MobiiliBlogi Samsung Galaxy S6 -vinkit: enemmän irti lippulaivasta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 6/8/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2113
  Tykkäykset:
  4
  Samsungin Galaxy S6 -tuoteperhe tarjoaa laajan kattauksen ominaisuuksia niin teknisellä kuin ohjelmistollisellakin puolella. Usein pienemmät, mutta sitäkin hyödyllisemmät kikat jäävät niin sanottujen tärkeiden ominaisuuksien varjoon. Samsungin uusi TouchWiz-käyttöliittymä yhdistettynä Android Lollipop -käyttöjärjestelmään tarjoaa hurjan määrän hyödyllisiä ominaisuuksia ja kikkoja, jotka helpottavat jokapäiväistä elämää. Tähän artikkeliin olen koonnut muutamia niistä. Jos löytyy lisättävää, heitä vinkkisi artikkelin lopusta löytyvään kommenttiosioon.


  [​IMG]

  1. Kotinäkymän ruudukko. Samsung on tuonut mukavan lisän oman kotinäkymän kustomoimiseen. Pitkäpainallus kotinäkymään avaa tavanomaisen muokkausvalikon, jonka alareunassa on valinta Näyttöruudukko. Sen avulla kotinäkymän asetelmaa voi vaihtaa perinteisestä 4×4 joko 4×5 tai 5×5, jolloin yhdelle näkymälle on mahdollista saada mahdutettua enemmän tavaraa.

  [​IMG]

  2. Poista turhat sovellukset ja Briefing-uutisnäkymä. Samsung on vähentänyt omien sovelluksiensa määrää uudessa TouchWiz-versiossa, mutta toimittaa mukana muun muassa Microsoftin sovelluksia. Jos näille ei ole käyttöä, voi ne piilottaa päävalikosta pitkällä painalluksella sovelluskuvakkeeseen ja vetämällä se ylävasemalle ilmestyvään ”poista käytöstä”- tai ”poista asennus”-tekstiin. Näin päävalikkoa putsata, vaikka aivan kaikkia sovelluksia sieltä ei pois saakaan.

  Kotinäkymään Samsung on puolestaan sijoittanut ensimmäiseksi lehdeksi vasemmalle Briefing-uutisnäkymän. Itse en ole löytänyt tälle käyttö, joten olen kytkenyt kyseisen näkymän pois päältä: pitkäs painallus kotinäkymään -> selaa vasemmalle -> poista Briefing käytöstä.

  [​IMG]

  3. Kamera käynnistyy kotipainikkeen tuplapainalluksella. Näin puhelin on kuvausvalmiina milloin vain alle sekunnissa!

  [​IMG]

  4. Moniajopainikkeen (kotipainikkeen vasemmalla puolella) pitkä painallus tuo esiin mahdollisuuden ajaa kahta sovellusta samassa näkymässä. Ruudun alalaitaan ilmestyy valikko, josta voi valita haluamansa sovellukset.

  [​IMG]

  5. Jos sovellusta on mahdollista käyttää ikkunassa muiden ohjelmien ”päällä”, onnistuu tämä vetäisemällä sormella ruudun oikeasta tai vasemmasta kulmasta. Ominaisuutta tukevat muun muassa Chrome, viestit, laskin, puhelin, Instagram, Facebook ja Twitter.

  [​IMG]

  6. Selfie, eli omakuva on tämän aikakauden muoti-ilmiö. Toisinaan kuvan ottaminen ruudulla olevaan laukaisimeen osumalla voi olla hankalaa, mutta Samsungilla on tähän ratkaisu. Kameran vieressä, salaman alla oleva sykemittaria voi nimittäin käyttää kameran laukaisimena. Näypäytä sormella sensoria ja puhelin napsaisee kuvan!

  [​IMG]

  7. Ruutukaappaus. Haluatko jakaa ruudulla olevan sisällön muille? Tämä on helppoa ja onnistuu painamalla yhtä aikaa virta- ja kotipainikeita hetken aikaa pohjassa.

  [​IMG]

  8. Poista turhat tiedostot ja tyhjennä RAM-muisti. Alkaako tallennustila loppua? Siinä tapauksessa kannattaa kaivaa valikosta esille sovellus nimeltään Älykäs Hallinta. Valitse sieltä ”Tallennus ja Tarpeettomat tiedot” -alaotsikon alta ”poista”. Toiminto ei poista kuvia, sovelluksia tai muuta tärkeää, ainoastaan turhat tiedostot, joita on esimerkiksi kerääntynyt välimuistiin. Allekirjoittanut sai viimeisimmällä puhdistuksella kaksi gigatavua lisää tallennustilaa. Samalla kun sovelluksen on avannut voi putsata RAM-käyttömuistin, joka sulkee kaikki avoinna olevat sovellukset. Tätä kikkaa kannattaa hyödyntää, jos tuntuu, että puhelin alkaa hidastelemaan. Palaa siis alkuun ja valitse RAM ja alhaalta ”Lopeta kaikki”.

  [​IMG]

  9. Lukitse haluttu sovellus näytölle. Tämä on kätevä ominaisuus, jos lainaat puhelinta kaverille ja haluat varmistaa, ettei toinen henkilö pääse käsiksi laitteen muihin tietoihin. Ominaisuus kytketään päälle seuraavasti: Asetukset -> Lukitusnäyttö ja suojaus -> Muut suojausasetukset -> Kiinnitä ikkunat -> päällä. Tämä jälkeen avaa haluttu sovellus ja paina moniajonäkymän avaavaa painiketta. Sovelluskortin oikeaan alakulmaan on ilmestynyt kuvake, jonka avulla ohjelman voi lukita ruudulle. Näin sovelluksesta ei ole mahdollista poistua esimerkiksi ennen sormenjäljellä tapahtuvaa tunnistautumista.

  [​IMG]

  10. Download Booster. Haluatko ladata suuria tiedostoja nopeasti? Siinä tapauksessa Galaxy S6- ja Galaxy S6 edge -puhelimien ominaisuuksiin kuuluva toiminto kannattaa aktivoida: Asetukset -> Lisää yhteysasetuksia -> Download Booster. Ideana ominaisuudessa on se, että puhelin käyttää tiedostojen lataamiseen yhtä aikaa LTE- ja WiFi-verkkoja, joka nopeuttaa suurten tiedostojen langatonta siirtämistä.

  [​IMG]

  11. Smart Lock, eli näyttölukon älykäs avaaminen. Itse olen käyttänyt tätä toimintoa paljon, sillä käytössäni on LG Watch Urbane -älykello. Ajatuksena tässä on se, että laitteen näyttölukon voi poistaa ilman tunnuslukua, sormenjälkeä tai muuta suojauskeinoa, jos käyttäjä on määrätyssä paikassa tai puhelin on yhteydessä tiettyyn Bluetooth-lisälaitteeseen. Niin sanotut luotetut laitteet ja paikat voi määrittää laitteen asetuksista: Asetukset -> Lukitusnäyttö ja suojaus -> Suojatun lukituksen asetukset -> Smart Lock.

  [​IMG]

  12. Käynnistä jäätynyt eli reagoimaton puhelin uudestaan. Galaxy S6- ja Galaxy S6 edge -malleissa akkua ei voi poistaa edellisten mallien tavoin ongelmatilanteissa. Niinpä tähän tarkoitukseen on yksinkertainen näppäinyhdistelmä, jos laite jostain syystä lopettaa reagoimisen. Tällöin puhelin on mahdollista käynnistää uudelleen painamalla yhtä aikaa noin 10 sekunnin ajan virtapainiketta sekä äänenvoimakkuuden säädintä alaspäin. Tämän jälkeen laitteen pitäisi käynnistyä normaalisti.

  [​IMG]

  13. Hätätila: Jumissa hississä, loukussa rakennuksessa tai moottoritiellä auto jumahtaneena? Tähän tarkoitukseen Samsung on kehittänyt hätätilan, jonka voi aktivoida painamalla virtapainiketta. Avautuvan valikon alimpana vaihtoehtona on hätätila. Se auttaa säästämään akkuvirtaa muuttamalla näytön mustavalkoiseksi ja mahdollistamalla ainoastaan tärkeimpien sovelluksien käytön. Näin puhelimen akun saa kestämään hätätilanteessa mahdollisimman pitkään.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju