Mobiili.fi Samsung Galaxy S8:aan povataan 4K-näyttöä – tällä kertaa sille voi olla jopa käyttöä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 8/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2173
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Sony ennätti viime syksynä ensimmäisenä julkaisemaan 4K-näytöllä varustetun älypuhelimen, mutta kyseisessä laitteessa niin tarkalle näytölle oli lopulta kovin vähän käyttöä. Nyt huhutaan, että Samsung saattaisi ensi keväänä sovittaa 4K-tarkkuuden näytön tulevaan Galaxy S8 -malliin, ja Samsungin kohdalla huiman tarkalle näytölle voisi olla jopa ihan oikeaa käyttöä, kiitos virtuaalitodellisuuden.

  Korea Herald kertoo markkinatutkimusyhtiön raportista, jonka mukaan Samsung voisi 4K-näyttöä käyttää ensi kevään lippulaivapuhelimessaan. Samsung esitteli jo messuilla maaliskuussa 5,5-tuumaista 4K-tarkkuuden näyttöä, ja UBI Researchin mukaan erittäin tarkkojen näyttöjen tuotantomäärät voisivat tulevina kuukausina nousta siinä määrin, että Samsung voisi niitä ensi kevään puhelimissaan käyttää.

  Samsung on nostanut Galaxy S -malliensa näytön tarkkuutta parin vuoden välein. S3 käytti vielä HD-tarkkuutta, S4 ja S5 Full HD -tarkkuutta ja S6 sekä S7 QHD- eli 2K-tarkkuutta. Niinpä ensi vuonna voisi jälleen olla aika lisätä tarkkuutta, ja 4K tai UHD olisi looginen seuraava askel.

  [​IMG]
  Sony Xperia Z5 Premium, ensimmäinen 4K-älypuhelin. Suurin osa sisällöstä piirtyy kuitenkin näytölle Full HD -tarkkuudella, jolloin näytön tarkkuus menee hukkaan.


  Sony Xperia Z5 Premium oli ensimmäinen markkinoille saapunut älypuhelin, jonka näytön tarkkuus oli 4K- tai UHD-luokkaa, eli 3840 x 2160 pikseliä. 5,5-tuumaisessa näytössä tämä tarkoittaa peräti 806 pikseliä tuumalla, kun esimerkiksi Samsung Galaxy S7:n 5,1-tuumaisen 2K-näytön pikselitiheys on ”vain” 577 pikseliä tuumalla.

  Normaalikäytössä on vaikeaa tai jopa mahdotonta erottaa, onko pikselitiheys 500 vai 800 pikseliä tuumalla, mutta kun älypuhelinta käytetään virtuaalitodellisuuslasien näyttönä, alkaa tiheydellä olla merkitystä. Sony ei VR-buumiin ole puhelimillaan lähtenyt mukaan, mutta Samsungilla tilanne on toinen. Nykyinen Galaxy S7 yhdistettynä Samsungin Gear VR -laseihin tarjoaa vielä hieman krouvin kuvanlaadun, mutta näytön tarkkuuden nostaminen 4K-tasolle saattaisi tarkoittaa jo varsin huomattavaa parannusta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju