Mobiili.fi Samsung esitteli huippumallinsa – tällaisia ovat Galaxy S7 ja S7 edge

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 21/2/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2090
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Galaxy S7 (vasemmalla) ja suurempi Galaxy S7 edge


  Samsung esitteli tänään Mobile World Congressissa uudet huippuälypuhelimensa. Ennakkoon Galaxy S7:stä ja Galaxy S7 edgestä lähes kaikki tieto vuoti julkisuuteen, joten Samsungilla ei jäänyt paljoa yllätyksiä tilaisuuteensa. Samsung on pitkälti parannellut niitä kohtia, jotka olivat Galaxy S6 -laitteissa pienoisia pettymyksiä. Galaxy S7 edge on aiempaa kookkaampi, kun taas perusmalli on pysynyt mitoissa ja näytön koossa ennallaan.

  Galaxy S7:n tekniset ominaisuudet näyttävät seuraavilta:

  • Mitat: 142,4 x 69,6 x 7,7 millimetriä
  • Paino: 152 grammaa
  • Näyttö: 5,1 tuuman AMOLED -näyttö 2560 x 1440 pikselillä
  • Järjestelmäpiiri: Exynos 8890
  • Muisti: 4 gigatavua RAM-muistia ja 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa (laajennettavissa muistikortilla)
  • Akku: 3 000 milliampeerituntia
  • Kamerat: 12 megapikselin takakamera (OIS), 5 megapikselin etukamera
  • Yhteydet: Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, 4G
  • Käyttöjärjestelmä: Android 6.0 Marshmallow/ TouchWiz UI

  Galaxy S7:n muotoilu myötäilee pitkälti Galaxy S6:n muotokieltä, mutta sen takapuoli on kaareva Galaxy Note 5:n tavoin. Galaxy S7 tulee saatavilla valkoisena, mustana, hopeisena ja kultaisena. Puhelimen IP-luokitus on IP68, joten se on sekä vesi- että pölytiivis. Muistikorttipaikan ohella vesitiiviys on ollut kaivatuimpia ominaisuuksia Galaxy S -sarjassa.

  [​IMG]
  Samsung Galaxy S7 mustana


  Suuremman Galaxy S7 edgen tekniset tiedot listattuna:

  • Mitat: 150,9 x 72,6 x 7,7 millimetriä
  • Paino: 157 grammaa
  • Näyttö: 5,5 tuuman reunoille kaareutuva AMOLED -näyttö 2560 x 1440 pikselillä
  • Järjestelmäpiiri: Exynos 8890
  • Muisti: 4 gigatavua RAM-muistia ja 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa (laajennettavissa muistikortilla)
  • Akku: 3 600 milliampeerituntia
  • Kamerat: 12 megapikselin takakamera, 5 megapikselin etukamera
  • Yhteydet: Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, 4G
  • Käyttöjärjestelmä: Android 6.0 Marshmallow/TouchWiz UI

  Galaxy S7 edgeen Samsung on laittanut suuren, 5,5-tuumaisen kosketusnäytön, joten Galaxy S7 edge+:aa tuskin tänä vuonna markkinoilla nähdään. Perusmallin tavoin myös Galaxy S7 edgen takapuoli on kaareva tuottaen miellyttävämmän otteen kuin edeltäjässään. Samsung on tunkenut huomattavasti suuremman akun Galaxy S7 edgeen, joten toiminta-aikojen pitäisi olla hyvällä mallilla. S7 edge on niin ikään vesi- ja pölytiivis.

  Puhelimissa, luultavasti ainakin Snapdragon 820:lla varustetuissa versioissa, on mukana nestejäähdytys suorittimen kuumenemisen ehkäisemiseksi.

  [​IMG]
  Galaxy S7 edge kultaisena


  Kamerat

  Tällä kertaa Samsung ei ole lähtenyt leveilemään kameran megapikseleillä, vaan päätynyt 12 megapikselin takakameraan. Megapikselimäärän laskussa perimmäisenä ideana on tuottaa laadukkaampia kuvia heikommissa valaistusolosuhteissa. Yhtiön mukaan Galaxy S7 -laitteiden kameroilla saa ”95 prosenttia kirkkaampia” kuvia. 12 megapikselin kamera on varsin valovoimainen, sillä sen aukkosuhde on F/1.7. Yhden pikselin kokoa on kamerassa kasvatettua ja nyt koko on 1,4 mikronia.

  Samsungin mukaan Galaxy S7 -puhelimissa on ensimmäistä kertaa älypuhelimissa ”Dual Pixel Sensor”, jonka ansiosta automaattinen tarkennus on aiempaa rivakampaa. Toki kameroiden todellinen suorituskyky nähdään Galaxy S7 -puhelimien myyntiintulon jälkeen.

  [​IMG]

  Edge UX ja Always On

  Samsung toi uudella Android 6.0 Marshmallow -päivityksellään Edge UX:n myös Galaxy S6 edge -laitteisiin. Edge UX on nimensä mukaisesti edge-reunanäytölle sijoittuva käyttöliittymä, joka tuo erilaisia toimintoja käyttäjän saataville. Edge UX:n saa näkyville puhelimen reunasta – käyttäjän oman valinnan mukaan oikeasta tai vasemmasta reunasta.

  Edge UX:ssä on useita eri välilehtiä, joihin saa asetettua esimerkiksi sovelluksien pikakuvakkeita ja yhteystietoja. Välilehdiltä löytyy myös uusimmat uutiset ja vaikkapa pörssikurssit, jos niin käyttäjä haluaa. Edge UX:ää voi muokata oman mielensä mukaan asetuksien kautta.

  Always On -näyttö vastaa pitkälti Nokian esittelemää Glance Screen -ominaisuutta. Se tuo kellonajan tai vaikkapa kalenterin lukitusnäytölle. Tällöin käyttäjän ei tarvitse käynnistää näyttöä tarkistaakseen kellonaikaa, vaan se onnistuu avaamatta puhelinta.

  [​IMG]
  Always On -ominaisuuden avulla näytöllä näkyy kello tai jotain muuta informaatiota ilman, että näyttöä täytyy avata


  Hinta- ja saatavuustiedot

  Galaxy S7 tulee myyntiin 11. maaliskuuta ja sen suositushinta on 749 euroa. Puhelin tulee saataville mustana, valkoisena ja kultaisena.

  Galaxy S7 edge tulee niin ikään myyntiin maaliskuun puolivälissä, mutta sen suositushinta on 849 euroa. Laite tulee myyntiin mustana, valkoisena ja kultaisena. Näin ollen hopeista värivaihtoehtoa ei tule Suomessa myyntiin.

  Uutuus-Galaxyjen ennakkotilaukset alkavat välittömästi, eli jo tästä päivästä lähtien. 5. maaliskuuta mennessä tilanneille Samsung lupaa toimittaa puhelimet jo ennen varsinaista myynnin aloituspäivää. Lisäksi kaikki ennakkotilaajat saavat kaupan päälle Gear VR -virtuaalilasit.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju