Samsung Galaxy S8:aan huhutaan Applelta tuttua tekniikkaa – näin korvataan puuttuva kotinäppäin

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22339
Reaktiopisteet
216
evleaks_2017-maaliskuuta-01_2-420x336.jpg
Yksi varsin silmiinpistävä uudistus Samsungin tulevissa Galaxy S8 -malleissa on kotinäppäimen katoaminen. Samsungin puhelimissa on sitkeästi pidetty kiinni perinteisestä fyysisestä kotinäppäimestä, mutta tulevien S8-mallien kohdalla tilanne on muuttumassa. Erillistä näppäintä ei enää ole, vaan kotinäppäin löytyy virtuaalisena näytöstä. Korealaisen The Investor -lehden mukaan uusi virtuaalinen kotinäppäin saattaa myös hyödyntää etupäässä Applen laitteista tuttua tekniikkaa, eli S8:n näyttö tunnistaa voimakkaan painalluksen.

Voimakkaan painalluksen tunnistava kosketusnäyttö ei enää ole uusi keksintö, sillä Applen kello- ja puhelinmalleissa toiminto on jo nähty Force Touch- ja 3D Touch -nimillä, ja onpahan Huaweikin aiheesta oman sovellutuksensa esitellyt Mate S- ja P9 Plus -puhelimissa. The Investorin mukaan Samsung Displayn voimakkaan painalluksen tunnistavia OLED-näyttöjä on jatkossa odotettavissa niin Applen kuin Samsunginkin puhelimissa.

Tulevassa Samsung Galaxy Note 8:ssa tulee The Investorin mukaan olemaan koko alaltaan voimakkaat painallukset tunnistava näyttö, mutta vielä sitä ennen S8-malleissa käytetään näyttöjä, jotka tunnistavat voimakkaan painalluksen alaosassa, jossa uusi virtuaalinen kotinäppäin sijaitsee.

samsung_galaxy_s8.png

Galaxy S8 ja Galaxy S8+ SamMobilen julkaisemassa vuotokuvassa.


Vuotokuvissa on jo nähty S8:n virtuaalinen kotinäppäin, joka on näkyvissä myös silloin, kun näyttö on lukittuna, jos käytössä on Always On Display -tila. Kotinäppäimen käyttö voimakkaalla painalluksella olisikin oiva tapa estää vahinkopainallusten syntyminen esimerkiksi puhelimen ollessa taskussa.

The Investor myös raportoi hiljattain, että Samsungilla oli aikomuksena sijoittaa aiemmin kotinäppäimessä sijainnut sormenjälkitunnistin näyttöön, mutta teknologiaa ei saatu ajoissa valmiiksi, joten viime hetken paniikkiratkaisuna laitteen takapuolelle sovitettiin erillinen sormenjälkitunnistin.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom