Samsung E530

Keskustelu osiossa 'Samsung', aloittaja Peak, 25/8/05.

 1. Peak

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/8/05
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Jonkun aikaa olen taustapiruna hyvää ja asiallista keskustelua seurannut, mutta nyt rekisteröidyin siis minäkin.

  Haluaisin saada tietoa/käyttökokemuksia/vikoja/puutteita, joita olette havainneet malleista E530/E720/Z300/Z500. Itse jahkaan noiden neljän kapulan välillä, että mihinkähän sitä päätyisi ja niinpä kaikki hyvät vinkit ovat nyt tarpeen!!

  Minulle puhelimen kameran laadulla ei ole niin väliä, sillä käytän pääsääntöisesti kuvaamiseen digikameraa. Radiosta on ollut hyötyä ulkoillessani koirien kanssa, mutta se taitaa löytyä noista vain yhdestä mallista, E720. Koska edustan kauniimpaa (??) sukupuolta, niin tietysti E530 muotoilu miellyttää silmää.

  Hankin viime kesänä E710, mutta kyllästyin totaalisesti perinteiseen Nokiaan tottuneena muun muassa seuraaviin puutteisiin...
  - Ladattuja soittoääni ei saanut soittajaryhmille eikä yksittäisille hlöille, ainoastaan yleissoittoääneksi
  - Kalenteriin tallennetut syntympäpäivät eivät siirtyneet automaattisesti seuraavaan vuoteen ja niitä mahtui vain 20
  - Puhelimesta ei saanut valittua joko PIN-koodi tai puhelimen muisti, vaan numerot näkyivät tuplana ellei jompaa kumpaa muistia tyhjentänyt
  - "Korvanapinpistoke" suoja oli perin hankala avata

  Näihin puutteisiin kahdessa viikossa kyllästyneenä möin puhelimen eteenpäin ja palasin Nokiaan, 6230:iin. Mitenkähän lienee, onko noita mielestäni puutteita korjattu tai muutettu? Oletteko havainneet joitakin muita puutteita tai vastaavasti erityisen erinomaisia ominaisuuksia? Nyt Samsungin näytön ja muotoilun taso sekä laatu houkuttelevat jälleen kokeilemaan...
   
 2. Zanubin

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/05
  Viestit:
  24
  Tykkäykset:
  0
  Tosta radiosta sen verran, että e720:sta ei sellasta löydy, mp3 soitin kylläkin löytyy, mutta siitä ei paljon ole iloa ku ko hupelin ei tue muistikortteja... Suosittelen sulle e730:stä, siitä löytyy se reidiou ja se on muutenkin erittäin hyvä puhelin! Niin ja kyllä se ainaki mun silmää miellyttää hyvinkin paljon muotoilunsa osalta...
   
 3. Juzecko

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/05
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Näkyi olevan e530 jo Tampereen Gigantissa myynnissä.
  Hinta jotain 340€.
   
 4. lao

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0
  Tänään tuli tosiaan testattua Tampereen gigantissa puhelinta. Omistin viime syksynä P510-mallin, mutta myin pois sen muutaman tärkeän puutteen vuoksi. Eli tässä parannuksia mitä vuosi on tuonut: kalenteri on vihdoin kelvollinen, näyttö todella tarkka, kameralla tekee vihdoin jotain. Nyt rupesi taas Samsungit kiinnostamaan vuoden tauon jälkeen. Puutteita on kameranappi sivussa, ainakin P510:ssä tuli vahinkolaukauksia, jos puhelin oli taskussa(vielä kun kameran ääntä ei saa pois). Ei taida saada mistään Samsungista enään? Vituttaa, ellei tota sivun kameranappia saa kytkettyä pois.

  Ps. nämä puheet koskivat vain p510 vrt e530
   
 5. lao

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0
  Tämmönen kysymys tuli mieleen vielä ennen ostopäätöstä. En löytänyt puhelimesta mistään kohtaa, jossa voisi kopioida puhelimesta numerot sim-kortille(voi johtua, että esittelyluurissa ei ollut puhelimessa yhtään numeroa?). Onko uusissa Samsungeissa tämä ominaisuus? Voiko mistään valita näytetäänkö yhteystiedoissa sim-numerot, puhelimen numerot vai molemmat? Vastatkaa myös e730 tai z500 mallin puolesta, jos tiedätte.
   
 6. Eeva

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/9/05
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Täällähän on hyvä keskustelu jo meneillään, mutta tuntuu siltä, että se on jäänyt vähän kesken :)

  En haluaisi tehdä uutta topicia koskien samppa e530:tä, joten täällä kaipailtaisiin lisää vastailuja koskien e530:tä.

  LAO esitti myös hyvän kysymyksen, olisikohan kenelläkään vastausta siihen?
   
 7. Guest Vieras

  0   0   0

  Kyseisestä mallista en tiedä, mutta Samsungin perus ominaisuuksiin kuuluu että:

  Puhelimesta sim-kortille voi kopioida numeroita yksitellen, mutta ei kaikkia kerralla. Myös se että sekä puhelimen muistissa olevat, että kortilla olevat näkyvät samaan aikaan, ei siis saa siten että vain jompikumpi näkyisi.
   
 8. Eeva

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/9/05
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Kiitoksia, Omenanraato :)
   
 9. Tanooki

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/9/05
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Tämä puhelin kiinnostaisi minuakin, edullinen suhteessa ja ominaisuuksiltaan hyvä. Onko kellään jo? Harmi kun en ole vielä livenä nähnyt, ulkonäkö on vähän arvailujen varassa, kuvien perusteella ihan ok mutta livenä voi olla järkky. Mitä mieltä jo puhelimen nähneet ovat? Ovatko näppäimet muuten hopeiset vai valkoiset? En ole saanut selvää.

  Osaisiko kukaan vähän sanoa plussia ja miinuksia tästä?
   
 10. m0k0ttaja

  m0k0ttaja Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/04
  Viestit:
  3146
  Tykkäykset:
  255
  Puhelinmalli:
  OP3T
  - Saako tuota läpässä olevaa ns. kakkosnäytön kuvaa muutettua? Kaikissa kuvissa, joita olen nähnyt, näkyy analoginen kello.
  - Kuvien perusteella osa numeronäppäimistä on kohollaan muista. Haittaako näppäinkontaktia?
   
 11. Guest Vieras

  0   0   0

  Kyllä saa muunkin kuvan kuten e720/e730:ssä

  Saa vaikka Tarja Halosen kuvan jos siltä tuntuu :)
   
 12. Tanooki

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/9/05
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Ainakin lukemani mukaan näppäimet ovat kohollaan siksi, että kun tämä oli muualla päin maailmaa lähinnä naisille lanseerattu luuri niin myös pitkillä kynsillä käytön tuli onnistua. Käytännössä en ole varma auttaako näppäinten koholla oleminen tätä, mutta kuvittelisin manikyyrin kärsivän vähemmän. ;) Tuskin tuosta on haittaa lyhytkyntisillekkään kontaktin puolesta. Mene ja tiedä.
   
 13. Jace

  Jace Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4509
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  N95, iPhone 5, V3, 7610, 8850...
  Kuvan perusteella ainakin 5-näppäin on koholla. Jos oikeen tarkkaan katsotte, niin lähes poikkeuksetta kännyköissä (joissain pöytäpuhelimissakin) tämä näppäimistön 'keskikohta' on merkattu niin, että sen tuntee sormilla katsomatta näppäimistöä. Useimmiten pienellä pisteellä 5 ja 8 -näppäinten välissä tai sitten piste tai pari 5-näppäimessä.
  Mahdollistaa mm sokkona viestien kirjoittamisen.
   
 14. Mie

  Mie Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2222
  Tykkäykset:
  45
  Puhelinmalli:
  Lenovo Moto Z2 Play
  Mulla on tässä yksi E-530 koekäytössä ja kyllä tää aikuisen miehen mielestä on ehdottomasti tyttöjen puhelin. Enkä tarkoita tätä millään pahalla vaan yleisesti ottaen tämä muotoilu ja tuntuma on todella naiselle sopiva ja hyvä niin.

  Näytöt ovat selkeät ja ison näytön valikkokuvakkeet suorastaan hienot. Periaatteessa valikkorakenne on hyvin samanlainen esim. D-500 mallin kanssa ja niin ovat ominaisuudetkin. Näppäinkontaktia nuo kohollaan olevat 5 ja 8-näppäimet eivät haittaa, päinvastoin sillä nyt nuo keskinäppäimet erottaa helposti muista ihan näppituntumalla joten uutenakaan näppäimistöä ei tarvi katsella viestiä kirjoitettaessa.

  Puhelimen kaiutin kuulostaa todella laadukkaalta ja MP3-äänet soivat mukavan kuuloisesti ainakin soittoääninä. Tuo 92MBn muisti rajoittaa kyllä kovasti laitteen käyttöä MP3-soittimena vaikka valmistaja tuota ominaisuutta kovasti mainostaakin. Kamera on samaa tasoa D-500- mallin kanssa ja riittää siis MMS-kuvaamisen aivan täysin. Omana vertailukohtana on SonyEricsson W800i jossa kamera on tietenkin aivan omaa luokkaansa tähän verrattuna, mutta niinpä on laitteen hintakin omilla luvuillaan.

  Tässäpä alkutuntumia ja lisää kirjoittelen kun alkaa tulla kokemuksia esim. akun kestosta. Latasin puhelimen täyteen eilen iltapäivällä ja ainakin toistaiseksi on kaikki kolme palkkia näkyvillä, vaikka käytänkin kansinäytössä jatkuvasti sinisenä palavaa kelloa sekä kentän ja akun voimakkuusnäyttöjä.
   
 15. miiuli

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/9/05
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  ..

  Itse ostin myös kyseisen mallin, ja tyytyväinen olen ainakin tähän asti ollut.

  Pari asiaa kyllä askarruttaa, viestejä ei taida puhelimeen mahtua kuin sen verran kun kortille mahtuu, eli mulla vain jotain 17. Osaatko "Mie" sanoa jos tuon saa jostakin muutettua niin että puhelin ottaisi käyttöön puhelimen muistin.. (ohjekirjaa selanneena en löytänyt mtn kohtaa mistä se onnistuisi, eikä kyllä puhelimestakaan vielä tullut vastaan).

  Kameran kuvat ihan ok, saa nähdä kun laittaa koneelle millasia on..

  Saa tuohon kansinäyttöön vaihdettua kuvan minkä haluaa (myös valokuvan) ettei tarvi sitä kelloa katella.
   
 16. h74

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/05
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Ostin vaimolle E530:n.. En ole vielä ihan varma oliko valinta oikea.

  Osaako joku kertoa pitäisikö puhelimella voida selailla http sivuja. WAP selain toimii hyvin mutta jos yrittää käyttää natiivi http sivuja niin ei oikein pelitä. Toisaalta puhelimesta löytyy erillinen valinta niiden selailuun joka vähän viittaisi siihen että pitäisi toimia.

  Toinen juttu, vastaamattomat puhelut näkyvät kakkosnäytöllä noin 5 sekuntia samoin kuin analoginen kello. Saako tätä toiminnallisuutta muutettua?
   
 17. Mie

  Mie Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2222
  Tykkäykset:
  45
  Puhelinmalli:
  Lenovo Moto Z2 Play
  Re: ..

  Ainakin valikon muistinäyttö kertoo että viestejä mahtuu muistiin 200kpl joten veikkaisin että jos säilöä ei saa valikosta muutettua niin puhelin vaihtaa itse omaan muistiinsa kun kortti on täynnä. Mull kortille mahtuu 50kpl joten enpä jaksa alkaa täyttää tuota vain testaamisen vuoksi. Ei siellä kuitenkaan turhaan luvata 200kpl:een muistia joten kyllä niitä sinne menee. ;)
   
 18. Mie

  Mie Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2222
  Tykkäykset:
  45
  Puhelinmalli:
  Lenovo Moto Z2 Play
  Enpä ole löytänyt tuohon asetusta. Todella hölmöä että puhelin näyttää koko ajan digiaalikellon sekä akun ja verkon ilmaisimet muttei tietoa tulleista puheluista ja viesteistä!
   
 19. m0k0ttaja

  m0k0ttaja Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/04
  Viestit:
  3146
  Tykkäykset:
  255
  Puhelinmalli:
  OP3T
  Eiks näissä sampoissa ollut joku namiskuukkeli sivulla, jota painamalla saatiin noi tiedot missatuista puheluista/saapuneista viesteistä näkyviin myös kakkosnäytöllä? Muistelen vain lukeneeni jotain sen tapaista....
   
 20. Spaceman

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/9/04
  Viestit:
  441
  Tykkäykset:
  0
  Siis suurimmassa osassa Samsungeja äänenvoimakkuuden säätönappia painamalla pohjaan se sytyttää kansinäytön valon jolloin näkee esim missatut puhelut / kellon.
   

Jaa tämä viestiketju