Samgung Galaxy S: bugit ja ongelmat

Keskustelu osiossa 'Samsung', aloittaja Wizzz, 9/8/10.

 1. Wizzz

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  25/10/05
  Viestit:
  388
  Tykkäykset:
  1
  PÄIVITYS (29.12.2010): Päivitetty listaa.


  Froyon (JP6/JPA) bugilista
  =====================

  * Kameralla tai screenshot-toiminnolla otetut kuvat eivät päivity aina galleriaan ilman median uudelleen skannausta tai buuttia.

  * Galleria toimii yleisesti ottaen erittäin liukkaasti, mutta jumii toisinaan aivan täydellisesti niin, että näytölle tulee jotakin epämääräistä pikselimössöä.

  * Kamera käyttää GPS:ää, vaikka sitä ei ole sallittu asetuksissa. Kamerassa ei ole valintaa, että älä käytä GPS:ää niin kuin aikaisemmin. Tämä on jonkinlainen tietoturvariski ja kuluttaa tietysti akkuakin ihan turhaan varsinkin kun sijaintikaan ei mene usein ihan oikein.

  PÄIVITYS (6.11.2010): Sijaintitiedot tallennetaan kuvaan, mikäli GPS tai matkapuhelinverkkoihin perustuva paikannus on sallittu asetuksissa. Vain jos molemmat ovat pois päältä, ei sijaintitietoja tallenneta. Kamerassa ei ole mitään asetusta, jolla tähän voisi vaikuttaa.

  * Tekstiviestien välitystiedot eivät aina toimi. Ryhmätekstiviestit eivät mene aina perille ollenkaan, vaikka puhelin väittää ne lähettäneensä.

  PÄIVITYS (6.11.2010): Välitystiedot ovat nyt toimineet ihan hyvin. Saattaa olla, että tämä oli jopa operaattorin ongelma.

  * Tilavalikko jää joskus jumiin niin, että se suostu tulemaan alas ja puhelin ei reagoi kosketuksen. Jumiutuneen valikon saa pois takaisin-napilla. Vain buutti korjaa tilanteen kokonaan. Myös menu/ilmoitukset-valinnalla saa valikon näkyville, mutta se ei korjaa jumiutumista.

  * Akun tiedoissa näytetään koko ajan, että näyttö olisi vienyt suurimman osan akusta (80-90 %). Muiden ohjelmien akunkäyttöä ei näytetä enää ollenkaan niin kuin aikaisemmin. Tämä saattaa johtua tuosta, että näyttö "varastaa" show:n. GPS:n kulutusta ei näytetä erikseen ja esim. MyTracks-ohjelman tiedoissa se näytetään väärin. Esim. tunnin navigointi kuluttaa puhelimen mukaan 2 % akusta, mikä ei tietysti pidä paikkaansa. Oikeasti akkua kuluu todella paljon.

  * Virheellisiä ja puuttuvia käännöksiä on joka puolella. JM2-firmikseen korjatut synkronointi-asetusvalikon virheet ovat taas täällä. Joka kohdassa lukee vain "Synkronoi". Mistään ei näe mitä synkronoidaan.

  PÄIVITYS (6.11.2010): Puutteellisia suomennoksia on korjattu JPA-softaan.

  * Kirkkaudensäätö ei enää toimi monissa ohjelmissa, kuten Quick Settingsissä. Välillä säätö toimii ongelmitta, mutta sitten yht'äkkiä ei enää toimikaan. Buutin jälkeen homma pelaa taas.

  * Selaimen sivujen automaattinen sovitustoiminto (tuplanäpäytys) ei toimi enää kunnolla. Joillakin sivuilla se toimii välillä oikein, mutta välillä teksti jää liian leveäksi ja ei mahdu ruudulle. Tämä toimi aikaisemmin täydellisesti. Myös tekstikenttiin kirjoittaminen on erittäin kankeaa, kun tekstikenttiä ei soviteta oikein, vaan ne jäävät liian leveiksi ja osa tekstistä jää piiloon. Uusi kursorin paikan osoittamistoiminto ei myöskään toimi selaimessa tekstikentissä. Kursori myös häviää joskus tekstikentissä kokonaan. Foorumeille kirjoittaminen puhelimen omalla selaimella on melkoista tuskaa.

  * Selain hidastelee varsinkin sivuilla, joissa on paljon kuvia. Suosikit eivät aina näy oikein.

  * Ns. User Agentin valinta (osoiteriville about:Debug) ei enää toimi selaimessa. Enää ei siis voi valita, että puhelimen selain näkyisi sivustoille normaalina selaimena, jolloin voisi käyttää sivuista täysversioita.

  PÄIVITYS (8.11.2010): About:useragent toimii, joten tätä ongelmaa ei ole.

  * Yhteystietojen selauksessa puuttuu oikealta joitakin alkukirjaimia. Ne on korvattu pisteillä. Tietyllä kirjaimella alkaaviin kontakteihin ei enää pääse tätä kautta. Aikaisemmin toimi hyvin.

  * Kotinäyttö jää joskus buutin jälkeen tyhjäksi, mihin auttaa uudelleenbuuttaus. Myös TouchWiz-prosessin tappaminen vaikuttaisi auttavan.

  * GPS ei vieläkään pääse tarkkuudessa samalle tasolle kuin kilpailijoilla. Esimerkiksi käännökset reitissä menevät pahasti pieleen. Lukitus satelliitteihin tapahtuu sentään nopeasti.

  * RFS-tiedostojärjestelmä ja sen bugit...

  * Flash ei toimi selaimessa niin hyvin kuin olisi voinut kuvitella joitakin muita Froyo-puhelimia testanneena. Joillakin sivustoilla Flash toimii aivan hyvin, mutta joillakin se on aikamoista slideshow:ta. Ääni ja kuva eivät ole aina synkassa. En tiedä, onko se Samsungin vika, mutta joillakin sivustoilla käytettävyys on myös huonohko, kun video stoppaa ja starttaa aina kun yrittää vierittää sivua. Joillakin sivuilla videon kelaaminen ja muiden kontrollien käyttäminen ei onnistu fullscreen-tilassa ollenkaan. Kontrollit ovat liian pienet ja eivät reagoi mihinkään.

  * Puhelin kilkuttaa iloista kilkutusta, kun akku on ladattu täyteen. Herättää kivasti yöllä. Tätä ei minulla tapahtunut JF3:lla, mutta JM2:lla jo kylläkin.

  * TouchWiz hävittää buutin jälkeen kaikki kuvakkeet niiltä ohjelmilta, jotka on asennettu muistikortille.

  * Swype hidastelee pahasti varsinkin selaimen kanssa. Se toimii myös selaimen yhteydessä puuttellisesti. Sanojen valinta tuplanäpäytyksellä ei toimi ollenkaan vai toimiiko vain toisinaan?

  * Selain käyttää paljon enemmän muistia kuin sen pitäisi. Tämä aiheuttaa hidastelua, kun puhelin sulkee ohjelmia taustalta, koska vapaata muistia on niin vähän.

  * Akunkestossa on ongelmia. Toisilla akunkesto on romahtanut päivityksen myötä, vaikka käytössä ovat samat ohjelmat ja asetukset kuin ennen Froyo-päivitystä. Tähän toivottavasti tulee tarkennusta jatkossa. Yksi epäily akun kuluttajaksi on puhelimen oma sähköpostiohjelma.

  * Puhelimen oma sähköpostiohjelma (ei Gmail) ei enää ilmoita uusista sähköposteista ilmoituspalkissa niin kuin aikaisemmin, vaikka ilmoitus on asetettu päälle. Uudesta sähköpostista soitetaan vain soittoääni.

  PÄIVITYS (25.10.2010): Kirjekuori tulee ilmoituspalkkiin satunnaisesti eli toimii jotenkin puolittaisesti.

  * Froyon mukana tullut datayhteyksien sulkemistoiminto virtanapin alla ei toimi hyvin. Jos yhteydet sulkee sitä kautta, niin joskus ne eivät enää palaudu takaisin täydellisesti. Ohjelmat valittavat sen jälkeen koko ajan verkkoyhteysvirheestä. Jos yhteydet sulkee Quick Settings -ohjelmalla (Mobile Data -toiminto), niin yhteydet palautuvat takaisin ihan hienosti.

  * Feeds and Updates widget menee toisinaan tilaan, jossa se antaa koko ajan virhettä: "Verkko ei saatavilla". Vain buuttaus tai prosessin tappaminen auttaa ongelmaan.

  * Swype hidastelee pahasti joissakin ohjelmissa. Jos aloittaa uuden sähköpostin kirjoittamisen niin, että valitsee aluksi jonkin tilin ja sen jälkeen "Luo", niin näppäimistö hidastelee, niin pahasti, että kirjoittaminen on mahdotonta. Jos uuden postin kirjoittamisen aloittaa heti tilit-näkymästä, niin nopeus on ok.

  * Herätyskello ei osaa siirtää jatkuvia herätyksiä oikein, kun kesä- tai talviaika vaihtuu.

  * Vaikka herätyksen poistaa, niin puhelin saattaa herättää silti.

  * Moni alla 2.1-bugilistalla olevista bugeista on myös Froyossa. Siirrän ne tänne joskus, jos jaksan...

  Lisätty 29.12.2010

  * Puhelimen selaimessa tapahtuu säännöllisesti (n. kerran kahdessa viikossa) jonkinlainen muistivuoto. Näyttö menee yllättäen kesken selailun vaaleaksi pikselimössöksi, johon ilmaantuu vähän ajan päästä myös pystyviivoja. Vain buutti auttaa.

  * Puhelin ei osaa vastaanottaa MMS-viestejä, jotka tulevat muihin puhelimiin läpi ongelmitta. Oli kiva huomata, että VR:ltä tilattu junalippu näkyi puhelimessa vain "tukemattomana sisältönä". Selitäpä siinä sitten konnarille, että tässä se lippu on. Monet muu MMS-viestit ovat jääneet ladataan-tilaan ja eivät ole saapuneet koskaan perille puhelimeen.

  * Kun Gallerian erehtyy avaamaan kerran, niin toisinaan se jää jotenkin jumiin (Gallery sensor bug) ja rupeaa syömään akkua. Tämä näkyy esim. SparePartsin tilastoista. Aikaisemmalla 2.1-softalla tätä ongelmaa ei ollut.

  * Sähköpostiohjelma ei tue kunnolla liitetiedostoja, vaan valittaa esimerkiksi xls-tiedoistoista, että tukematonta sisältöä. Tiedostoja ei saa tallennettua mitenkään, että ne voisi avata. Puhelin osaa kyllä näyttää tiedostot, kun ne siirtää sinne jotakin toista kautta. Copy&paste ei toimi sähköpostiohjelmassa. Yksinkertaisten postien, joissa on yksi pieni (500 KB) kuva, avaaminen kestää useita minuutteja. Muissa ohjelmissa posti aukeaa välittömästi.

  Muita:

  * Ei OTA-päivitysmahdollisuutta, vaikka muilla valmistajilla se on tullut viimeistään Froyon myötä. Jatkossakin on siis käytettävä KIES:iä, joka toimii, jos toimii.

  * WiFin kantama on edelleen surkea. Se jää esimerkiksi Spicalle n. 15-20 dBm. Kun kolme vuotta vanha Nokialainen näyttää 100 % signaalia, niin SGS ei saa enää kunnollista yhteyttä.

  * Samsungin omat widgetit, Social Hub ja Facebook-integraatio ovat ihan sitä samaa kuraa kuin aikaisemminkin.

  * Muistia on käytettävissä suhteellisen vähän. Tämä vaikuttaisi aiheuttavan hidastelua. Ohjelmille muistia on käytettävissä 304 MB, josta suuri osa on jo käytössä heti buutin jälkeen.


  Eclairin (JF3, JM2) bugilistaus:
  ========================

  Tässä on oma ketju Samsung Galaxy S:än bugeille, kun tuo käyttökokemusketju on työläs läpi kahlattava ja siinä kokonaisuus hämärtyy. Tähän voi raportoida ongelmista ja puutteista sekä seurata, mitä korjauksia uudet firmikset tuovat. Nämä bugit esiintyvät ainakin vielä JF3-firmiksellä (Android 2.1-update1). Kaikki bugit eivät varmasti esiinny kaikissa käyttötilanteissa ja -ympäristöissä eli kaikki eivät varmasti ole kaikkiin bugeihin törmänneet. Osa bugeista on myös ihan suoraan Android-käyttöjärjestelmän bugeja ja löytyvät jo Googlen bugitietokannoista.

  Ja väärinkäsitysten välttämiseksi... Olen itse puhelimeen ihan tyytyväinen. Tämä ketju ei siis ole olemassa sen vuoksi, että puhelin olisi huono. Se on nimittäin hyvä ;) Kannattaa myös huomioida, että vaikka kaikista puhelimista ei ole tällaista ketjua, niin se ei tarkoita sitä, että niissä ei olisi bugeja.

  GPS-ongelmat

  * GPS on käyttökelvoton suurella osalla käyttäjistä - mukaanlukien itselläni. MyTracksin tai muiden vastaavien ohjelmien tallentama reitti on tällä puhelimella laadultaan todella heikko. Tähän liittyen Samsung on tainnutkin jo luvata korjausta. Sitä odottellessa.

  * Olisi mielenkiintoista nähdä SGS:llä tallennettuja MyTracksin kautta jaettuja reittejä. Reittejä saa jaettua verkkoon helposti suoraan ohjelmasta. Ei muuta kuin linkkejä tähän ketjuun. Sekä laadultaan hyvät että huonot reitit kelpaavat.

  Lisätietoja alla olevista linkeistä.

  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=722476
  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=746749
  http://mobile.engadget.com/2010/08/02/wheres-the-gps-fix-for-the-samsung-vibrant-and-captivate/


  Wifi-ongelmat

  * WiFi katkoo yhteyttä.

  * WiFi menee toisinaan päälle itsestään. Yleensä menee itsestään kiinni, mutta välillä jää päälle.

  * Jos WiFin jättää päälle, kun näyttö on kiinni, niin yhteys lakkaa hyvin usein toimimasta jonkin ajan päästä. Kun WiFin yrittää sulkea, niin se jää Turning off -tilaan maailman tappiin asti. Buuttia kehiin.

  * Marketista löytyy Wifi Fixer -ohjelma, jonka pitäisi korjata näitä Androidin ongelmia WiFin kanssa. Onko joku testaillut, auttaako oikeasti?

  * WiFin herkkyys/kantama on huono. Kun signaalinvoimakkuus on toisen puhelimen mukaan vielä hyvä, niin SGS saattaa ilmoittaa, että verkko on toiminta-alueen ulkopuolella. WiFin palkit tippuvat yhdellä pykälällä jo parin metrin päässä tukiasemasta. Minulla SGS:n siirtonopeus jäi n. puoleen verrrattuna Galaxy Spicaan, kun testasin hieman kauempana tukiasemasta (tukiasema alakerrassa, itse yläkerrassa). Rautavika (yksilövika), softavika vai ominaisuus? Wifi tuntuu myös kuluttavan akkua enemmän kuin ehkä pitäisi. Surkea herkkyys saattaa vaikuttaa tähänkin.

  Lisätietoja alla olevista linkeistä.

  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=774305
  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=735759
  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=739040


  Muut

  * Toimitusraportit eivät aina toimi. Välillä tulevat, välillä eivät.

  * Poista vanhat viestit -asetus ei pysy pois päältä. Palautuu aina buutin yhteydessä?

  * Jollakin oli ongelmia, että puhelin jumittaa tietystä numerosta tulevat viestit niin, että kyseisestä numerosta ei tule enää yhtään viestiä perille. Vain soitto operaattorille auttaa korjaamaan tilanteen. Itselleni tätä ei ole kai vielä käynyt. Tuo on tietysti vaikea huomata.

  PÄIVITYS (4.10.2010): Tämä ongelma esiintyy monilla käyttäjillä. On kännykän, ei operaattorin ongelma. Muut kännykät toimivat. Myös ulkomaailaisilla foorumeilla on ollut tästä puhetta.

  * Kello jää välillä jälkeen ja näyttää väärää aikaa. Korjaantuu itsestään hetken päästä. Jos sitä kurkkaa kuitenkin nopeasti ja jatkaa vaikkapa uniaan, niin saattaa olla ongelmia tiedossa.

  * Herätys ei toimi aina luotettavasti. Välillä puhelin ei herätä. Tämä tapahtunee silloin, kun puhelin on ollut latauksessa ja näyttöä on käytetty päällä ilman, että on kuitattu akku ladattu täyteen -ilmoitus.

  PÄIVITYS (29.8.2010): Bugi esiintyy, vaikka puhelin ei olisi latauksessa. Minulla myös näyttö jää päälle aina, kun herätys ei toimi. Sen saa kiinni vain disabloimalla hälytyksen.

  * Puhelimen omalla selaimella ei pääse sivuille, joiden sertifikaatti ei ole kunnossa, vaikka valitsee: "Jatketaan sivulle silti". Tämä tapahtuu esimerkiksi Huuto.netin omalla sivulla.

  * Jos puhelimessa on asennettuna useita selaimia ja valitsee oletusselaimeksi jonkin muun kuin vakioselaimen, niin aina kun vakioselaimessa klikkaa linkkiä, kysytään, millä selaimella linkki avataan. Jos avaat tietokoneella sivun Firefoxissa ja oletusselaimena on IE, niin Firefox ei kysele, millä selaimella sivu avataan. Tämän soisi olevan samalla tavalla myös puhelimen selaimessa.

  * Aika monissa videoissa on synkkaongelmia kuvan ja äänen kanssa. Tietokoneella toimivat moitteetta.

  * Puhelimella otetut kuvat näkyvät oikein päin galleriassa, mutta jos pystyssä otetun kuvan jakaa esimerkiksi Facebookiin tai MMS-viestiksi, niin kuva on väärin päin. Jos kuvia kääntää galleriassa, niin ne ovat seuraavalla kerralla taas väärin päin. Kuvia ei saa mitenkään jaettua oikein päin.

  * Sähköpostiohjelman (ei Gmail) automaattinen haku ei toimi luotettavasti. Toisinaan toimii kunnolla. Toisinaan saattaa mennä kymmeniä tunteja, että ei ilmoita uusista posteista, vaikka yhteydet ovat kunnossa. Kolmannen osapuolen sähköpostiohjelmat toimivat ongelmitta samoilla asetuksilla.

  * Puhelin rupeaa lagailemaan pikku hiljaa, kun sitä käyttää useamman viikon (buutti aina latauksen yhteydessä). Välillä esimerkiksi puhelintoimintojen avaaminen kestää jopa 10-20 sekuntia. Näitä ongelmia ei nähtävästi ole enää tuoreilla firmiksillä?

  PÄIVITYS (29.8.2010): Puhelin vaikuttaa hidastuvan käytössä pikku hiljaa, vaikka siihen ei asentaisi uusia ohjelmia. Onko syyllinen Samungin oma tiedostojärjestelmä (RFS)? Fragmentoituuko tiedostojärjestelmä Windowsin FAT32-tiedostojärjestelmän tapaan vai johtuuko tämä jostakin muusta? Ongelman saa korjattua joksikin aikaa, kun asentaa firmiksen uudelleen, jolloin puhelin tyhjenee. Kun tämän jälkeen asentaa takaisin kaikki aikaisemmin puhelimessa olleet ohjelmat, niin puhelin toimii ripeämmin.

  PÄIVITYS (4.10.2010): Puhelin on ruvennut hidastelemaan niin paljon, että esim. puheluihin ei saa aina vastattua, koska puhelimen soidessa näyttö menee mustaksi ja vastauspainikkeet tulevat näkyviin vasta yli kymmenen sekuntin jälken. Uusia softia ei ole asennettu. Tätä ei tapahdu aina.

  * Puhelin on teknisiltä ominaisuuksiltaan loistava ja voittaa esimerkiksi HTC:n Desiren selvästi. Miksi jotkin suositut ohjelmat ovat SGS:ssä kuitenkin käytännön käyttökokemukseltaan huonompia ja hitaampia kuin Desiressä? Testatkaa vaikka Dolphin Browseria.

  * Puhelin on nyt pari kertaa tehnyt musiikkia kuunnellessa niin, että ääni on yhtäkkiä kuulunut vain toisesta kuulokkeesta. Luulin jo kerran, että kuulokkeet ovat rikki, mutta eivät ne olleet. Toinen kanava oli pimeänä myös toisilla kuulokkeilla. Vanha kunnon buutti auttoi.

  * Puhelimen akun käyttötilastojen mukaan puhelut kuluttavat hirveästi akkua, vaikka puhelin olisi 2G-tilassa ja verkkopalkit olisivat täydet. 15 minuuttia puheluita kuluttaa minulla tilastojen mukaan n. 14 % prosenttia akusta (katsottu juuri ennen latausta, kun akku on aivan tyhjä). Tuon mukaan akku kestäisi puheluita vain n. 1 h 45 min. Tuo ei voi pitää paikkaansa. Eikös Samsung ilmoita puheajaksi 2G-verkossa jonkun päälle 800 minuuttia eli n. 13 tuntia? Aikamoinen ero. Lasketaanko tilastot virheellisesti vai kuluuko akkua oikeasti noin paljon?

  PÄIVITYS (29.8.2010): Vaikuttaa siltä, että tilastot näyttävät vähän mitä sattuu. Prosentit lasketaan väärin.

  * Facebook-synkkaus ei toimi kovin hyvin kaikilla. Esimerkiksi itselläni yhteystietojen synkkaus ei onnistu. Operaatio menee olevinaan ongelmitta läpi, mutta yhtään yhteystietoa ei tule Facebook-ryhmään. Seuraillaan, onko ongelma Facebookin päässä vai puhelimessa..

  * Erilaiset puhelu- ja videoneuvottelusoftat (Nimbuzz, Fring, LinPhone, SipDroid...) eivät toimi kunnolla tässä puhelimessa. Ääni pätkii, ei kuulu ollenkaan tai on robottimainen. Muissa Android 2.1-luureissa ohjelma toimivat. Api-kutsut, jotka toimivat muissa puhelimissa, aiheuttavat SGS:ssä poikkeuksia. Tätä en ole vielä kokeillut tai todennut, mutta keskustelua aiheesta näyttää löytyvän.

  * Jotkin käyttäjät ovat raportoineet, että välillä soitettaessa vastapuoli kuulee keskustelun, mutta SGS:än päähän ei kuulu mitään. Ei ole varmaa, onko vika puhelimessa (softa vai rauta), liittymässä vai verkossa. Tarkennetaan tätä, jos asiaan liittyen tulee lisätietoa. Itselläni tätä ongelmaa ei ole esiintynyt.

  * Jos Facebook-synkkaus sattuu toimimaan ja kaverien tiedot sekä profiilikuvat ilmestyvät puhelimeen, niin kuvien mittasuhteet ovat aivan pielessä monissa sovelluksissa. Suurin osa ihmisistä on tuon jälkeen läskejä. Mistä voi valita, minkä tilin kuva yhteystiedoissa näytetään? Minulla parhaat kuvat on liitetty Google-tiliin. Puhelin näyttää väkisin nuo Facebook-tilin vääristyneet kuvat. Eikö näytettävää profiilikuvaa voi muka valita mistään?

  * Tallennetut kuvat menevät välillä Camera tai Kamera -hakemistoihin, vaikka puhelimen kieltä ei ole vaihdettu välissä. Kuvat eivät näy oikeassa järjestyksessä Galleriassa.

  * Äänenvoimakkuusnapit toimivat väärinpäin, kun puhelin on vaakatasossa.

  * Saapuneet tai lähetetyt tekstiviesti näkyvät toisinaan väärän kontaktin alla.

  * Yhteystietojen lisääminen ryhmiin ei toimi. Kun ryhmän avaa ja valitsee "lisää jäsen", niin aukeaa tyhjä näyttö, jossa ei voi tehdä mitään.

  PÄIVITYS (26.9.2010): Ryhmiin voi lisätä vain puhelimen omassa muistissa olevia kontakteja. Sinne ei voi siis lisätä esimerkiksi Google-tilin yhteystietoja. Tässä ei ole mitään järkeä. Yhteystiedot pitää monistaa, jos haluaa käyttää Google-tiliä.

  * Osoitekirjan kontakit menevät väärään järjestykseen, jos nimissä on skandeja. Puhelimen mielestä skandit ovat aakkosissa ennen a:ta.

  * Galleria ei täydä näyttää täysilaatuisia kuvia. Tämän huomaa zoomatessa.

  * KIESin toimivuus on täysi vitsi ainakin SGS:än kanssa.

  * Samsungin oma musiikkisoitin ei näytä kaikkien albumeiden kuvia, vaikka ne näkyvät muilla soittimilla. Musiikkisoitin kaatuu/antaa virhettä, jos kännykässä on riittävän paljon musiikkia (esim. 16 GB:n kortti täynnä).

  * Radio on mono, vaikka sen on mainostettu olevan stereo. Ja nythän eletään siis vuotta 2010...

  * Vaikka yhteystietojen asetuksista on valittu, että näytetään vain esim. Google-tilin yhteystiedot, niin viestisovellus näyttää kuitenkin muitakin yhteystietoja. Jos eri tileissä on samoja nimiä ja nillä eri puhelinumeroita, niin listasta on mahdoton valita oikea kontakti, koska numeroa ei saa näkyviin mistään.

  * Puhelimen vapaan muistin määrä on liian pieni. Muistia on hyvin usein vapaana vain n. 30 MB. Puhelin hidastelee pahasti varmaan myös tämän vuoksi. Puhelimen pitäisi vapauttaa muistia hieman agressiivisemmin.


  Muita huomioita (eivät siis bugeja)

  * TouchWiz 3.0:ssa on kummia puutteita, esimerkiksi oletusnäyttöä ei voi valita? Onneksi parempia kotisovelluksia on saatavilla.

  * Suomennokset ovat tässäkin puhelimessa aivan hirveitä ja puutteellisia. Pahimmillaan johtavat aivan harhapoluille.

  * Jatkuvasti tarvittava pilkku ei ole virtuaalinäppäimistössä ensimmäisellä sivulla.

  * Feeds Widgetissä ei voi "tykätä" tai valita, mille listalle seinäkirjoituksen lähettää. Seinäkirjoituksessa jaettu linkki vaikkapa YouTubeen vie YouTuben etusivulle, ei itse videoon. Yhteystietojen harrastukset-välilehdellä linkit toimivat oikein, mutta siellä ei taas näy kommenttien lukumäärää. "Tykkäys" ei näy missään.

  * Videoiden suora editointi puhelimessa olisi mukava ominaisuus. Ehkä joskus tulee saataville softa, jolla tämä hoituu.

  * Se Androidin tietoturva...

  * Samsungin oma kalenteri on huono. Androidin vakiokalenteri oli monipuolisempi ja parempi. Miten kalenterimerkinnän saa laitettua yksityiseksi? Ei taida saada mitenkään, mikä on käsittämätön puute. Tämä onnistuu Samsungin toisessa Android 2.1-kännykässä, kun painaa menu-nappia ja valitsee sieltä tarkemmat tiedot tms. Se tuo muutamia lisäkenttiä näytölle. Tässä puhelimessa menu-napista ei tapahdu mitään. Toisessa puhelimessa pystyi myös määrittelemään useita muistutuksia tyyliin: hälytä 1 vrk ennen ja hälytä 15 minuuttia ennen. Tuo oli erittäin kätevää. SGS:s kalenteri ei taida taipua tuohonkaan?

  * Miksi joissakin sovelluksissa on erillinen kirkkausasetus? Kuinka moni haluaa oikeasti säätää esim. selaimen kirkkauden aina tietylle tasolle? Eikö käyttäjä kuitenkin yleisimmin halua käyttää kirkkautta, minkä on itse säätänyt esim. aurinkonvalon määrän mukaan (tai automaattitoiminnolla). Eihän näytön kirkkaudella ole sinällään mitään tekemistä selaimen kanssa. Ohjelmissa pitäisi olla mahdollista valita, käytetään nykyistä yleistä näytön kirkkautta vai tuota sovelluskohtaisesti määriteltävää tasoa.

  * Moni on avautunut siitä, että kun akuntaso laskee riittävän alas (15 % ?), niin kännykkä ei anna käyttää esimerkiksi kameraa tai musiikkisoitinta. Tämä on melko lailla turhaa käyttäjän holhousta.

  * Puhelimella tallennettujen videoiden äänenlaatu on surkea. Puhelimen mikrofoni on liian herkkä ja ääni menee ruvelle. Herkkyyssäätö olisi paikallaan. Käytännössä puhelimella voi tallentaa vain omaa kuiskailuaan tai perhosten siipien havinaa. Juuri muuhun se ei valitettavasti sovellu. Videotallennus on tämän ongelman vuoksi käytännössä soveltumaton mihinkään kovin järkevään käyttöön. Lisätietoja: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=721069

  * Puhelimen mukana tuleva YouTube-ohjelma on todella buginen. Se valittaa vähän väliä HTTP-yhteysvirheestä tai väittää, että tilin salasana on vaihtunut, vaikka näin ei ole. Myös synkkaongelmat ovat yleisiä. YouTube ei taida enää kehittää ohjelmaa. Se olisi hyvä korvata toimivalla vaihtoehdolla.

  * Android Marketissa on usein ongelmia. Lataukset jäävät jumiin heti alussa ja myös epäonnistuvat usein. Lataaminen ja ohjelman asentaminen jumii puhelimen aivan täydellisesti.

  * Samsung on ilmoittanut, että puhelimessa on muistia 512 MB, mikä on myös yksi vaatimus Android 3.0:lle. Tehtävienhallinnan mukaan muistia on kuitenkin maksimissaan vain 326 MB. Osa muistista on siis varattu muuhun käyttöön ja se ei ole ohjelmien käytettävissä. On liikkunut huhu, jonka mukaan Eclair ei pystyisi osoittamaan koko 512 MB:n muistiavaruutta, mutta nähtävästi myöskään Froyolla ei muistia ole käytettävissä enemmän SGS:ssä. Samsung nähtävästi valehtelee puhelimen muistin määrän. Kun muut valmistajat ilmoittavat, että puhelimessa on 512 MB muistia, niin se on se, mitä on oikeasti käytettävissä. Tässä puhelimessa osa muistista onkin jossakin muussa käytössä.

  * Tekstiviestin voi lähettää yhdellä kertaa maksimissaan vain kymmenelle henkilölle.

  * Samsung ei ole osannut toteuttaa ns. OTA-pävitystä toisin kuten muut valmistajat. Kaikki päivitykset pitää tehdä KIES-ohjelmalla, joka on laadultaan keskeneräistä kuraa ja toimi vain joillakin. Toivottavasti OTA-päivitys tulee Froyon mukana.
   
 2. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16216
  Tykkäykset:
  5161
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Tämä muuten on jotenkin outo ongelma, koska mulla teki ihan samaa aikoinaan HTC Herolla. Voisiko se olla jokin Androidiin liittyvä ongelma? Ihan sama mikä rommi oli sisällä, niin aina se katkoo sitä yhteyttä. Voiko olla jotain yhteensopivuusongelmia modeemin kanssa tms.?

  Siis kyllähän niitä näyttöjä voi siirrellä ihan mielensä mukaan (menu-edit), mutta tosiaan toi kotinäyttö on aina se ensimmäinen (1).

  Tää on muuten aivan käsittämätön moka mielestäni Samsungilta. Pilkku, jota tarvitaan jatkuvasti pistetään kaivettavaksi muualta. Jos tätä virhettä ei olisi näppäimistössä, käyttäisin varmasti Samsungin omaa näppistä. Nyt pakko käyttää Scandinavian Keyboardia.
   
 3. Wizzz

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  25/10/05
  Viestit:
  388
  Tykkäykset:
  1
  Jep, kyllä tuo on varmaan Android-käyttöjärjestelmän ongelma. Olen törmännyt ongelmaan jo kolmella eri puhelimella (Galaxy S ja pari Spicaa). Android Marketista näyttää löytyvän softia, joilla ongelmaa voi yrittää kiertää. Ne eivät ole mitenkään erityisesti Samsungin kännyköille tarkoitettuja.

  Totta, niinpäs pystyykin. Mitenkäs tuo on mennyt ohi ;) Korjataan yläpuolelle.

  Näin on. Tulisi vaikka pidempään pistettä painamalla, jos ei muka mahdu etusivulle.
   
 4. halcyon

  halcyon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/10/02
  Viestit:
  1696
  Tykkäykset:
  223
  Erittäin kattava lista. Itsellä ei ole tuohon lisättävää (vielä).

  Itseäni harmittaa eniten tuo IO-hitaus ja siitä aiheutuva mustaa ruutua näyttävä hidastelu. Se korjaantuu ruutatulla puhelimella kuulemma, kun laittaa uuden partition muistikortille ja siirtää osan tiedostoista sinne.

  Itse odottelen Froyo 2.2 päivitystä, ennen kuin alan ison fiksaus/ruuttaus/tunkkausoperaation ym. vikojen korjaamiseksi.
   
 5. lartsi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  29   0   0

  Liittynyt:
  4/12/03
  Viestit:
  891
  Tykkäykset:
  27
  Puhelinmalli:
  Vaihtuva...
   
 6. CyaNHazE

  CyaNHazE Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  21/7/06
  Viestit:
  394
  Tykkäykset:
  29
  Puhelinmalli:
  Galaxy Note 8 ja Gear S3 Frontier
  Vaikuttaisi aika hyvältä näppäimistöltä tuo Scandinavian Keyboard. Saakohan siitä mitenkään esiin nuolinäppäimiä?

  Sry, meni vähän off topic.
   
 7. Wizzz

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  25/10/05
  Viestit:
  388
  Tykkäykset:
  1
  Kannattaa kokeilla esim. Wifi Fixer -ohjelmaa, joka on mainittu tuolla ylläkin. Se löytyy Android Marketista.
   
 8. HulluPulla

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/10/09
  Viestit:
  141
  Tykkäykset:
  0
  Tällä hetkellä ei tunnu tuo FB Sync toimivan ollenkaan! Vaikka puhelin väittää että sync is on, niin ei kavereita näy kontakteissa... Romina JM5
   
 9. lartsi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  29   0   0

  Liittynyt:
  4/12/03
  Viestit:
  891
  Tykkäykset:
  27
  Puhelinmalli:
  Vaihtuva...
  Kiitos. Onkohan tuolla vaan mitään vaikutusta 3g-yhteyksien fiksaamiseen. WiFi-verkkoja en juuri käytä, enkä tiedä esiintyyko niissäkin samaa..
   
 10. Faktados

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/9/05
  Viestit:
  109
  Tykkäykset:
  1
  Huomasin että statukset kyllä päivittyvät.
   
 11. Laum Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  3/7/04
  Viestit:
  276
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S6 Edge
  Sama ongelma. Facebookin kalenterisynkka toimii, mutta yhteystietoihin ei ole muutamaan päivään mitään saanut.
   
 12. Anarion

  Anarion Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/5/07
  Viestit:
  1215
  Tykkäykset:
  138
  Puhelinmalli:
  Huawei Honor 8
  En tiedä onko mainittu mutta jostakin kumman syystä näyttää nimet ja numerot kahteen kertaan kun yrittää hakea lähettäjää tekstiviesteissä. Tuo tapahtuu muualla myös, esim. painat kakkosta kun aloitat soittamaan niin näyttää Aaroa kahteen kertaan.
   
 13. HulluPulla

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/10/09
  Viestit:
  141
  Tykkäykset:
  0
  On muuten ärsyttävä ongelma, ei mitenkään huononna puhelinta tai mitään, mutta toimiessaan tuo tiettyä mukavuutta kontakteihin jne!
   
 14. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16216
  Tykkäykset:
  5161
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Kyllä täällä tuntuu toi fb synkki toimivan. Jos tarkoitatte tota activities välilehteä, josta näkee statuspäivitykset ym.? Ainakin nyt tuli tämän päiväisiä näkyviin, kun laitoin synkin päälle.
   
 15. jsomby

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  25/11/09
  Viestit:
  283
  Tykkäykset:
  3
  Ei vaan siis ettei hae kontakteille kuvia yms. Ainakaan itselläni ei hae.
   
 16. halcyon

  halcyon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/10/02
  Viestit:
  1696
  Tykkäykset:
  223
  Itselle uusi bugi:

  Puhelin putoaa verkosta ja ilmoittaa "No Service" ja kun yrittää puhelimen Settings/Mobile Networks/Network Operators kohdasta tai Flight Moden kautta saada takaisin verkkoon, niin valittaa, että SIM-korttia ei voi rekisteröidä tähän verkkoon.

  Tähän auttaa vain täysbuutti (virta pois, virta päälle), minkä jälkeen puhelin taas menee verkkoon.

  Käytössä siis Suomen toistaiseksi ainoa virallinen stock-firmware, ei ruutteja tai häkkejä.
   
 17. Laum Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  3/7/04
  Viestit:
  276
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S6 Edge
  Mulla ollut JM5:llä sellaista ongelmaa, että tietyissä paikoissa, kun mitään verkkoa ei hetkellisesti ole saatavilla tai signaali on heikko, puhelin ei enää löydä itseään automaattisesti mihinkään verkkoon. Pitää käydä manuaalisesti pistämässä GSM only päälle ja sen jälkeen automaattiseksi. Tämän jälkeen löytyy taas täydet tolpat samassa paikassa.

  Paha sanoa, että mistä tämä nyt sitten johtuisi. Verkkona Saunalahti.
   
 18. Hannu83 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  31/5/08
  Viestit:
  1543
  Tykkäykset:
  29
  Puhelinmalli:
  OP5
  Eikös niitä virallisia firmiksiä ole jo 2?
   
 19. cubeqtio

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/11/08
  Viestit:
  192
  Tykkäykset:
  0
  Ei ainakaan eilen vielä saanut Kiesistä...
   
 20. Joni_R

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/4/06
  Viestit:
  68
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  DNA
  Mutta nyt kaupoissa olevissa puhelimissa on uudempi firmis sisällä...
   

Jaa tämä viestiketju