Samsung Galaxyn kanssa ongelmia

Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
5.3.2007
Viestit
4
Reaktiopisteet
0
Moro!

Pistänpä tämän viestin tännekin tuon Saunalahden Palstan lisäksi.

Tänään hommasin Elisa Shopitista Samsung Galaxyn (i7500 siis) ja Saunalahden ViestiX-liittymän. Ensimmäinen ihmettely oli se, että miksiköhän puhelimen tilapalkissa on verkkopalkkien kohdalla R ja mitähän se merkitsee. Pikaisen googlettelun jälkeen selvisi, että puhelin on roaming-tilassa siksi, että Saunalahdella ei ole omaa verkkoa lainkaan, vaan Saunalahti käyttää Elisan verkkoja, jonka takia sitten puhelinkin kuvittelee olevansa roaming-tilassa.

Sitten ongelmaan. Heti aluksi kävi ilmi aika kriittinen ongelma, tekstiviestit eivät lähde liikkelle puhelimesta. Viestin vastaanottajan laitettuani ja viestin kirjoitettuani kun painan lähetä, ensin viestisymbolin kohdalle tulee pieni punainen kellon kuva, ja hetken kuluttua viestin päällä on punainen huutomerkin sisältävä kolmio, ja ilmoitusalueelle ylös tulee ilmoitus: "Viestiä ei voitu lähettää." Mikäköhän ihme tällaisen ongelman voisi aiheuttaa, ei tällaisen ongelman kanssa oikein voi elää? Viestit kuitenkin saapuvat normaalisti puhelimeen.

Toinen asia on se, että mitäköhän tarkoittaa valikkopolun Asetukset -> Langattomat säätimet -> Matkapuhelinverkot takaa löytyvä Dataverkkovierailu? Ohjekirja kertoo seuraavaa: "Aseta puhelin muodostamaan yhteyden toiseen verkkoon, kun olet verkkovierailulla tai kotiverkkosi ei ole käytettävissä." Tästä saa sen käsityksen, että tuo nyt pitää sitten olla koko ajan päällä, sillä enhän muuten voisi Elisan verkkoa Saunalahden asiakkaana käyttää. Ilman sitä asetusta puhelin kuitenkin toimii normaalisti, vaikkakaan tekstiviestit nyt eivät lähde asetuksen ollessa päällä tai pois. Jos laitan kyseisen asetuksen päälle, ilmestyy tämän verkkopalkkikuvakkeen viereen 3G-kuvake, jossa kaksi nuolta, ja ne välillä välähtelevät. Heräsi heti kysymys, käyttääkö tämä dataverkkovierailu automaattisesti internetiä? Nyt käytössä tosin on liittymä, jolla internet-surffailu on ilmaista, mutta kuluttaahan tuo nyt akkua jos asia näin on. Ja tästä tulee heti mieleen seuraava kysymys - missä puhelimesta löytyy säätö internet-yhteyden käytölle - eli milloin sitä käytetään, milloin se on pois päältä jne. Esimerkiksi nettiselain ei kysy mitään yhdistettäessä. Aika hatara keino kieltämättä jos tuo dataverkkovierailu-asetus on olevinaan jokin automaattisen internet-yhteyden estäjä. Ohjekirjassa puhelimen käynnistystä koskevassa kappaleessa mainitaan myös vielä, että "Yhteys Google web-palvelimelle on oletuksena aktiivinen, joten tiedonsiirrosta saatetaan veloittaa operaattorikohtaisesti." Tämäkin jo ihmetyttää, että miten niin muka puhelimessa voi olla internet-yhteys oletuksena päällä, en minä ainakaan niin halua?

Toivottavasti joku osaisi valaista minua näissä ongelmissa, sillä tällä hetkellä on sen verran turhautunut fiilis, että lähtee kohta puhelin takaisin Elisa Shopitiin. Eikös kuitenkin nämä 24 kuukauden sopimuksetkin voi näin 14 vuorokauden sisään purkaa?
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
4.7.2005
Viestit
95
Reaktiopisteet
0
Viestiasetukset:
Mulla oli jostain syystä Saunalahden viestikeskuksen numerossa ylimääräisiä numeroita perässä.
Messaging->Menunäppäin(Settings)-> Message Centre +358451100100

Dataverkkovierailu tarkoittaa vain sitä että annatko luurin käyttää vierasta verkkoa eli "roaming"(esim ulkomailla) datan siirtoon. Ja kyllä, ne kaksi nuolta sekä 3G merkki tarkoittavat että luuri käyttää 3G:tä tiedonsiirtoon, esimerkiksi synkronisoimaan kalenteria/puhelinmuistiota/sähköposteja Gmail-tilisi kanssa.
Kaiken datasiirron saa pois päältä vaikka APNdroid ohjelmalla nopeasti niin halutessaan, löytyy Marketista. Asetuksista saa luurin lukittua käyttämään vain 2G-verkkoa mutta eGPRS:sää se kai siltikin yrittäisi käyttää ilman APNdroidia.

Itse palauttaisin Galaxyn jos siihen mahdollisuus on, ja ottaisin tilalle jonkun toisen Androidin.
Samsung on dumppaamassa Galaxyn, esimerkiksi muihin Androideihin on luvattu Android 2.0/2.1 kun taas Galaxyyn ei löydy kuin 1.5 ja mikäli Englanti taipuu ja on valmis puukottamaan luuria saa siihen ladattua 1.6:sen.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
5.3.2007
Viestit
4
Reaktiopisteet
0
Kiitoksia vinkeistä, viestiasetukset näemmä mullakin joo oli ongelmana. Ja juuri itsekin törmäsin eri puolilla tietoihin, että Galaxyyn ei olisi Android 2.0 -päivityksiä luvassa. Eiköhän tuon puhelimen vaihto onnistu, kun kuitenkaan tuota kytkyä ei ole tarkoitus purkaa. Käsittääkseni ainakin puhelimissa on se, että voi 14 vuorokauden sisällä palauttaa/vaihtaa.
 
Palaute - 100%
1   0   0
Liittynyt
20.11.2002
Viestit
64
Reaktiopisteet
0
Kiitoksia vinkeistä, viestiasetukset näemmä mullakin joo oli ongelmana. Ja juuri itsekin törmäsin eri puolilla tietoihin, että Galaxyyn ei olisi Android 2.0 -päivityksiä luvassa. Eiköhän tuon puhelimen vaihto onnistu, kun kuitenkaan tuota kytkyä ei ole tarkoitus purkaa. Käsittääkseni ainakin puhelimissa on se, että voi 14 vuorokauden sisällä palauttaa/vaihtaa.

14 vuorokauden peruutusoikeus pätee valitettavasti vain etämyynnissä. Mikään ei velvoita liikettä vaihtamaan sinulle toista mallia tilalle, mutta toivotaan silti että saat laitteen vaihdettua jos se huonolta valinnalta sinusta tuntuu. Itse voin suositella Spicaa, joka on halvempikin ja siihen tosiaan tulee päivitys toivottavasti jo ennen kesää. Toisaalta itse olen oikein tyytyväinen tähänkin jo 1.5 käyttiksellä. Kunhan saat yhteydet kuntoon ja pääset Marketin tarjontaan tutustumaan niin puhelimen käyttökokemus nousee aivan uudelle tasolle.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
5.3.2007
Viestit
4
Reaktiopisteet
0
Kävin juuri Elisa Shopitissa, ja onneksi kaikki sujui siellä sulavasti. Sain vaihdettua puhelimen Spicaan, eikä myyjä edes yrittänyt ensin olla vaihtamatta :)
 
Top Bottom