Mobiili.fi Samsung esitteli uuden kamerakennon – Galaxy S7:ssä kennoja kahdelta valmistajalta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 9/3/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2083
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Aivan kuten viimevuotisten Galaxy S6 -mallien kohdalla, näyttää Samsung käyttävän kahden eri valmistajan kamerakennoja myös Galaxy S7 -malleissa. Toinen kennovalmistaja on Sony ja toinen Samsung itse. Samsung julkaisi virallisen tiedotteen uudesta kennostaan tänään.

  Pian Galaxy S7 -puhelimien esittelyn jälkeen paljastui, että ainakin yksi MWC-messuilla esillä olleista esittelypuhelimista käytti Sonyn IMX260 -kennoa. Nyt eräät XDA-keskustelupalstan käyttäjät ovat huomanneet puhelimensa käyttävän Samsungin valmistamaa kennoa. Samsungin S5K2L1-kenno hyödyntää ISOCELL-tekniikkaa, eli jokaisen pikselin valodiodit on eristetty naapureistaan fyysisellä seinällä, jolloin esimerkiksi kohina kuvissa vähenee.

  [​IMG]
  Samsungin uusi 12 megapikselin ISOCELL-kamerakenno.


  Kahden eri valmistajan kennojen käyttö ei sinänsä ole erikoista, sillä hyvin usein puhelimissa käytetään useiden eri valmistajien komponentteja. Tiedossa ei ole, onko Galaxy S7 -mallien eri valmistajien kennoilla suurta merkitystä kuvanlaatuun, ja lopputulokseen vaikuttaa myös Samsungin oma kameraohjelmisto.

  Pääpiirteittäin Sonyn ja Samsungin kennoissa ei ole suuria eroja, sillä molempien tarkkuus on 12,2 megapikseliä (4032 x 3024 pikseliä), molemmat ovat kooltaan 1/2,5 tuumaa, pikselikoko molemmissa on 1,4 mikrometriä ja molemmat käyttävät Samsungin Dual Pixeliksi nimeämää todella nopeaa vaihetarkennusta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju