Sama matka, kolme eri pituustulosta (Polar, E90, N95)

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja Enemaoftexas, 10/2/08.

 1. Enemaoftexas

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/2/08
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  Kävelin vaimon kanssa Espoon länsiväylän vartta päivälenkin. Minulla oli mukana Polarin RS200 sykemittari, jossa on jalkapodi Polar S1 (ei siis GPS) matkan mittaamiseksi. Taskussa oli lisäksi Nokian E90 GPS:llä ja Sportstrackerillä. Vaimolla oli N95 GPS:llä ja Sportstrakerillä. Reitin pituudet näytti olevan kovin erilaisia, mittarista riippuen:

  Polar: 7.98km
  E90: 8.59km
  N95: 9.03km


  Polar lupaa sivuillaan tarkkuudeksi +- 2%.

  http://www.polar.fi/polar/channels/fin/segments/products/RS200sd.html

  Nokia ei lupaile vissiin tarkkuudeksi mitään. Kysymys onkin se, että näyttääkö noista mikään oikein (sanotaan nyt vaikka parin prosentin tarkkuudella) vai onko kaikki vain "sinnepäin". Reitti oli maisemaltaan hyvin avointa ja sateliittiyhteys oli aina varmasti riittävän hyvä. Osaisiko kukaan arvailla syytä moiseen tuloshajontaan? Nokian kännyköissä luulisi olevan sama vastaaontin ja softa, joten ainakin niiden pitäisi antaa keskenään aikalailla samanlaisen tuloksen. Nyt matkan pittudessa oli yli 400m ero!

  Siirsin kuljetun reitin Sportstackeristä Googlemapsiin ja mittasin reitin sen avulla (ToolsRuler) käsivaraisesti ja sain matkan pituudeksi 8.3km ...
   

  Liitetyt tiedostot:

 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Aika kova tarkkuusvaatimus.

  Vaikka olisivat aivan samat laitteet, niin olivat kuitenkin aivan erilaisissa olosuhteissa, nyt laitteet olivat erillaiset ja mm antennin sijoituksen suhteen... eli erillaisia tuloksia, vaikka softa ja softan asetukset olisivat samat, mukaan lukien laitteen sisäisen gps softa.

  Tasaisempiin tuloksiin voi päästä riippuen käytetyn softan versiosta ja asetuksista.

  Tuolla systeemillä ei kai viidenprosentin ero nyt aivan mahdoton ole?
   
 3. vesak

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/10/03
  Viestit:
  123
  Tykkäykset:
  0
  Se Polar jalkapodi tulee kalibroida (eli laskea henkilökohtainen korjauskerroin) jos haluaa päästä noihin 1-2% tarkkuuksiin. Jos käytät tuota juostessa ja kävellessä, sinun tulee kalibroida se kullekin kulkutyylille erikseen.
   
 4. Enemaoftexas

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/2/08
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  No eipä tarvitse ainakaan kokemusteni mukaan. Kokeilin jalkapodia 400m urheilukentällä muutama kuukausi sitten. Ensin kävelin kierroksen ja tulos oli askeleen tarkkuudella tasan 400m. sitten juoksin saman matkan täysiä ja tulos oli 410m. Aika tarkka peli siis. Manuskassa mainitaan, että kovin mäkisellä profiilillä, tyyliin Alpit, kalibroinnilla voi parantaa tarkkuutta.
   
 5. Enemaoftexas

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/2/08
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  En menettänyt yöuniani tuon takia jos siitä huolestuit? :)
   
 6. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Minulla N95 Sportstracker verrattuna Polar-sykemittariin antoi energioissa 30% eron, joka on erittäin merkittävä. Mutta se onkin vähän eri asia. Kummassakin on epäsuora mittaus ja joku kaava millä energia saadaan. Toinen pelaa sydämen sykkeellä (ja painolla/pituudella), toinen askelmäärällä. Luulisin että sykemittarin lukema on tarkempi. Olis hyvä jos ST:ssa olis mahdollisuus kalibroida jotai kerrointa tuohon energiakaavaan.
   

Jaa tämä viestiketju