Mobiili.fi Samsung ei ollut ensin – Nokia teki AMOLED-näytöllisen älypuhelimen ensimmäisenä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 22/8/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Nokia N85


  Samsung tunnetaan hyvin sen AMOLED-näytöistään. Valmistaja käyttää todella monissa eri älypuhelimissaan AMOLED-näyttöjä, mutta monet muut valmistajat suosivat enemmän IPS LCD-näyttöjä. Samsung on tituleerannut näyttöteknologiansa Super AMOLED -tekniikaksi. Samsung ei ollut kuitenkaan ensimmäinen yhtiö, joka tunki älypuhelimeensa AMOLED-näytön – ensimmäinen valmistaja oli Nokia. Asiasta kertoi PhoneArena.

  Maailman ensimmäinen AMOLED-näytöllinen älypuhelin oli Nokia N85, joka oli erikoistunut viihteeseen – pääosin musiikkiin. Laitteessa oli 2,6 tuuman AMOLED-näyttö 320×240 pikselin tarkkuudella. Kyseessä ei ollut kosketusnäyttö. Aikoinaan Symbian-käyttöjärjestelmällä toiminut laite oli kovaa kamaa. Siinä oli muun muassa tuki HSDPA-tekniikalle, joka takasi nopeat verkkoyhteydet. Tämän lisäksi laite tuki Wi-Fiä. Kaiken kukkuraksi N85:n takapuolella oli viiden megapikselin kamera LED-kuvausvalolla ja Carl Zeissin optiikalla.

  [​IMG]
  Nokia N85 liukui kahteen eri suuntaan. Normaalin numeronäppäimistön lisäksi puhelimessa oli erilliset musiikkinäppäimet


  Samsung ei hävinnyt kuitenkaan Nokialle valtavasti. Nokia N85 esiteltiin maailmalle elokuussa 2008, kun taas Samsung esitteli i7110 -puhelimensa AMOLED-näytöllä lokakuussa samaisena vuonna.  OLED-näyttöjä (organic light-emitting diode) hyödynnettiin puhelimissa jo ennen vuotta 2008, mutta AMOLED-näyttöjä (active-matrix light-emitting diode) ruvettiin käyttämään vuoden 2008 jälkeen.

  Nykyään AMOLED-näyttöjä näkee todella monissa puhelimissa, mutta LCD-näyttöjä käytetään myös laajalti. AMOLED-näyttöjen etu on siinä, etteivät ne vaadi lainkaan taustavaloa, minkä vuoksi musta on oikeasti mustaa ja värit toistuvat usein syvemmin. Moni käyttäjä kuitenkin kritisoi AMOLED-näyttöjä yliampuvien värien vuoksi.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju