Salon Matkapuhelinhuolto kokemuksia?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Xaser, 27/1/09.

 1. Xaser

  Xaser Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  25/9/03
  Viestit:
  1269
  Tykkäykset:
  29
  Puhelinmalli:
  1020
  Tarina alkaapi 2.1.2009 huoltoon lähetetystä Nokia 6110 Navigator puhelimesta jossa on mikki rikki, eli lähtevä ääni ei kuulu.

  Laite on Elisan kautta kytkynä ostettu ja viety paikalliseen kännykkähuoltoon korjattavaksi, josta he totesivat että he eivät voi korjata ja lähettävät sen Salon Matkapuhelinhuoltoon.

  Miksi ei viety huoltoon Elisalle? Elisan piste lähettää kännykän suoraan huoltoon toiseen firmaan ja siellä kestää 2-4vko huolto joten toivoimme parasta, että paikallis firmassa huolto voitaisiin tehdä lähettämättä joka nopeuttaisi huoltoa huomattavasti.

  Puhelin tuli muistaakseni 12 päivä takaisin ja noudettiin huollosta 16 päivä jossa oli Salon Matkapuhelinhuollon raportti vaihdetusta mikistä ja lopputestistä. Kuten arvata saattaa, puhelin ei toiminut edelleenkään.

  Noh paikallishuollon pojat ihmettelivät tätä kanssa ja totesivat, ettei auta muu kuin lähettää uusiksi, tässä vaiheessa äitini kenen puhelin tämä on. Ilmoitti että he lähtevät nyt 31.1. Vietnamiin kahdeksi viikoksi joten puhelin olisi hyvä saada kuntoon ennen sitä. Paikallishuollosta sanottiin, että puhelin tulee siksi takaisin, kun se otetaan jonon ohi tälläisen tilanteen sattuessa.

  Tänään tuli sitten viesti, että laite on korjattu jälleen kerran. Noh puhelin noudettiin ja testattiin ei toiminut taaskaan. Ja jälleen kerran oli mikki vaihdettu ja lopputesti OK. Siinä meni GPSän käyttö vituiksi Vietnamissa ja muutenkin puhelimen käyttö.

  Noh tässä hetken pähkäiltyäni ja soitettuani Salon Matkapuhelinhuoltoon josta minut yhdistettiin sille joka on puhelimen kummallakin kerralla huoltanut. Jamppa totesi, että lähetäppä se uusiksi niin ihmetellään lisää, muutenkin kaveri oli aivan hemmetin vaivaantunen oloinen kun kyselin että mitäs tehdään, korvauksien toivossa. Noh sovittiin että laitan jampan nimen tuohon kääreeseen ja lähetän huomenissa nyt kolmannen kerran kuukauden sisällä huoltoon samasta viasta.


  Tuossa pähkäiltyäni kuluttajaviraston sivuilla surffailessani löysin valituskaavakkeen jonka ajattelin nakata puhelimen mukana heille ja pistää kirjeellä perästä vielä. Jossa vaadin laitteen korjausta ja 49e hyvitystä tästä aiheutuneesta harmista, kun nyt ei ole kännykkää vietnamissa. 49e on halvin Nokialainen puhelin mitä täältä kaupungista löytyy, joten se ostetaan heti huomenna kun pääsen keskustelmaan kuluttaja-asiamiehen kanssa.

  En ihmettele jos seuraavaksi vedetään kastunut puhelin valttikortti hihasta esiin.

  Rahasta tämä ei ole kiinni, vaan periaatteesta.

  Löytyykö kohtalo tovereita?
   
 2. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  Sen verran on kokemusta et olin ennen Salossa/Halikossa DNA-Kaupassa töissä, ja ennen huolsivat kaikki luurit Salon matkapuhelinhuollossa.

  Ongelmia oli kuitenkin työnjäljessä niin usein, ottivat yhteistyökumppanikseen anglon, koska puhelimet tuoli puolta nopeammin takaisin ja ehjempinä. Mitä muilta siel kuulin, niin ei hyviä kokemuksia kyseisestä lafkasta kellään ollut
   
 3. säätäjä86 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  29/11/05
  Viestit:
  1920
  Tykkäykset:
  6
  Huollolla ei ole mitään korvausvelvollisuutta. Nokialta niitä kuluja pitää periä ja eivätköhän sinne salostakin ohjaa tai anna jonkun nokian oman kaavakkeen millä aiheutuneita kuluja voi yrittää periä. Ja tuskinpa mitään puhelimen hintaa rupeavat korvaamaan.

  Ihmettelen muutenkin kovasti tuota salon politiikkaa, että korjaajat joutuvat asiakkaiden kanssa keskustelemaan. Onneksi muualla on ainakin toisin. Asiakaspalvelu on sitä varten.

  Joka tapauksessa nuo 30 päivän sisällä ensimmäisestä huoltokerrasta tapahtuvat kulut menevät salon omaan piikkiin, joten tuskin niitäkään kovasti asia lohduttaa, että omasta pussista niitä maksavat.

  Ihmettelen kyllä minkä takia tuosta ei jo tuossa vaiheessa salossa tehty swappia.

  Tätä nykyä salo taitaa muutenkin olla ainut paikka? mikä noita mikin vaihtoja saa tehdä, joten eipä muuallekkaan lähetys olisi asiaa nopeuttanut. Mikki, kun tuossa on juotettuna ja juotetut mikit muutenkin rupeavat yleistymään missä mielestäni mennään vain huonompaan suuntaan.
   
 4. Raikke Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/10/04
  Viestit:
  419
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  S3, Sonera
  Todella hyvä käytäntö!
  Ei hyödytä ketään keskustella jonkun ylipirteän sihteerikön kanssa asiasta, josta ko. aspa henkilö ei mitään ymmärrä!
  Kun huoltomies ei saa konetta 3:lla kerralla kuntoon, on se lopputilin paikka ko. huoltomiehelle.
  Eli todellakin kuuntelee silloin korvat punasena asiakasta!
  Ainoa oikea tapa saada puhelin kuntoon.
  Eikä koskaan enää ko. paikkaan mitään huoltoon....;)

  -RaS-
   
 5. samumanu Vieras

  0   0   0

  Jos huoltomiehet joutuis suoraan keskustelee asiakkaiden kanssa niin en usko että olisi kovinkaan kannattavaa touhu ja sitä myötä huollettas puhelimet varmaan kohta Puolassa eikä sit onnistus puhelut ollenkaan jne jne. Kuhan vaan mutuilen tässä..
   
 6. jjs Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/06
  Viestit:
  689
  Tykkäykset:
  22
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  Nokian Suomen keskushuoltohan ei enää ole Salon Matkapuhelinhuolto, vaan se on Anglo Service Helsingissä. Sinne menee siis dap-vaihdot, ja jos pikkuhuolto ei osaa korjata niin lähettävät sinne, ja jos Anglokaan ei osaa korjata niin sitten edelleen Puolaan, jossa on vielä isompi keskushuolto. Puoleen menee myös dapit tarkistukseen Anglosta.
   
 7. samumanu Vieras

  0   0   0

  Salo on se keskushuolto ja Puolaan ei ainakaan Suomesta mene yhtäkään puhelinta, PISTE. Kaikki takuupuhelimet lähetetän anglolle joka lähettää ne eteenpäin Saloon, mut jos esim pitää puhelin vaihtaa tjs niin sen tekee sit anglo. Tämä asia on varmistettu juuri äskettäin kaverilta koska kirjoituksesi vaikutti aikaslailla...
   
 8. heppu30

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/06
  Viestit:
  143
  Tykkäykset:
  0
  Huolto

  Jaa mä olen kuullut taas "valitusta" aivan toisinpäin että anglon suunnalla ei homma ole toiminut.
  Ja mitä omaa näkemystä on niin en kyllä anglolle lähettäis huoltoon, mutta sitä kautta menevät jos tarvii laittaa. Mitä huollon nopeuteen tulee niin hommat ei salossa ole kauan kestäneet vaan huomasin että puhelimet makaavat alemmilla tasoilla tai myyjä liikkeiden pöydällä odottamassa.

  Niin kyllä huoltohenkilöltä saa tarkempaa tietoa kuin asiakaspalvelusta, jossa varmaan harva henkilö osaa kertoa mitään teknisiä asioita.

  Sitten Raikke oletpa sä herkästi potkuja antamassa. Puhelimessa on monta osaa jotka liittyvät mikin toimintaan. Ja jos vika sattuu olemaan vielä satunnaista niin hankalaksi menee. Ja ei huollosta puhelinta pois lähetetä ellei sitä testata ja siinä mene läpi. Mutta miksi nyt ei ole tuo puhelin toiminut mikin vaihtojen jälkeen niin ihmettilisin itsekin.
   
 9. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver

  anglo ainakin lähetti keväällä vielä puolaan, ja salo myös anglolle, et en tiedä ovatko taas muuttaneet, mutta viime keväänä tosiaan salo ei ollut keskushuolto, vaan anglo, ja euroopan sisäisesti puola jonne nimenomaan esim dab vaihdot menevät ja aina anglon kautta.
   
 10. samumanu Vieras

  0   0   0

  Viime kevään jälkeen on asioita muuttunu/tapahtunu. Puola ei oo ollu kyllä vuosiin käytössä.
   
 11. heppu30

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/06
  Viestit:
  143
  Tykkäykset:
  0
  Huollot

  Salo on suomessa ylin huoltotaso L3 ja aiemmin anglo oli myös L3 taso...nykyään L2. Ja salosta ei ole anglolle lähetetty puhelimia huoltoon pitkään aikaan ja nekin vain aikoinaan oli sim lukittuja kapuloita. Nykyään anglo hoitaa dab, mutta aiemmin se oli salon tehtävä.
   
 12. KaKe

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/9/02
  Viestit:
  65
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Samsung Glaxy S2, Saunalahti
  Nyt ei tarvitse keneenkään pelätä että luuri "joutuu" Saloon huoltoon:  Taisi siirtyä nämäkin hommat johonkin halpatyömaahan..
   
 13. heppu30

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/06
  Viestit:
  143
  Tykkäykset:
  0
  Huoltoa salossa

  Miksi olisi pitänyt pelätä että puhelin joutuu sinne huoltoon? Mitä itse olen huomannut niin hyvin siellä on hommat toimineet. Mitäs kakekin luulee jos tulee asiaa puhelimesta, joka lähetetään jonnekun rajojen ulkopuolelle niin saatko sieltä ketään kiinni keneltä voit tiedustella taikka avautua....niinkö tosiaan haluat?
  Tämä vaikuttaa hieman että nokia kokokaa euroopanlaajuisesti nämä ylemmäntason työn jonnekin samaan paikkaan, niin mikä mahtaa olla siellä korjauksen laatu. Koska tuossa kaken lainauksessa on puhuttu määristä 8000-10000 jos suomen kokoisessa maassa, niin mitä se on euroopan tasolla. Ei ole mikään pieni pulju korjaamassa, joten laatua hankala seurata. Ei hyvän mun mielestä. Luotan kyllä suomalaiseen työhön enemmän kun johonkin itä-eurooppalaiseen.
   
 14. KaKe

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/9/02
  Viestit:
  65
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Samsung Glaxy S2, Saunalahti
  Minulla on pelkkiä hyviä kokemuksia ko. firmasta mutta kun täälläkin aika usein on arvosteltu negaativisten kokemuksien perusteella niin siksi lainausmerkit sanassa joutuu.

  edit: Olisin kyllä halunnut että hommat täällä Salossa olisi jatkuneet mutta minkäs teet..
   
 15. XSquad

  XSquad

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/3/07
  Viestit:
  344
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  GT-I8910 ja Elisa
  Ihmiset vaan tuppaa valittamaan niistä negitiivisista kokemuksistaan foorumeilla jne. Taas ne joilla on positiivisia kokemuksia harvoin ilmoittavat siitä mihinkään. Tämän takia asiasta saattaa tulla helposti yksipuolinen kuva foorumeita lukemalla.
   
 16. FO110K Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  25/11/02
  Viestit:
  948
  Tykkäykset:
  5
  positiivistakin Salon huollosta:

  muutaman tappelukerran jälkeen paikallisten (Digiman/SCF) kanssa sain Digimanin lähettämään luurin Salon huoltoon, ja pakko sanoa että homma toimi kuten ajatus.
  aikataulu piti paikkansa (4pv reissussa kaiken kaikkiaan), puhelimeen vaihdettu juuri ne osat joissa vikaa oletettiin olevankin ja työnjälki pakkausta myöten oli kiitettävää tasoa.
  kahteen otteeseen on puhelimeni käyttänyt Salossa (9300 ja 8800) ja molemmista kerroista vain positiivisia muistoja, harmi että heillekin nyt nuo YT:t ovat ylettämässä...
   
 17. sputnic_ Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  25/3/04
  Viestit:
  530
  Tykkäykset:
  33
  Puhelinmalli:
  milloin mikäkin
  Jep, YT:t ja toiminta loppuu kesään menneessä..

  http://www.turunsanomat.fi/talous/?ts=1,3:1004:0:0,4:4:0:1:2009-03-19,104:4:599933,1:0:0:0:0:0:
   
 18. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29299
  Tykkäykset:
  7554
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Tämä pitää kyllä paikkansa. Oli ala mikä tahansa, laite mikä tahansa jne. niin kyllä toimimattomuudesta julistetaan megafonein mutta hyvästä ja toimivasta jutusta harvemmin huudellaan.
   
 19. jjs Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/06
  Viestit:
  689
  Tykkäykset:
  22
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  No mites nyt? Nokia irtisanonut salon sopparin ja pulju pistetään kiinni. Enää ei ole sitten ollenkaan L3 tason huoltoa Suomessa vai?
   
 20. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  sen verran tuosta vielä et kävin kyselee tutulta niin edelleen kaik laitteet, normi takuuhuolto tai dab tai Mika vaan, ni nokian tuotteet anglolle, kun vielä 2v sitten meni saloon, mutta ku vaihtoivat angloon koska homma toimi nopeammin Salo-hki välillä kuin Salon sisällä, ja laatu oli paljon parempaa. Siitä en tiedä minne Nokia ite lähettelee mut liikkeet ainakin näin
   

Jaa tämä viestiketju