Samsung Google Nexus S ensimmäiseksi android puhelimeksi?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Ripatee, 9/9/11.

 1. Ripatee

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/9/11
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia
  Puhelinkaluston uusiminen on tullut nyt ajankohtaiseksi, ja android olisi seuraavan puhelimen käyttöjärjestelmä. Puhelimeksi olen suunnitellut Samsung Google Nexus S:ää. Syitä tähän ovat mm. hinta, vertailuissa pärjääminen (mm. MB 6/2011) sekä käyttäjäkokemukset. Kuitenkin joku on sanonut että Nexus S alkaisi käydä jo vanhaksi. Onko tässä väitteessä perää? Päivityksiähän kuitenkin julkaistaan vielä Googlen toimesta, ja käsittääkseni aika nopealla aikavälillä.

  Onkos Nexus S:lle samassa hintaluokassa muita varteenotettavia vaihtoehtoja? Kuitenkin tuo "puhdas" android houkuttaisi, kun eikös sen päälle ole helppo (ja käsittääkseni muissakin android puhelimissa) rakentaa juuri omanlainen puhelin. Olen kuitenkin luonteeltani sellainen, että kaikesta pitäisi ottaa "kaikki" irti, eli siis modailuja ym. kikkailua olisi luvassa.

  Kiitokset vastaajille jo etukäteen, ei nimittäin huvittaisi ostaa 300€ puhelinta ja huomata että "Perskale, eipä se ollutkaan sopiva!" =)
   
 2. iirokoo

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/8/10
  Viestit:
  21
  Tykkäykset:
  1
  Ensimmäinen oma android-puhelin ainakin itselläni. Toisaalta olisi varmaan kannattanut odotella hetken kun nyt saa tuplaydinprosessorikännyköitä ja vieläpä lähes samoihin hintoihin. Toisaalta etuna muihin verrattuna se, että modauksia löytyy paljon.

  Kyllähän spekseiltään voi tuntua vanhalta kun ei ole tuplaydinsuoritinta, mutta nopeammat päivitykset jatkossa ja modauksien määrä tasapainottaa paljon. Ja jos se HD-kuvaus tulisi siihen Ice Cream Sandwichiin vihdoin niin sitten on hintaansa nähden ihan kelpo kapula.

  Toisaalta jos modailuja harrastaa, niin puhdas Android on mahdollista kokea joka tapauksessa. Näin jälkikäteen ajateltuna itse ostaisin varmaan jonkin muun puhelimen, vaikkakin modattuna (eikä ylikellotettuna) suoriutuu tällä hetkellä paremmin kuin pari hardwarepuolella parempaa testaamaani älypuhelinta.
   
 3. Ripatee

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/9/11
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia
  No nythän meni hankalaksi. Huomaakos tuon tuplaydinprosessorin puuttumisen tavallisessa käytössä mitenkä verratessa sillä varustettuun puhelimeen? "Modailuissahan" siitä olisi varmaankin plussaa niin ei hönkä loppuisi ihan heti alussa. Niin ja tuota HD-kuvausta en juurikaan pidä välttämättömänä, eli markkinoiden paras kamera ei ole mikään välttämättömyys. Mikäs olisi sitten varteenotettava vaihtoehto Nexus S:lle? Kuitenkaan hinta ei enää mielellään hirveästi saisi nousta.
   
 4. Axefield

  Axefield Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  17   0   0

  Liittynyt:
  25/7/07
  Viestit:
  6021
  Tykkäykset:
  2201
  Puhelinmalli:
  6S
  Nexus S:n hintaan ei kyllä mielestäni löydy varteenotettavia kilpailijoita. Uusien hinnat Gigantissa: Nexus S 369e, LG Optimus 2X 429e, Samsung Galaxy S II 479e, HTC Sensation 538e.

  Toki noita tuplaydinmalleja myydään täälläkin myyntipalstalla vähän käytettynä ja alle 400 euron. Androidin nykyinen versio(Gingerbread 2.3.x) ei vielä tue tuplaytimiä kunnolla, mutta vielä tämän vuoden aikana julkaistava versio(Ice Cream Sandwich 4.x?) tulee tukemaan. Joten noiden tuplaytimellisten mallien täydet paukut saadaan vasta myöhemmin käyttöön, edellyttäen tietysti sitä, että niihin tulee uusin versio joko virallisesti tai customina.
   
 5. iirokoo

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/8/10
  Viestit:
  21
  Tykkäykset:
  1
  Unohdin ettei Gingerbread ota molempia ytimiä vielä kunnolla käyttöön. Ässä puhelin tää Nexus kuitenkin on ja halpoihin hintoihin lähtee. HD-kuvauskin voisi olla ICS:n myötä tulossa ainakin jos spekulaatioihin on uskomista. Omaani olen enemmän kuin tyytyväinen monen vuoden nokia-bugittelujen jälkeen. Lagitusta ei löydy stock käyttiksestä kovin paljon ja modattuna on varsinainen monsteri. Kun ottaa huomioon että Nexukselle löytyy paljon custom ROMeja ja muuta mukavaa niin kyllä mä sanoisin ettet pety. Myös pelit kuten Modern Combat pyörii hyvin ilman mitään jumitusta ja Quadrantista lähtee sellaset 3300 pojoa modattuna. Tarkemmin ajateltuna tuskin menisin vaihtamaan näiden em. asioiden takia muihin puhelimiin ainakaan tällä hetkellä.
   
 6. Dotzki

  Dotzki VIP

  Palaute - 100%
  88   0   0

  Liittynyt:
  8/10/09
  Viestit:
  6232
  Tykkäykset:
  1274
  Puhelinmalli:
  iPhone 7
  Itse en huomannut juurikaan etua tuplaytimestä. Ainakaan lg x2, sgs2 ja sensation puhelimissa.
   
 7. iirokoo

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/8/10
  Viestit:
  21
  Tykkäykset:
  1
  Mutta navigointikäyttöön ei kannata kyseistä puhelinta hommata. Kompassi näyttää päin persettä, Street Viewin Compass Mode on ihan hulvaton. Google groupseissa ja xdassa puhuttu tästä lisää ja taitaa olla Samsungin ongelma.
   
 8. Ripatee

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/9/11
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia
  Kiitos kaikille vastaajille, vastauksenne selvittivät asiaa reilusti. Taidan kuitenkin tehdä semmoisen tempun että venytän budjettia vielä hieman ja ostan suosiolla suoraan Samsung Galaxy S2:n niin ei ainakaan jää harmittamaan se, että puhelimesta loppuisi puhti kesken. Ei sillä että Nexus S:stä loppuisi, mutta siihen kun tuli nyt tilaisuus. Myöskin tuo SGS2:n GPS:n paremmuus puhuisi puolestaan. Nexus S:ssähän ei taida olla mitään sellaista mitä tuossa SGS2:ssa ei olisi?

  Mutta kiitoksia vielä kerran kaikille vastaajille! =)
   

Jaa tämä viestiketju