Saisiko olla kokoontaittuva Android-laite täydellä näppäimistöllä? Legendaarisen merkin...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15359
Reaktiopisteet
103
gemini_pda-2.jpg


Psion on englantilainen merkki, joka 1990-luvulla julkaisi nykyaikaisten älypuhelimien edeltäjiä, kämmentietokoneita. Näiden PDA-laitteiden myynti sittemmin hiipui, mutta nyt alkuperäisten Psion Series 3- ja Series 5 -laitteiden suunnittelussa mukana ollut Martin Riddiford haluaa tuoda laitteet reilusti 2000-luvulle uusin ideoin. Riddifordin ideoima Gemini on nyt ennakkotilattavissa Indiegogossa.

Geminin takana on Planet Computing -niminen hanke, jossa mukana ovat muun muassa Jim Fullalove sekä tohtori Janko Mrsic-Flogel. Fullalove kuvaili The Registerille, kuinka Gemini on pohjimmiltaan 64 gigatavun moderni älypuhelin, mutta Riddifordin suunnittelemalla älykkäällä fyysisellä näppäimistöllä varustettuna.

ebxxe2refz88xokzpum4.jpg


5,7-tuumaisella kosketusnäytöllä varustettu laite painaa 400 grammaa ja on ulkomitoiltaan 71 x 80 x 135 millimetriä. Puhelimeksi siis iso, mutta tietokoneeksi hyvin, hyvin pieni. Laite on Android-pohjainen, mutta dual-boot-mahdollisuutena on myös Linuxin käyttö. Laitteesta tulee sekä pelkällä Wi-Fillä että Wi-Fillä ja LTE:llä varustetut versiot.

HMD Globalin esittelemä uusi versio Nokia 3310:stä sai The Registerin kysymään lukijoiltaan, minkä entisaikojen elektronisen laitteen nämä haluaisivat nähdä modernina versiona, ja brittilehden lukijat äänestivät ykköseksi juuri Psion Series 5:n, eli ainakin jonkin verran Geminin luulisi uteliaita houkuttelevan.

gemini_annotated_w648px.jpg


Geminin suositushinnaksi on kaavailtu 600 dollaria, mutta Indiegogossa pääsee alkuun edullisimmillaan 350 dollarilla. Toimitusten alkua on kaavailtu marraskuulle.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom