Mobiili.fi Salaiset keskustelut tekevät tuloaan Messengeriin – kaikki chatit eivät kuitenkaan ole suojassa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 8/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2159
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Facebook testaa parhaillaan salattuja keskusteluja Messenger-sovelluksessaan. Yhtiö ei kuitenkaan aio salata kaikkia keskusteluja, vaan suunnittelee erillistä päätöstä vaativaa lähestymistapaa.

  Tietoturva ja viestinnän salaaminen ovat olleet vahvasti tapetilla tänä vuonna. Esimerkiksi Facebookin omistama WhatsApp alkoi huhtikuussa salaamaan kaikki sovelluksella tapahtuvat chatit päästä päähän. Ennen tuota päätöstä pikaviestinten tietoturvan puolesta liputti muun muassa Telegram.

  Seuraavaksi salaiset keskustelut tekevät tuloaan Facebook Messengeriin. WhatsAppista poiketen Facebook ei kuitenkaan aio salata kaikkia Messenger-keskusteluja. Sen sijaan käyttäjän täytyy itse kytkeä salaus päälle kullekin keskustelulle ja laitteelle.

  Päätöksen takana ovat luultavasti sekä liiketoiminnalliset että viranomaistyön helpottamiseen liittyvät syyt, joista kuluttajat tulevat varmasti olemaan montaa mieltä. Toisaalta Facebookin mukaan asiaan liittyy pääasiassa teknisiä seikkoja. Lisäksi yhtiölle konsultointia tarjonnut insinööri Matt Green veikkasi, että valinnainen salaus harmittaa hallituksia aivan yhtä paljon kuin aina päällä oleva.

  Messenger käyttää salaukseen Open Whisper Systemsin Signal-protokollaa. Samaa tekniikkaa käyttää esimerkiksi WhatsApp. Open Whisper Systemsin perustajan Moxie Marlinspiken kerrotaan todenneen, että Facebookin Signal-implementointi on suhteellisen järkevästi tehty. Videot tai GIF-kuvat eivät toimi salatuissa keskusteluissa ja halutessaan viestit voi myös asettaa tuhoutumaan tietyn ajan kuluttua.

  Wiredin mukaan Facebook tuo uudet salaiset keskustelut ensin vain pienelle osalle Messenger-käyttäjistä. Suurin osa pikaviestikansasta voi odottaa uudistusta joko loppukesästä tai alkusyksystä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju