Samsung Galaxy S: Videotoiston ominaisuudet

Keskustelu osiossa 'Samsung', aloittaja psxgamer, 8/7/10.

 1. psxgamer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/1/05
  Viestit:
  1011
  Tykkäykset:
  16
  Päätin perustaa tälle kokonaan uuden ketjun, kun en koe, että on kovin järkevää kumpaakaan Galaxy S ketjua sekoittaa näillä jutuilla.

  Galaxy S:ssä on siis erinomaiset videontoisto ominaisuudet: Puhelin tukee mm. XviD ja DivX koodekkeja ja jopa Matroska (mkv) tiedostoja. Akkukestokin on videon katsomisen kannalta erinomainen, puhumattakaan Super-AMOLED näytöstä. Omien kokemusten mukaan tiedostojen toistossa on kuitenkin joitain poikkeuksia, suora lainaus käyttökokemukset ketjusta:

  "Kokeilin erilaisia videotiedostoja Galaxyssa ja tuloksena mm. seuraavaa: Osa mkv-tiedostoista toimi, osa ei toiminut. Vmw:t tuntuivat toimivan, mutta osa teräväpiirto vmw:stä toimi, osa ei. Kaikki avi-tiedostot toimivat moitteitta ja P2P-verkkojen Xvid-pakkauksella varustettunakin, kuten ennakkoon luvattiin."

  Tässä mm. ketju jossa ihan hyvin tulee ilmi tietoja videoiden katselusta (kiitokset linkistä Wolffikselle):
  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=700644

  Nyt olisikin hyvä ihan kansantajuisesti tietää mitkä tiedostot toimivat ja mitkä eivät. Ja ennen kaikkea pitäisi keksiä jokin ohjelma, jolla esimerkiksi 720p laatuiset Matroskat saisi konverrattua Galaxyn natiiviin 800*480 resoluutioon. Xvid tiedostoja ei siis kannata varmasti käyttää, sillä niissä resoluutio on jo tuota pidempi ja tulos on parempi jos konvertoidaan kuvaa alaspäin, eikö ylöspäin. Galaxy ei myöskään tue tekstityksiä sellaisenaan, nekin pitää PC:llä luoda tiedostoon.

  Edelliseen luuriini käytin Any DVD Converter nimistä softaa. Se ei kuitenkaan ole paras mahdollinen, sillä en löytänyt asetusta jolla 720p Matroska saataisiin Galaxyn resoluutiolle, mutta tiedostoa ei muutettaisi esim. mp4-tiedostoksi. Lisäksi ohjelma on maksullinen ja Trial-versio kääntää vain 3 ensimmäistä minuuttia.

  Eli tähän ketjuun yleisiä kokemuksia ja vinkkejä videotoistosta ja hyvistä ohjelmista joilla tiedostoja muuntaa. Vaikka laitoinkin ketjun nimeen nimenomaan Galaxy S:n, tuskin kukaan suuttuu jos täällä muidenkin puhelimien videotoistosta vinkkejä jaellaan.
   
 2. psxgamer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/1/05
  Viestit:
  1011
  Tykkäykset:
  16
  Jaa, eipä tällaiselle ketjulle hirveätä tarvetta tainnut ollakaan. No jatkan monologina:

  Jotkin toimimattomat Matroska-tiedostot (lähinnä Futuramat) päätin konvertoida Handbrake-nimisellä softalla joka on ilmainen. Source-tiedostona käytin 720p laatuista Matroskaa jonka testimielessä konvertoin sekä .mkv -että .mp4 -muotoihin, aina 800*480 resoluutiolla. Konvertoin parikin jaksoa ja huomasin, että mkv:t eivät toimineet vieläkään, mutta mp4:t toimivat. Jännästi Matroskat kyllä pyörivät aina sekunnin tai pari ja vasta sitten videotoistin ilmoittaa, että tiedostoa ei voi toistaa. No, mp4:t ajanevat asian ja eron 800*480 resoluutioiseen 720p-laadusta konvertoituun pätkään ja esimerkiksi 624*352-resoluutiolla varustettuun XviDiin on selvä ja noviisinkin helposti havaittavissa.

  Mutta kivempi olisi nuo konvertoinnit pidemmän päälle tehdä oikeaan resoluutioon ja puhelimeen toimiviksi säilyttäen Matroska-tiedoston. Syitä on ainakin kaksi: Matroska tarjoaa todennäköisesti paremman kuvanlaadun (nyt on vaikea sanoa kun videotoistin toiston lopettaa) ja videoiden konvertoiminen mp4-muotoon on hyvin hidasta ja prossulle raskasta hommaa.
   
 3. heartagramm

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/10
  Viestit:
  39
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä tälle tarvetta on. Itselläni ei ole puhelimen videosoittimessa toiminut vielä yksikään ulkopuolinen "tuettu" tiedosto, vaikka GSpotilla olen katsonut että kodeekkien kuuluisi olla juurikin ne mitä tuetaan puhelimen videotoistossa vakiona. Mutta kun ei pelitä niin ei. Onko resoluution aina pakko olla tuo puhelimen natiiviresoluutio? Miten ja millä ohjelmalla saisi konvertoitua tiedostot puhelimen ymmärtämään muotoon? Ei siinä mitään, videosoittimen kirjastoon kaikki lisäämäni tiedostot ilmestyvät mutta kun niitä yrittää alkaa toistamaan niin tulee viestejä tähän malliin; "tiedostotyyppiä ei tueta" ja "tätä videota ei voi toistaa". Harvinaisen ärsyttävää kun kerrankin piti olla sellainen puhelin joka toistaisi vakiona suoraan lähes kaikki yleisimmät videot. Pskapuhettahan sekin oli.
   

Jaa tämä viestiketju