietintä siis jatkuu edelleen.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Entäs Nokia C7, (kai samaan rahaan kuin Galaxyä) ,C7 ei tosin isosti eroa C6-01:stä, mutta vähän isompi kooltaan, tosin vähän lisää niin saa N8n tai E7n (ei tosin niitä luurinappeja)

  Web surffikäytössä eivät yllä Galaxyn tasolle
   
 7. jkstone

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  16/1/11
  Viestit:
  226
  Tykkäykset:
  2
  SGS+:n puheluominaisuuksissa ei ole mitään vikaa, eikä lyhyissä tekstareissa. Pidemmissä tekstareissa puhelin valittaa epäonnistumista, mutta silti viesti on aina mennyt perille, varma en ole, onko ihan kokonaisena. Tämä siis kuukauden käytön perusteella sanottuna.
   
 8. Salana

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/11
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N97
  Tampereella vietetyn viikonlopun ja kymmenen kaupan jälkeen vaihtoehdot taas muuttuivat. Tällä hetkellä siis harkinnassa Samsung Galaxy S, Gio ja Ace sekä HTC Wildfire S. Gio ja Wildfire ehkä houkuttelevimmat. Luotettavuus on kuitenkin nyt etusijalla eli mikäpuhelimista olisi sopivin?
   
 9. silkkiuikku

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/8/11
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Omnia W
  Äkkiseltään Gion ja Wildfiren välistä sanoisin Wildfire S kokemuksien perusteella, tosin en näe käytännössä noiden välillä suurta eroa. Eli menisin sillä, kumpi tuntuu itsestään paremmalta.

  N97 omistajan, mitä mieltä olet ollut QWERTY-näppikseen? E7 tarjoaa paremman näppiksen ja mielestäni kilpailee Gion ja Wildfiren kanssa ihan hyvin niin nettisurffailun tasolla kuin muillakin tasoilla. Belle-päivityksen tulo tuohon koneeseen ei myöskään liene huono asia. Jos pelkää S60 5th olevan samanlainen kuin Symbian Anna, niin käyttötuntuma on paljon sujuvampi ja muutenkin vakaampi. Tuon tämän esiin, sillä Gigantin verkkokaupasta E7 irtoo 319 eurolla, joka on hyvä diili, lisäksi hieman halvemmalta DNA:lta kytkynä.

  Mitä vielä noihin halvempiin Android-luureihin tulee, niin onhan olemassa vielä Huawein U8800, joka pesee omasta mielestäni Wildfiren ja Gion.
   
 10. Salana

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/11
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N97
  QWERTY-näppis on osoittautunut täysin tarpeettomaksi (olen käyttänyt alle kymmenen kertaa), joten uuteen puhelimeen se toisi vain ylimääräistä hintaa. Nokiasta ajattelin nyt muutenkin ainakin toistaiseksi luopua. Kokeiltuani useita eri Android puhelimia ei vain Nokia enää tunnu hyvältä kädessä. Kaikki on tietysti vielä mahdollista... Wildfire S:stä piti vielä kysyä. Kokeilin kyseistä puhelinta kaupassa ja nettiä kokeillessani huomasin, että lähelle zoomatessa lähekkäin olevat tekstit menivät päällekkäin. Onko tätä esiintynyt muutenkin vai oliko kaupan kappale muuten vain persoonallinen tapaus? Ei nimittäin kauhean miellyttävä ominaisuus.

  Huaweitä ovat useat myyjät jo tyrkyttäneet ja ihan mielenkiintoiselta vaikuttava puhelin. Kyseisestä puhelimesta en tosin juuri mitään tiedä, joten ennakkoluuloja riittää.
   
 11. Link

  Link Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  24/4/10
  Viestit:
  3263
  Tykkäykset:
  912
  Puhelinmalli:
  Puhelin
  http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3596&idPhone2=3777

  imo huawei>wildfire s... ainaki jos huaweihin saa 2.3... tosin en oo kokeillu ku wildfiree (ei siis S) ja se ei kyllä vakuuttanu...
   
 12. CodeBro

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/1/11
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  4
  Omistan tuon HTC Wildfire S:n. En hirmuisesti ole sitä käyttänyt, mutta mielestäni näytön resoluutio on liian matala meikäläisen silmille jos nettiä tykkää surffata.
   
 13. ildivo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  16/7/08
  Viestit:
  105
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  iPhone 4S
  Kannattaa muistaa, että noissa androideissa on aika heikko akunkesto. Miten olisi iPhone 3gs/4 käytettynä? Ainakin akku kestää paremmin kuin androideissa ja jos nokia on pois suljettu. Itse ottaisin kyllä nokian n8 tai e7, kiitos hyvän akun keston ja tulevan belle-päivityksen ansiosta.
   
 14. Eki79

  Eki79 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/04
  Viestit:
  2060
  Tykkäykset:
  84
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6 (SM-G920F)
  Galaxy S:lle voin antaa puoltoäänen.
  Akkukesto on ainakin itselleni ainoa miinus, nykyisellään kestää 1,5-2 päivää (joka joidenkin mielestä on hyvä).

  Lisävarusteketjussa muistaakseni mainittiin 1700mAh akun nostavan kestoa päivällä-parilla, ja mahtuu alkuperäisiin kuoriin.

  Ja jos ei puhelimen ostolla ole kiirettä, niin eiköhän tuloillaan oleva 2.3.4 päivitys korjaa Galaxy S+:n tekstariongelmankin. :)
   
 15. Pretz

  Pretz

  Palaute - 100%
  3   0   1

  Liittynyt:
  20/11/10
  Viestit:
  187
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  iPhone 5s gold & iPhone 5 Black
  Oma ehdotukseni : Iphone 3GS, DNA pro tarjouksesta, 6 euroa kuukaudessa + liittymä 3,90 euroa = 9,90 euroa kuussa. Varmaan se luotettavin näistä kaikista. Sitten toisena vaihtoehtona Samsung Galaxy S PLUS. Eli ei sun tota normi Galaxy S:ää kannata ottaa, kun tuo Galaxy s pluskin on melkein samaan hintaan. Siinä oli vissiin ainakin parempi prossu. Wildfireä en ottaisi näytön ja prossun takia, tuppaa toi androiddi ainakin mulla muutenkin jo lagaamaan.
   

Jaa tämä viestiketju