salaperäinen kosteusvaurio

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja rutlu, 20/6/07.

 1. rutlu

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/07
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Kännykkäni (N73) oli viallisen mikrofonin takia takuukorjauksessa noin kuukausi sitten powermillissa. Syyksi selitettiin viallinen mikrofoni ja se oli vaihdettukin. Tunti noudon jälkeen soittaessani toisen kerran selvisi, ettei vikaa ollut saatu korjattua. Tökkäsin kännykän työpöytäni laatikkoon ja ajattelin vieväni sen huoltoon kun on aikaa. Pari päivää sitten sopiva hetki tuli ja vein puhelimen takaisin Powermilliin. Tänään tuli viesti että puhelimessa on kosteusvaurio! Olisivat edes sanoneet minun tiputtaneen puhelimen, koska se varmaankin pitäisi paikkansa, mutta puhelin joka on käynyt kotelosta ottamisen jälkeen 3 kertaa konttorin ulkopuolella ei luulisi kärsivän kosteudesta. Ja kaksi noista reissusista on ollut powermilliin virrat poissa...

  Miten kosteusvaurio on tullut viimeisen kuukauden aikana puhelimeeni kun se on ollut työpöydän laatikossa? Ja jos ei se ole tullut laatikossa, niin kuinka ammattitaidoton oli Powermillin aikasempi korjaaja, joka ei huomannut selkeää kosteusvauriota. Hyvin selkeähän kosteusvaurion täytyy olla, koska kuluttajan virheeksi huollossa ovat tuominneet.

  Soitin Powermilliin ja kysyin asiasta asiakaspalvelijalta. Keskusteltuaan jälkimmäisen korjaajan kanssa asiakaspalvelija oli sitä mieltä ettei edellinen korjaaja ollut huomannut kosteusvauriota. Sai muuten korjaajan yllättävän nopeasti kiinni ja korjaaja ilmeisesti muisti juuri minun kännykkäni, koska olin pidossa alle puoli minuuttia. Itsellä meni melkein 5 minuutin jonottamisen jälkeen puhelimen sarjanumeron luettelemiseen suunnilleen tuo aika. No joo... Miksi puhelimesta oli edellisellä kerralla vaihdettu mikrofoni jos siinä oli selkeä kosteusvaurio ja miksi kaikki meni takuun piikkiin edellisellä kerralla?

  Lasku on 55€, joten ei yhtään paha eikä edes ärsytä, mutta ilmeisesti hyväksymällä tällaisen "kosteuskorjauksen" menetän oikeuden takuuseen jatkossa, silloinhan myönnän puhelimessa olleen kosteushäiriön ja kaikki aiemmat/tulevat viathan johtuvat vain ja ainoastaan siitä. Onkohan näin?

  Auttaisikohan asiaan joku virallinen reklamaatio tai kuluttaja-asiamies mahdollisissa tulevissa takuuasioissa kun joutuu tuolla varmaan vielä useampaan otteeseen ravaamaan tuon Nokia-laadun takia. Vastaavia kokemuksia?
   
 2. samumanu Vieras

  0   0   0

  Totuuttahan tossa asiassa ei voi tietää kuin sä ja powermill mut jossitellaan.

  Ei huolloilla ole tapana asioita valehdella, näin ovat kuluttajaviranomaisetkin todenneet jotka luottavat lähes 100% heidän lausuntoihin. Ei varmaan ois munkaan intresseissä tahalleen ruveta keksimään tomosia jos oisin huoltomies, sit soittelisin/tappelisin asiakkaan kanssa aikaa kuluttaen mikä on rahaa.. Tästä oli juttua talvella kuningaskuluttajassa.

  Eka huoltomies on voinut tehdä pikku virheen, ihmisiä kaikki, ja toisella kerralla sit tarkemmin tutkittuna kosteusvaurio huomattu. Toki hiukka ihmeellistä mut mahollista juu.

  Takuuhan loppu siihen pisteeseen ku puh kosteutta sai etkä siihen voi enää vedota, ellet sit riitauta asiaa mut mahollisuudet "voittoon" aika minimaaliset.
   
 3. vtormane

  vtormane Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  4439
  Tykkäykset:
  0
  Eli olet kuitenkin ostanut kännyn uutena?
   
 4. Xenonit Tunnettu jäsen

  Palaute - 94.4%
  17   1   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  10056
  Tykkäykset:
  144
  Puhelinmalli:
  1520 &Totaalisen Saunalahti.
  Ainoa oikea kommentti tähän on että tyypillistä POWERMILLIÄ!

  Laittakaa nyt hyvät ihmiset tästä Powermill-huoltopaskalafkasta juttua kuningaskuluttajaan, kun mut hiljensivät maksamalla täyden ostohinnan kaksi vuotta vanhasta luurista..

  Niin kyrpiintynyt, ei hyvityssummaan vaan miten asiakasta palvellaan..

  Seuraavan kerran lupaan viedä loppuun asti, mut muthan jo tunnetaankin :D
   
 5. Kaljamaha

  Kaljamaha Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/3/07
  Viestit:
  7575
  Tykkäykset:
  1172
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  Sori offtopic.

  Itselläni tällä hetkellä ollut jo kolmisen viikkoa taulutelevisio huollossa Powermillillä. 2 päivää sitten sieltä soitti joku nyyppä ja sanoi "ei tästä ole löytynyt mitään vikaa". Sanoin siille että jatkaa vian hakemista, koska täällä kotosalla siinä oli vikaa.

  Mutta aikaisemmin homma on toiminut moitteetta Powermillin kanssa. Neljä kertaa vaihdettiin monitoria sen enempää kyselemättä. Aina tuli uusi tilalle.
   
 6. Peurasaari

  Peurasaari Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  1033
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  mulla on kans kaverilla kannettava kone käynyt huollossa kyseisessä huollossa. Todettiin että asiakas on itse aiheuttanut vian. Kone oli huikeat kaksi tuntia käytössä, kun vika eka kerran ilmeni ja kaveri soitti koneen tukeen. Lähettivät uuden laturin. Vikakuvaukseksi kaveri oli sanonut: ei lataa ja kuumenee aivan sikana.

  No eipä se uudellakaan laturilla toiminut, uusi ilmoitus ja haettiin huoltoon. Huollossa meni kaksi viikkoa ja kaverille soitettiin että 650€ maksaa huolto. Emolevyn laturiliitin on väännetty rikki. Kaveri sanoi että luuletteko niin tyhmäksi että ostaa tonnin koneen ja rikkoo sen heti?!?!

  Koneen valmistaja totesi että itseaiheuttettu vika, takuu evättiin ja korjaus maksaa tosiaan 650€.

  Nyt tapausta käsitellään kuluttajariitalautakunnassa, jossa käsittely aika vaatimattomat 2vuotta. Johtuen lisääntyneistä valituksista tietokoneiden ja kodintekniikan takia... saa nähä miten käy. Kivahan se on omistaa kone jota ei voi käyttää lainkaan...

  itse en tämän kyseisen huollon kanssa asia jos ei ole pakko.

  Toinen esimerkki toiminnasta on asiakkaan samsung. kävi huollossa korjattiin, vika ilmeni heti uudestaan ja laitettiin toiseen huoltoon. Asiakkaan aiheuttama vika, ei takuukorjaus. Rikottu todennäköisesti edellisessä huollossa, koska laite laitettiin bumerangina takas eka huollon jälkeen.
   
 7. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16582
  Tykkäykset:
  4817
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Kunkku on kesätauolla!

  Palaamme ruutuun torstaina 30.8. TV1:ssä klo 19.15.


  Mitäpä tuo hyödyttäisi?
   
 8. Xenonit Tunnettu jäsen

  Palaute - 94.4%
  17   1   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  10056
  Tykkäykset:
  144
  Puhelinmalli:
  1520 &Totaalisen Saunalahti.
  Sen että kyseinen huoltofirma hyllytetään!
   
 9. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Nämä salaperäiset kosteusvauriot ovat hankalia jokaisen osapuolen kulmasta.

  Olemme myös liikkeenä tapelleet näistä muutamia kertoja. Tosin olemme saaneet tarkat digitaaliset kuvat huollosta aina tästä kosteusvauriosta, jonka jälkeen asiakkaat ovat uskoneet, että taisi se puhelin ollakin laukussa... tms.

  Henkilökohtaisesti en usko, että huolto valehtelee, koska huolto tekee jokaisesta takuukorjauksesta rahaa itselleen.
   
 10. simma Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/06
  Viestit:
  1121
  Tykkäykset:
  47
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s 64Gt
  Missäs on ketjun aloittaja? No, varmasti ihmettelemässä kosteusvauriotansa :)
   
 11. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Powermillia en suosittele minäkään... Pysykää kaukana. Se aika ajoin just putkahtaa epämääräsessä asiassa esiin. Huonoja kokemuksia täälläkin.
   
 12. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Kuulostaa just tyypilliseltä... huoltajia ei joko kiinnosta tai sitten vittu ei osata tehdä asialle mitään. En kyllä keksi mitään tuohon muuta selitystä.
   
 13. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29270
  Tykkäykset:
  7525
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Ja kuten jo aikaisemminkin on mainittu voi kyseessä olla inhimillinen erehdys. Niitä sattuu nyt ja aina.
   
 14. Mietiskelijä Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/9/02
  Viestit:
  374
  Tykkäykset:
  6
  Kyllä mun työpaikan kautta mitä oon lähetelly takuu huoltoon kyseiseen firmaan olen saanu huomata sen miten surkeasti sielä hommat hoidetaan. Jatkuvasti saa lähetellä uudestaan huollosta tulleita tavaroita takasi huoltoon kun mitään ei ole korjattu. En tiedä onko osaamatonta henkilökuntaa vai keräävätkö rahat "takuu huolloista" kun vikoja ei ensimmäisellä kerralla korjata,toisella kerralla jo hyvällä tuurilla ja joskus ei ollenkaan.
   
 15. muzik

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/4/07
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Pitäisköhän jonkun avata uusi topikki aiheesta: mitkä tuotteet korjataan powermillillä? Olis helpompi jättää sitten ostamatta ne tuotteet, jotka ongelmien ilmaantuessa korjataan siellä.

  t: muzik
   
 16. Universumin Keisari

  Universumin Keisari

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/9/04
  Viestit:
  207
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Desire Z / Elisa
  Powermillin huollon käytön lopetin siihen kun aikanaan sx1:nen oli siellä kuukauden. Tuli takaisin vikaselosteella "kosteusvaurio". Ainoa syy miksi lähetin luurin sinne oli se, että se oli mennyt jumiin enkä saanut yhteystietoja ulos luurista. Ihmettelin kovasti että mitenhän sinne kosteutta olisi päässyt... No ajattelin että v*ttuun ne yhteystiedot sitten, kyllähän ne aikaa myöden takaisin kertyy.

  Avasin luurin, löysin vähän pölyä, mikä kummastutti, luulisi huollossa lähtevän pölyt kiitämään luurin sisältä. No paineilmalla puhalsin sisuskalut ja kuoret puhtaiksi jonka jälkeen kokosin luurin, softasin viimeisimmän firmiksen ja kas luuri toimi täydellisesti. (itseasiassa toimi seuraavat kaksi vuotta kunnes myin sen) Lähetin sitten reklamaation Powermilliin, olivathan he veloittaneet parikymppiä puhelimen tarkastuksesta. (vian toteamisesta) En ole tähän päivään mennessä kuullut kyseisestä firmasta yhtään mitään...

  Jäi todellakin kiinnostamaan millähän siellä nuo kosteusvauriot todetaan, itse kun en huomannut mitään siihen viittaavaa...
   
 17. Kaljamaha

  Kaljamaha Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/3/07
  Viestit:
  7575
  Tykkäykset:
  1172
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  22. päivä tuli telkkari takaisin kotiin, huoltamattomana.

  Huoltolapussa lukee näin:

  Suoritettu työ: Kyseistä vikaa ei saatu esiintymään täällä, mutta laitteen ohjelmisto päivitetty.

  Tuohon päivitykseenkin on aika jännä tarina..
  Kun se samainen "huoltaja" soitteli viimeisemmän kerran 21. päivä että vikaa ei löydy, niin puhelun loppupuolella muistin yhtäkkiä kysyä häneltä että "onko siihen olemassa uudempaa ohjelmistopäivitystä". Tähän hän vastasi että "aijoo, en ole edes huomannut katsoa".
  Eli vähän tuntuu siltä että koko telkkari oli lojunut siellä sen kolmisen viikkoa ja kukaan ei ole koskenutkaan siihen!

  Että tällaista Powermilliltä.
   
 18. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Meillä oli ollut Iiyaman TFT-näyttö Powermillillä huollossa muutaman viikon, soitin missä viipyy kun lähetettäessä sanoivat että helppo ja nopea homma. Vikaa ei kuulema löytynyt ja oli jätetty odottamaan että katsotaan tarkemmin. Tuli sitten n. viikon päästä tiedolla ettei ilmoitettua vikaa löydetä. Vika näkyi kyllä taas täällä mutta annettiin olla kun ei varsinaisesti häiritse.
   
 19. stume Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/9/02
  Viestit:
  492
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Apple
  Itse voin kertoa rehellisesti että mielummin ostan uuden puhelimen kuin odottelen sitä Powermilliltä takaisin, sama koskaa samsungin tuotteita.

  Mistään ei ole varmaan saannut niin täysin onnetonta huoltotoimintaa kuin Powermillistä, saatana puhelin majailee siellä kuukauden, tulee takaisin niin on pelkästään softattu, eikä korjattu.

  Eli mitä opin tästä, ei kannata odotella sitä puhelinta enään huollosta, osta vain uusi tilalle.
   
 20. meisseli

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/5/06
  Viestit:
  114
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC Desire - Saunalahti
  Täällä kävi sampan puhelin powermillissä huollossa puhelujen katkeamisen takia. Puhelin ei myöskään pysynyt päällä ja kenttä hävisi usein kokonaan. En ole huoltomies mutta kuulosti kontaktihäiriöltä. Kävi powermillillä kaksi kertaa, eivät olleet tehneet sille mitään, eivät edes softaa päivittäneet. Puhelin oli reissussa n. 2kk
   

Jaa tämä viestiketju