Samsung kehittää puhelimeensa joka reunalta kaareutuvaa näyttöä

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15395
Reaktiopisteet
103
Galaxy-S8-js-S8-14-700x467.jpg

Samsung Galaxy S8 ja S8+.


Samsungin kerrotaan kehittävän todellista kehyksetöntä näyttöä älypuhelimissa käytettäväksi, uutisoi Android Authority. Raportin taustalla on korealainen ETNews, jonka mukaan sekä LG että Samsung kehittävät älypuhelinnäyttöjä, jotka kaareutuisivat kaikilta neljältä reunaltaan. Raportin mukaan Samsung saattaisi olla aikeissa esitellä tällaista näyttöä käyttävän puhelimen jo ensi vuonna.

Yhdeltä tai kahdelta sivulta kaareutuvat näytöt eivät enää ole uusi juttu, mutta vielä ei ole nähty älypuhelinnäyttöä, joka olisi kaikilta reunoiltaan kaareva. Ongelmaksi kerrotaan laminointiprosessi, jonka ongelmia kehitystyössä ei vielä ole ratkaistu.

Laminointi on olennainen osa OLED-näytön valmistusta, ja siihen sisältyy sekä näyttöä suojaava kerros että kosketuksen tunnistava kalvo. Nykyisin käytössä oleva laminointiprosessi ei kuitenkaan yllä kaareviin kulmiin, eli tuloksena olisi näyttö, jonka kulmat eivät tunnistaisi käyttäjän kosketusta. ETNewsin lähteen mukaan juuri nämä laminointiongelmat ovat syynä siihen, että Apple on päätynyt vielä käyttämään suoraa OLED-näyttöä tämän vuoden huippu-iPhonessa.

ETNewsin mukaan Samsung voisi esitellä kaikilta sivuilta kaarevan näytön ensi vuonna, ja näin tuloksena olisi puhelin, jonka etupinta-alasta peräti 98 prosenttia olisi näyttöä. Juuri julkaistussa Galaxy S8:ssa selvästi aiempaa isompi alue etupaneelista on näyttöä, ja siinäkin vastaava luku on ”vain” 83 prosenttia.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom