Mobiili.fi Samsung esitteli maailman nopeimman microSD-muistikortin – lupaa huikeaa vauhtiparannusta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 7/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2097
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Samsungin UFS-kortit lupaavat rutkasti lisävauhtia.


  Samsung on esitellyt ensimmäisenä maailmassa Universal Flash Storage eli UFS Card Extension -standardin 1.0-versioon perustuvan muistikortin. Tämä tekee uudesta kortista samalla myös maailman nopeimman microSD-muistikortin.

  Älypuhelimissa ja tableteissa useimmissa tapauksissa muistikortin luku- ja kirjoitusnopeudet ovat jo riittävät, ja Samsungin uutuuskortit ovatkin suunnattu järjestelmäkameroihin, 3D-virtuaalitodellisuuskameroihin, action-kameroihin ja droneihin, joissa lisäsuorituskyvystä voi olla useamminkin hyötyä.

  Uudet nopeat microSD-kortit ovat tulossa tarjolle 256, 128, 64 sekä 32 gigatavun kapasiteettivaihtoehtoina. Samsung ei ole vielä hiiskunut uusien korttiensa hinnoista, mutta kovin edullisia ne eivät varmasti tule aluksi olemaan.

  Uuden korttivalikoiman suurin eli 256 gigatavun malliversio yltää Samsungin mukaan huippuvauhdissaan huimaan 530 megatavun lukunopeuteen sekunnissa. Tämä vastaa useimpia SSD-levyasemia, ja on yli viisinkertainen nopeimpiin aiempiin microSD-kortteihin verrattuna.

  Lisäksi satunnaisessa lukunopeudessa kortti yltää 40 000 IOPSiin, joka on yli 20-kertaisesti verrattuna tavanomaiseen aiemman microSD-kortin 1 800 IOPSiin.

  Vastaavasti tiedon tallentamisen eli muistiin kirjoittamisen osalta uutuuskortti yltää 170 megatavun huippunopeuteen sekunnissa, mikä myös on lähes tuplasti normaaliin microSD-muistikorttiin verrattuna. Lisäksi satunnaisnopeus yltää 35 000 IOPSiin, joka on hurjasti 350-kertaisesti normaalin microSD-korttien 100 IOPSin suorituskykyyn verrattuna.

  Samsungin mukaan sen uudet kortit lyhentävät muun muassa merkittävästi suurien multimediatiedostojen latautumisaikaa, kamerassa pienoiskuvien avautumisaikaa sekä tehostavat välimuistin käyttöä sarjakuvauksessa.  Esimerkkinä Samsung mainitsee, että 24 suuren ja parhaimman laadun JPEG-kuvan kooltaan yhteensä 1 120 megatavua tallentaminen järjestelmäkameralla vie uudella kortilla vain alle seitsemän sekuntia verrattuna aiemman huipputason UHS-1-kortin noin 32 sekuntiin.

  UFS-standardi saavuttaa nopeamman toimintavauhtinsa useilla eri teknisillä ratkaisuilla. Se syntyy muun muassa useiden komentojen tuellla komentojen jonoon asettamisessa sekä yhtäaikaisesti onnistuvilla luku- ja kirjoitusoperaatioilla niille tarjolle olevien erillisten väylien ansiosta.

  Myös muilta muistikorttivalmistajilta voitaneen odottaa vastaavan tason suorituskyvyn tarjoavia UFS-standardin kortteja jatkossa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju