Samsung Corby Pro

Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
21.6.2008
Viestit
7
Reaktiopisteet
0
Onko käyttökokemuksia?
Olisi kiva tietää onko ostamisen arvoinen
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
31.8.2008
Viestit
20
Reaktiopisteet
0
Vastauksia tulossa tähän? Itseänikin kiinnostais kuulla ko. puhelimesta.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
26.3.2010
Viestit
2
Reaktiopisteet
0
Eikö kellään ole tosissaan käytössä tätä? Kokemuksia kaivataan myös täällä. Pitäis uusi luuri ostaa ja tämä olisi kenties ehkä tulossa :)
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
3.6.2009
Viestit
55
Reaktiopisteet
0
Veljeltä löytyy kyseinen puhelin. Kyllähän tuo ihan menettelevä puhelin on, mutta en niin ihmeellinen vrt. G1 ja HD2 mitä ulla on nyt ollu :/ Hyvä näppäimistö tuossa ainakin on. Näyttö on aika huono verrattuna IPhoneen ja HD2:seen, suunnilleen samaa tasoa G1 kanssa.
 

ERI

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
3.1.2003
Viestit
4
Reaktiopisteet
0
No niin, kolme viikkoa siis laite ollut käytössä ja listaan nopeita arvioita puhelimesta. Aiempiin lähimenneisyyden puhelimiin (E61i, 9300i) tulee tietty verrattua paljon joten sillä varauksella (no simpukkaNokiaakin ollut käytössä).

Sen verran ostoperusteista, että "oikea" qwerty ja wi-fi piti olla, kosketusnäyttö plussaa. Käytöprofiilina nettisurffailu päivittäistä, mutta kevyttä (tyyliin yle mobi, pari foorumia lueskelulla ja meilin satunnaista lukua), eli näpyttelyä vähän, mutta sms:ää vaihtelevasti ja puheluja jokunen päivässä. Kameralle ei asetettu suuria vaatimuksia, mutta 500 oli liikaa hintaa ja käytetty E90 tuntui liian isolta, 72 ei vaan asetu meikäläisen nakkisormille sopivaksi ei sitten millään- ja olin melko satavarma sen hankkimisesta, onneksi tuli näpelöityä monta kertaa laitetta. Harmitti.

Siirtyminen Nokiasta Samsungiin oli toinen kerta, mutta edellisestä oli niin paljon aikaa, että kynnys oli varsin korkea.

Puhelin on ensiavaamisella liukkaan tuntuinen, eli pelko pudottelusta kävi koko ajan mielessä. Laturin kiinnitys puhelimesta löytyvään usb/laturipaikkaan (joka suojattu heppoisen tuntuisella muoviluukulla, "luukku" on imartelua, kapea muoviläpyskä) on hitaampaa tarkemman asettelun takia, toki tuntuu tukevalta eikä irtoa helposti. Kuusykkösestä numerot siirtyivät bluetoothilla mukavasti uuteen luuriin. Samsungin nimenetsintälogiikka (jos käyttänyt kolmekirjaimisia lyhenteitä etunimen jälkeen) ei aina tuntunut löytävän haettua lyhennettä, ellei nimi mainittu pelkällä lyhenteellä. Kuvien siirto onnistui myös hyvin, sen sijaan kuusykkösellä kuvattuja videoita ei tuettu suoraan (liian korkearesoluutioiset?).

Päänäytössä aina valikko-, puhelinmuistio- ja numeronäppäimistöpikavalinnat kosketusnäytöllä. Lukitus päälle pienellä mekaanisella napilla (yksi nopea painallus) puhelimen sivussa ja lukitus aukeaa painamalla pientä nappia n. 2 sek tai avaamalla puhelimen mekaaninen näppäimistö. Mekaaninen näppis aukeaa sopivalla voimalla. Näytön kallistuskulmaa ei voi säätää. Näkymä muuttuu pystyasennosta siis vaaka-asentoon automaattisesti luonnollisesti avattaessa näppis (pl opera minin latauksen jälkeen en ole vielä löytänyt muutaman minuutin käytön jälkeen automaattisesti kääntyvää näkymää).

Wi-fi on löytänyt todella varmasti valitut verkot ja yhteys tapahtuu 61:stä nopeammin (tiedä sitten mikä softaversio mulla ollut siinä ennen), eli erittäin tyytyväinen siihen. Samsungin oma selain on perusselain, mutta esim ei näytä joitain käyttäjätunnus/salasanalokeroja ollenkaan, joten vaikka se opera/vast sitten lataukseen. selainnäkymää(kuten kuviakin tiedostoissa) voi zoomata Samsungin näyttöä hinkkamalla.

Valikoissa sitten tavaraa kolme sivua joista nyt sitten kalenteri ja laskin perustavaraa, kalenteri ei kauhean optimoitu ja hälytyksiä ihan sopivasti. Hälystä huomioitava, että siirrytäessä profiilista toiseen näyttäisi esim. äänettömässä tilassa vaativan säätöä hälyäänen voimakkuuden suhteen, on mielestäni vaikeahko= ei jaksa säädellä profiilista toiseen, voi olla ymmärryksen puutettakin...helpostikin.

Puhelun aikana puhelin lukittuu ja lukitusnappia painamalla pari sekuntia saa alavalikon käyttöön, jossa pääsee kaiuttimeen, pitoon, puhelinmuistioon ja numeronäppäimille MUTTA ei normaaliin muistioon tai muihin valikoihin- erittäin huono juttu ja varmistettu tuesta. Kaiutinta painamallakin kysyy vielä kerran haluaako oikeasti valita kaiuttimen (Woihan Win)

Toinen idioottimainen juttu on normaaliprofiilissa oleva näppäinäänten äänettömäksi valitsemisen mahdottomuus (pari-kolme erilaista näppäinääntä muuten). Eli ainoastaan äänettömässä profiilissa voi valita näppäinäänet pois, mutta kaikissa "äänekkäissä" profiileissa ei voi valita äänettömyyttä näppäimiä painettaessa! Alkaa ärsyttää aika nopeasti esim. tekstatessa... huh huh...eivät löytäneet Samsungillakaan ratkaisua...

Kameralla ei linssin suojaa,eikä kuvausvaloa, kohtuulliset valikot (tarkkuuksia neljä 2048x1536, 1600x1200 jne), video (320x240 ja pienempi) ,neljä kuvaustilaa(yksi, hymy-,jatkuva, panoraama), 7 ohjelmatilaa(pysty,vaaka,yö,urheilu,auringonlasku,teksti,none), kuvanlaatu, valotusmittaus,ajastin (pois,2,5,10 sek)

Tekstaamisesta voi sitten valita kosketusnäytöllä T9 tai kirjain kerrallaan ja qwertyltä pääsee pikanäppäimellä viestiä lähettämään, näytöllä näkyy (vain) kolme riviä ja fontin koon säätämistä ei ole vielä löytynyt. Nelirivinen näppäimistö miellytti eniten, sillä koko on riittävä ja ä/ö tietty löytyy yhdellä näppäimellä. Shift- näppäimellä valitaan joko Abc/ABC/abc- tyyppisesti koko teksti, eli toimii hieman eri tavalla kuin tietokoneella, vaatii tottumista samoin kuin Alt jolla valitaan numerot ja symbolit. Yleisimmät symbolit tosin saa pitkään ko. näppäintä painamallakin esiin. Viestien alta tulee normaalit luo/saapuneet/lähetetyt jne ja lisäksi keskustelut värillisinä puhekuplina, joista melko nopeasti näkee kokonaiskuvan mitä kenenkin kanssa viimeksi on jutustellut, ihan mukava lisämauste.

GPS:ää nyt tuli testattua Jordanian ja Egyptin verkossakin- ja toimi. Löytyy pelit ja muuta- alta piilotettuna- google maps siis ja perustoiminnoilla (täältä/tänne, oma paikka) ml katunäkymä- pelaa siis (ulkona).

Pelit kokeiluversioita ja erittäin lyhyt aika aina testata ennenkuin kyselee ostamista.Puhemuistio (säädöt 1/2/3/4/5/10/60min /muistikorttirajoitteinen asti),näytön taustavalon säätö löytyy ja aina pikana kolme itse muutettavaa kuvaa työpöydällä mielentilan mukaan. Facebook pikavalikon takana, samoin widgettejä työpöydän sivuun piilotettuna, niitäkin saa valita, mutta vielä en löytänyt keinoa, jos haluaa jonkun oman ohjelman heittää pikavalikolle. Soittimesta ei oikein mitään kokemusta.

Pahimmat miinukset:
-näppäinäänten poistaminen ääniprofiileissa
-lukitus puhelun aikana (olikohan siihen jokin ratkaisu jossain foorumilla), ei pääse normaalivalikoihin
-kolmen rivin vaakanäyttö qwertyllä tekstatessa (pystyisiköhän saamaan lisää tilaa neljännelle riville teemaa muokkaamalla?)

plussat:
+näppis hyvä
+kamera päivällä ihan kelpo "turistikuvaamiseen"
+gps
+wi-fi
+
 

janzamon

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
10.6.2004
Viestit
10
Reaktiopisteet
0
Tuli myöskin hommattua kyseinen laite. Parinpäivän käytön jälkeen vaikuttaa varsin hyvältä ostokselta hinta/laatu suhteeltaan. Ei tosin vielä pysty parempaa arvostelua antamaan..

Oletko vielä selvittänyt miten saa oman ohjelman heitettyä sinne pikavalikkoon? Satutko myös tietämään mistä löytyisi ohjelmia/widgettejä tähän laitteeseen? Sen sivupikavalikon widget työkalulla löytyy vain muutamia ohjelmia, ja nettiselaimen suosikit kansioon tallennetuilla samsungin sivuilla sanotaan, että suomessa ei ole vielä saatavilla yhtään widgettejä. Onko olemassa mitään nettisivuja mistä löytyisi vähän kattavampaa valikoimaa? Mikä on muuten tämän kännykän käyttöjärjestelmä.. spekseissä sanotaan vain, että käyttöjärjestelmä - samsung..
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
24.5.2009
Viestit
8
Reaktiopisteet
0
Toinen idioottimainen juttu on normaaliprofiilissa oleva näppäinäänten äänettömäksi valitsemisen mahdottomuus (pari-kolme erilaista näppäinääntä muuten). Eli ainoastaan äänettömässä profiilissa voi valita näppäinäänet pois, mutta kaikissa "äänekkäissä" profiileissa ei voi valita äänettömyyttä näppäimiä painettaessa! Alkaa ärsyttää aika nopeasti esim. tekstatessa... huh huh...eivät löytäneet Samsungillakaan ratkaisua...


+

Tänään hommasin puhelimen ja kyllä minä ainakin sain näppäin äänet pois, puhelimen äänenvoimakkuus vaan 0 niin ei piippaa näppikset.
 
Top Bottom