Samsung L870 käyttökokemukset

Keskustelu osiossa 'Samsung', aloittaja JuhaK, 2/1/09.

 1. JuhaK Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/5/03
  Viestit:
  1470
  Tykkäykset:
  29
  Löysin tämän puhelimen Luurinetin sivuilta, mutta mistään ei oikein tunnu löytyvän kunnollisia faktoja/arvosteluja puhelimesta, Samsungin omatkin sivut ovat vähän huonot.

  Osaisko joku (puhelin omistava) valaista vaikka näissä asioissa:
  -Onko luurissa 3.5mm kuulokeliitäntä?
  -Toimiiko näyttö myös vaakatasossa?
  -Milloin tämä ylipäätään on tullut myyntiin, kun niin huonosti löytyy (netti)kaupoistakin?
  -Toimiiko S60 jouhevasti vai onko jotain yhteensopivuustakkuja?
  -Liekö puhelimessa jotain oleellisesti parempaa kuin Samsung I450:ssä? Kamerahan täs on vähän parempi, mut se ei oo mulle kovinkaan tärkeää..

  Oon katellut uutta puhelinta, ja nää S60-Samulit on aika mielenkiintoisia. Lähinnä tätä ja tuota I450:ä oon harkinnut..

  En löytänyt ainakaan nopealla haulla koko foorumilta ketjuja puhelimesta. Kumma kun puhelimesta ei juttua löydy, vaikka luulisi sen olevan kohtuu mielenkiintoinen hyvänoloisen hinta/laatusuhteen johdosta..
   
 2. XSquad

  XSquad

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/3/07
  Viestit:
  344
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  GT-I8910 ja Elisa
  1. Ei ole, mutta sellaisen pitäisi saada erillisellä adaptorilla.
  2. Puhelimessa ei ole anturia, joka mahdollistaisi tämän.
  3. Tietääkseni ollut myynnissä kuukauden pari.
  4. Tästä en osaa sanoa paljon, kun olen testannut vaan nopeasti. Pikaisesti testaten tuntuu toimivan suhteellisen nopeasti.
  5. Jos näistä kahdesta pitää valita, niin itse kääntyisin tämä L870:n puoleen tuntuu olevan pikkaisen valmiimpi laite, jos vertaa I450. Toisin kumpaakin pitäisi testata kunnolla, että osaisin antaa jotain kunnollista eroa.
   
 3. JuhaK Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/5/03
  Viestit:
  1470
  Tykkäykset:
  29
  Jees, kiitoksia vastauksistasi.

  Kyllä mäkin taidan kallistua valinnassani tuon L870:n puolelle. Siinä on kyllä joitain huonompaakin kuin I450:ssä (huonommat valmius- ja puheajat ja 3.5 mm kuulokeliitännän puuttuminen, mutta sen tosiaan voi korjata tuolla adapterilla). En tiedä onko tuo Luurinetin 245€ nyt sitten edullinen hinta tästä, mutta eipä tätä muualtakaan näy (halvemmalla) saavan.

  Vähän kyllä oudoksuttaa tämän mallin "näkymättömyys". Joillain sivuilla lukee että olisi vasta tulossa myyntiin tulevaisuudessa ja joillain sivuilla ei oo tietoa koko puhelimesta. Yleensä esim. Mobile-review.com:sta löytyy kaikki mallit, mutta tätä ei oo sielläkään.

  Joka tapauksessa puhelin tuntuu kohtuullisen mukiinmenevältä hintaansa nähden, onhan siinä sentään S60 3rd feature pack 2 ja edes jonkinnäköinen kamera (3mp). Myös rakenne tuntuu olevan jämäkkä ja tyylikäs. Toivottavasti äänenlaatu musiikkisoittimessa on hyvä, sillä ajattelin korvata mp3-soittimen käytön tällä.
   
 4. Preestley

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/1/08
  Viestit:
  262
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Omnia 7 Saunalahti
  Tollanen luuri ollu nyt 2 päivää käytössä ja täytyy olla tyytyväinen. Hintaansa nähden asiallinen peli

  Jämäkän oloinen, liuku toimii loistavasti eikä ole paksuudella pilattu. Näppäinten asettelu mielestäni parempi kun esim. nokia 6120:ssa. löytyy kynä näppäin ja viesteille oma pikavalinta. Kaikille nokiaa käyttäneille varmaan ihan tuttua kauraa. Toi sampan aktiivinen valmiustila vie kyllä nokiasta voiton kun kuvakkeet laittaa pystypäin ruudulle. Lähes kaikkiin tarpeellisiin toimintoihin pääsee suoraan päänäytöltä avaamatta näppistä.

  Kerran on softa kaatunu ja välillä tuntuu miettivän muutamia sekunteja. Kamera vaikuttaa peruskamalta, poislukien salaman totaalinen puuttuminen.

  Mukavaa vaihtelua ainakin noi samsungin omat teemat ja kuvakkeet..mii laiks :)


  edit: tähän mennessä kaikki vanhan nokian softat on toiminu heittämällä tässäkin.
   
 5. JuhaK Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/5/03
  Viestit:
  1470
  Tykkäykset:
  29
  Jees, kiitoksia infosta. Aioinkin selvittää vielä onko mitään yhteensopivuusongelmia noiden softien kans. Hyvä homma jos pelittää.

  Minkä tasoista ääntä puhelimen mp3-soittimesta lähtee sun mielestä? Onko kuulokkeiden kautta perushyvää tasoa? Mulla on aikomus kuitenkin hylätä erillinen mp3-soitin tämän tieltä ja kuunnella popit jatkossa tämän luurin kautta.

  EDIT: ja vielä kuulokkeista; onko mukana tuleva stereo-headset mistään kotoisin vai pitääkö tilata samalla kuulokeadapteri ja pistää omat kuulokkeet kiinni?
   
 6. Preestley

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/1/08
  Viestit:
  262
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Omnia 7 Saunalahti

  Soitin testattu..

  Ikinä en ole mp3 soitinta käyttäny/kuunnelle mutta verrataan vaikka nyt nokia 6120:aan tai sampan f-480:aan niin kyllä toi pesee äänenlaadussa molemmat ihan sata nolla. Kuulokkeet on sitä perus kauraa eli kumikortsulla olevat, hyvin pysyy korvassa ja suht mukavasti suodattaa ulkopuoliset äänet pois. Basson toisto oli positiivinen yllätys.

  Ehkä joku joka harrastaa noita mp3 soittimia osaa verrata paremmin.
  Niin ja tässähän tulee mukana piuha jossa on toisessa päässä samsungin liitin ja toisessa onko toi nyt 2,5 millinen liitin, tiiä näistä mitään :p
   
 7. JuhaK Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/5/03
  Viestit:
  1470
  Tykkäykset:
  29
  Noh, eiköhän tuo puhelimen äänentoiston laatu sitten vallan kelvollinen oo.

  Oma puhelinkin on jo tilauksessa, saas nähdä kauanko menee ennen kuin pääsee kokeilemaan miltä luuri tuntuu. Tämä on kyllä eka kerta kun ostin puhelimen pelkästään kuvien/faktojen perusteella kokeilematta kädessä ensin.. Noh, pakko luottaa siihen että Samuli istuu hyvin käteen.
   
 8. JuhaK Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/5/03
  Viestit:
  1470
  Tykkäykset:
  29
  Nyt on tunnin verran puhelimen hiplailua takana.

  Alku oli nihkeä, kun puhelimen kieli oli jostain kirotusta syystä asetettu toiselle kotimaiselle, ja teki vähän tuskaa löytää valikoista kielen vaihtoa, kun ei ollut edes kunnollista käyttöohjetta mukana eikä netissä. Taistelu kuitenkin palkittiin, ja puhelin juttelee nyt suomeksi.

  Toinen miinus on muutama viher-sininen pikseli näytön yläkulmassa. Saakohan noita jotenki pois? Mustapohjaisissa teemoissa ne ei näy mutta muissa näkyy ja on pikkuisen häiritseviä. Pikselit on kuitenkin suorassa jonossa kellon vieressä, ettei se nyt tappava vika oo. Menikin puolisen tuntia ennen kuin edes huomasin niitä.

  Onneksi negatiiviset puolet loppuikin sitten tuohon! Toistaiseksi ei oo muuten mitään pahaa sanottavaa puhelimesta. Käyttöjärjestelmä rullaa loistavasti, mikä oli hienoinen yllätys. Monesti S60-puhelimia sanotaan hitaiksi, mutta tämä ainakin on huomattavasti nopeampi kuin mun edellinen S40-luuri.

  Puhelin on helppo käyttää ja valikko simppeli. Paketti on ylipäätään tyylikäs, niin ulkoisesti kuin sisäisestikin.

  Näppäintuntuma on myös hyvä, tekstiviestien kirjoittaminen on siten jouhevaa.

  Puhelinpaketin sisältö ei kyllä ollut ihan sama kuin Sampan kotisivuilla, mutta eipä tuo mitään. 1 GB micro-sd-korttia ei tullut mukana, mutta vaihdoin tuohon joka tapauksessa isomman kortin. Sen sijaan bonuksena tuli tuo Preestelynkin mainitsema kuulokeadapteri, jolla saa omat luurit kiinni. Hieno homma!

  Seuraavaksi pitää koittaa tietokoneyhteyksien pelaamista, kameraa, ohjelmien asentelua ja musiikin kuuntelua.

  Kirjoitan tarkemmat plussat ja miinukset sitten myöhemmin.
   
 9. JuhaK Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/5/03
  Viestit:
  1470
  Tykkäykset:
  29
  Dodii, ehkä nyt voi jo pistää vähän syvempää analyysia luurin laadusta kun on jo jonkun verran hiplailua alla. Testailin myös musiikkisoitinta ja tietokoneeseen liittämistä nyt.

  Tässä nyt on omat plussani ja miinukseni luurista:

  + Jämäkkä rakenne, mikään osa puhelimessa ei nitise eikä natise
  + Paras slider, mitä oon kokeillut. Näppäimistö ei liiku sivusuunnassa milliäkään ja avaus-/sulkemismekanismi on todella hyvä.
  + S60-käyttis pelaa hienosti. Ei jää miettimään mitään.
  + Äänenlaatu puhelimen mp3-soittimessa. Ihan loistava, ei häviä omalle Sonyn Walkmanille yhtään, kunhan käyttää omia kuulokkeita mukana tulevien nappien sijasta (niissä oli turhan tumma soundi).
  + Puhelimen muokattavuus. Tämä nyt tietty on kaikkien S60-puhelinten etu, mutta kylläpä tuntuukin hienolta moiset ominaisuudet kun ei oo aikaisemmin tällaista omistanut. Tästä ei kyllä enää oo paluuta S40-puhelimiin tai mihinkään muihinkaan kevyempiin :)
  - Pikavalintapalkit saa myös pystysuuntaan valmiustilanäytölle. Todella käytännöllinen, kun niiden alavalikot saa suoraan auki ruudulle.
  + Web-selain on mukava käyttää.
  + Ohjelmat asentuvat pääpiirteittäin mukavasti (jotkin pelit/teemat kyllä kieltäytyivät asentumasta, vaikka ovat S60 3rd -versioita)
  + Yhteys tietokoneen kanssa pelittää hyvin. En jaksanut asentaa mukana tulleella cd:llä olevaa PC-studiota, tiedostot saa hyvin siirrettyä piuhan/bluetoothin välityksellä drag & drop -meiningillä

  Sitten muutama miinuspuoli:
  -Puhelimen kaiuttimen/mikin laatu ei oo päätä huimaava. Verrattuna vanhaan 6131:een jää jälkeen; oma ääni kuulemma kuulostaa ontolta toisen puhelimes ja vastaavasti toisen ääni kuulostaa jotenkin ontolta omaan korvaan. Toki puheesta selvän saa, mutta sinänä sääli ettei puhelimen tärkein ominaisuus oo ihan iskussa.
  -Pari kertaa on kaatunut vähän "turhissa" paikoissa: kieltä vaihtaessa ja pelistä poistuessa. Toivottavasti ei tuu tavaksi..
  -Kameran kauhea suljin- ja zoomausääni. Jessus sentään.. Onneksi niitä ei tarvi kuunnella jos kuvaa puhelimen ollessa äänettömällä. Ylipäätään kuvien laatu ei päätä huimaa, mutta eipä tämä allekirjoittanutta juuri haittaa.

  Oon ostokseeni tyytyväinen, tämän luurin kanssa onnistuu niin bisnes- kuin viihdeasiatkin. Lisäksi kaikki on näyttävässä paketissa halpaan hintaan. Bueno.
   
 10. JuhaK Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/5/03
  Viestit:
  1470
  Tykkäykset:
  29
  Eipä tunnu löytyvän mistään tälle omaa näytön suojakalvoa, mutta mun omien mittausten mukaan N95:n kalvo istuu tähän juuri sopivasti (http://www.klc.fi/products.php?p=5ff8e8). Pitääpä laittaa tuollainen tialukseen..
   
 11. Preestley

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/1/08
  Viestit:
  262
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Omnia 7 Saunalahti

  Kerroppa sitten kuinka sopi.

  Meinasin tilata suojan tuolta kivenalla.fi:stä, mutta olivat sitä mieltä ettei väärän laitteen kalvoja kannata tilata kun eivät välttämättä sovi.

  Pitää ootella jos jostain mahtas saada vaikka tilaustyönä :(
   
 12. JuhaK Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/5/03
  Viestit:
  1470
  Tykkäykset:
  29
  Dodii, nyt on kalvo asennettu.

  Ostinkin kalvoni huuto.netistä, KLC:llä on nuo samat kalvot myynnissä myös siellä, mutta paketissa on kaksi kalvoa, kun taas niiden oman nettikaupan paketissa on käsittääkseni vain yksi kalvo. Onneksi tulikin ostettua kaksi kalvoa, sillä ensimmäisen onnistuin tuhoamaan, kun siihen pääsi jotenkin pölyä (ellei ollut valmiiksi jo). Hinkkasin kyllä näytön niin puhtaaksi, että voin vain vain ihmetellä mistä pöly tuli kalvon ja näytön väliin, ellei sitä ollut jo valmiiksi kalvossa. Onneksi toisen kalvon kanssa ongelmaa ei ollut.

  Kalvo istuu puhelimeen ihan hyvin. Tarkempi mittaus osoitti, että kalvo ei ole luvattu 40x55 mm, vaan se on n. 40x54 mm, mikä aiheuttaa pienen raon pystysuunnassa. Tuo nyt ei kuitenkaan ole kovinkaan häiritsevää. Kalvon kulmapyöristys ei myöskään ihan täysin vastaa muodoltaan puhelimen näytön muotoa, mutta ero on kohtuullisen pieni.

  Kaiken kaikkiaan kalvo sopii puhelimeen hyvin, sitä ei huomaa ja se ajaa asiansa mainiosti. Tässä on vielä kuva havainnollistamassa asiaa (huomaa tuo pieni puolen millin vajaus näytön alareunan ja kalvon reunan välissä):

  EDIT: eipä sitä reunaa kovin hyvin näykään tuossa, ehkä näytön oikeassa alakulmassa pikkuisen. Noh, tämähän todistanee sen, että kalvo istuu melko passelisti tuohon :)
   

  Liitetyt tiedostot:

 13. Preestley

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/1/08
  Viestit:
  262
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Omnia 7 Saunalahti
  Onko juha jo keksiny kuinka tän puhelimen päivitys onnistuu? Ainakaan tossa tossa cd:llä tulevassa ohjelmassa ei oo siihen ohjelmaa
   
 14. JuhaK Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/5/03
  Viestit:
  1470
  Tykkäykset:
  29
  Enpä oo keksiny vastausta tähän.. Yritin etsiä Samsungin sivuilta uusia ohjelmistoja, mut ei löytynyt mitään.

  Puhelimellahan voi ainakin teoriassa ladata päivitykset: Valikko > Työkalut > Laitehallinta > Valinnat > Tarkista päivitykset. Se vaan haluaa luoda sitten uuden palvelinprofiilin, ja itse en ainakaan oo saanu palvelinprofiilin asetuksia iskuun..
   
 15. Preestley

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/1/08
  Viestit:
  262
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Omnia 7 Saunalahti
  Ite kanssa kokeillu tota puhelimen kautta päivittämistä siinä onnistumatta.

  Jossain foorumilla olin lukevinani että innov8 on päivitettävissä pc studion kautta. Taitaa olla noissa samat käyttikset kuitenkin. Täytyy jatkaa tutkimuksia.
   
 16. Preestley

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/1/08
  Viestit:
  262
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Omnia 7 Saunalahti
  Mahtaako olla kellään tietoa miten suurta muistikorttia toi mahtaa tukea parhaimmillaan. Jossain lukee 2 gigaa ja jossain muualla 4 gigaa?
   
 17. XSquad

  XSquad

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/3/07
  Viestit:
  344
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  GT-I8910 ja Elisa
  Kyllä se pitäisi olla se 4 gigaa.
   
 18. Preestley

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/1/08
  Viestit:
  262
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Omnia 7 Saunalahti
  Nyt on sen verran käyttöä alla että pitää alkaa listaamaan niitä miinuksia tänne.

  -Puhelin kaatuilee nettiselainta avatessa.
  -#näppäimestä äänettömälle laitettaessa kaatuilee jälleen.
  -Kaatuilee muuten vaan vaikkei edes koske puhelimeen.

  Ja päivitystä ei ole näkyvissä varmaan ihan lähiaikoina...
   

Jaa tämä viestiketju