Mobiili.fi Salossa tapahtuu jälleen – Sailfishillä varustettu Turing-puhelin syntyy Suomessa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 26/2/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2130
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Nyt se on virallista: Yhdysvaltalainen Turing Robotic Industries siirtää laitevalmistuksensa ja koko pääkonttorinsa Suomeen. Pääsyynä ovat suomalaiset tietoturvasäädökset.

  Suomalainen televiestinnän yksityisyyttä suojaava lainsäädäntö on tärkein syy TRI:n muuttoon. Saloon yhtiö suuntaa sen pitkien perinteiden vuoksi. TRI:n toimitusjohtaja Steve Chaon mukaan kaupungilla on täydellinen historia matkapuhelinten tuotannossa.

  Toiminnan keskiössä on uusi, turvallisuuteen keskittyvä Turing-puhelin. Turing valmistetaan terästäkin vahvemmaksi kehutusta metalliseoksesta ja Androidin sijaan laite hyödyntää Jollan Sailfish OS -käyttöjärjestelmää.

  TechCrunchin mukaan Turingin julkaisun on tarkoitus tapahtua huhtikuussa. Samalla käynnistyy myös laitteen valmistus, joka tapahtuu täysin Salossa. TRI on uhkaillut palkata jokaista tuhatta valmistettua laitetta kohden 10-20 paikallista tekemään muun muassa testausta ja kasausta. Lähtökohtaisesti tämä tarkoittaisi suuria työpaikkamääriä, mutta Salon Seudun Sanomien mukaan TRI työllistää aluksi vain muutamia kymmeniä henkilöitä. Salon kaupunginjohtajan Antti Rantakokon mukaan henkilömäärä voi vuoden loppuun mennessä nousta yli sadan. ”Olemme tyytyväisiä, että laitevalmistusta palaa Saloon, ja kaupunkiin tulee työpaikkoja”, Rantakokko toteaa.

  [​IMG]
  Turing

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju