Samsung Galaxy S3, Apple iPhone 5S vai Nokia Lumia 925?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Kotkis, 6/1/14.

 1. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Tervehdys pitkästä aikaa!

  Työnantaja antaisi valita yo. kolmen puhelimen välillä. Samsungin olen ehkäpä tiputtamassa pois jo alkumetreillä, vaikka Androidia olen tässä muutaman vuoden käyttänytkin ja pääosin ihan tyytyväinen ollut. Mutta vähän jo vanha malli tuo ja toisaalta ehkä olen vähän (vanhuuttani?) kyllästynyt jo siihen virittelyyn... eli WP8 tai iOS7 olis siinä mielessä ehkä vähän yksinkertaisempia varmaankin...?

  Mutta kumpikohan se nyt noista kahdesta olis parempi valinta? Apple tietysti paljon kalliimpi ja tuoreempi malli kuin Nokian, mutta toisaalta vähän tuo Applen "ekosysteemi" pelottaa... jos se viekin sitten mennessään? :D
  WP8:n perusulkoasusta kyllä tykkään. iOS:stä ei käytännössä kokemuksia, jotain videoarvosteluita toki katsellut.

  Apua?
   
 2. kaBu

  kaBu Truu Apöl Faniboi

  Palaute - 100%
  44   0   0

  Liittynyt:
  21/7/09
  Viestit:
  6200
  Tykkäykset:
  2815
  Puhelinmalli:
  iPhone X Silver
  Noista nyt ehdottomasti 5s, etenkin jos sitä ajattelee vähän kauemminkin pitää.. Sgs3 ja 925 jo melko vanhoja malleja :)
   
 3. TSIGA

  TSIGA [̲̅$̲̅(̲̅ ͡° ͜ʖ ͡°̲̅)̲̅$̲̅]

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/13
  Viestit:
  4107
  Tykkäykset:
  957
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5T
  Jos työnantajan piikkiin niin kallein tietysti ;) eli 5S.
   
 4. Infra

  Infra Vuoden foorumilainen 2014 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  60   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  26291
  Tykkäykset:
  9589
  Puhelinmalli:
  Vaihtuu jatkuvasti
  Joo tuo SGS3 kannattaa kyllä tiputtaa suoraan pois vaihtoehdoista.

  925 vs 5S onkin sitten vähän "hankalampi". 5S on tietysti uusin uutta iMaailmasta, mitään kovin järkyttäviä mullistuksiahan siinä ei ole. Erittäin perusvarma puhelin, jossa ei ainkaan softasta ole puutetta ja yleisesti softat laadukkaita ja UI on yleensä loppuunasti mietittyä. Eli tuollaiset ns. ulkoiset asiat on kyllä iOS puolella kunnossa.

  925 on sitten vähän vanhempi malli tosiaan, mutta en tämän takia sitä jättäisi pois. Saa kuitenkin päivityksiä (alkuvuoden aikana heti seuraava ja kesällä stten luultavasti tulossa WP8.1 päivitys). 925 plussia on langattoman latauksen mahdollisuus pienen suojakuoren lisäämällä. Softapuolikin alkaa pikku hiljaa olemaan kunnossa ja jos tykkää WP UI:sta niin WP:ssä on se hyvä että kaikki sovellukset hyvinkin pitkälti noudattavat tuota samaa UI kieltä, kun taas esim iOS:llä nuo saattaa vaihdella sovelluksesta toiseen.

  Työkäyttöön 925 on kyllä ehdottomasti paras, ihan jo loistavan sähköpostisoftan sekä hyvin Office tuen ansiosta, nämä kun löytyvät laitteesta vakiona.

  Lisäksi kannattaa miettiä että haluaako 4" näytön vai 4.5" näytön. Muotoilun osalta molemmat ovat hyvinkin samanlaisia, iPhone hiukan "kulmikkaampi" kun taas Lumiassa pyöremmät muodot.
   
 5. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Tuota työkäyttöä itsekin olen pohtinut ja ajatellut, että se varmaan hoituu näppärimmin Lumialla... Exchange-sähköposti ja -kalenteri käytössä töissä ja lisäksi haluaisin siihen tietysti omat gmailit ja pari imap-tiliä mahdollisimman siististi integroituna. Henkkoht. kalenterina käytän nyt googlen kalenteria, mutta sen voi toki vaihtaa johonkin toiseen, jos tarvis.
  Ideaalitilanteessa nuo jos saisi jotenkin kätevästi integroitua samaan käyttöliittymään (postit ja kalenterit), mutta kuitenkin niin, että esim. työsähköpostit saa blokattua vapaapäiviltä pois. No, varmasti kaikissa puhelimissa nämä onnistuvat, mutta missä laitteessa ns. älykkäimmin ja helpoiten...
   
 6. Infra

  Infra Vuoden foorumilainen 2014 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  60   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  26291
  Tykkäykset:
  9589
  Puhelinmalli:
  Vaihtuu jatkuvasti
  WP:llä kaikki sähköpostitilit saa joko omina tiilinä aloitusnäkymään tai vaihtoehtoisesti nuo tilit voi linkittää toisiinsa jolloin aloitusnäkymässä näkyy vain yksi tiili jonka alla on sitten kaikki sähköpostitilit.

  Gmail varmaan toimii nykyisin jo ihan normaalisti WP:llä, tuossa wp8 alkuaikoina kun Google ilmoitti poistavansa Exchange tuen Gmailista niin noiden toimintaan saanti olikin vähän kikkailua.

  Itse siirryin käyttämään Outlook.com -palvelua jossa mulla on oma domaini kiinni, jonka alla sitten oma sekä vaimon tili.

  Eipä oikein onnistu missään puhelimissa tuollainen. Tai onnistuu lähinnä siten että ottaa kyseisen tilin pois luurista / poistaa esim sähköpostin päivittämisen asetuksista, mutta suoraan ei saa tuollaisia määriteltyä.
   
 7. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Kävin käpistelemässä verkkokaupassa molempia puhelimia ja eipä juuri helpottanut valintaa. Molemmat varmasti hyviä vaihtoehtoja. Päädyin nyt iphoneen, saapa nähdä oliko oikea valinta. Kalliimpi se on ainakin, reilusti :)

  Kiitoksia auttaneille!
   
  Viimeksi muokattu: 17/1/14

Jaa tämä viestiketju