MobiiliBlogi Sailfish OS 2.0 tulee – Jolla löysi laitekumppanin Intiasta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 19/7/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2183
  Tykkäykset:
  4
  Mobiilimarkkinoilla toimivan Jollan ympärillä on tapahtunut kuluvan kesän aikana paljon. Heinäkuun alussa yhtiö ilmoitti nimittäneensä uudeksi toimitusjohtajakseen Antti Saarnion sekä jakautuvansa kahteen osaan. Jatkossa Sailfish OS -käyttöjärjestelmän kehitys sekä lisensointi kuuluvat Jolla Oy:lle ja itse laitepuoli siirtyy kokonaan uuden yhtiön alaisuuteen.

  Tällä viikolla valmistaja jatkoi tykittämistä ja kertoi löytäneensä Intiasta itselleen merkittävän partnerin, jonka on tarkoitus tuoda paikallisille markkinoille kuluvan vuoden aikana Sailfishiin pohjautuva älypuhelin. Yhteistyökumppani on nimeltään Intex Technologies. Kyseessä on Intian toiseksi suurin älypuhelinvalmistaja, joten mistään pienestä nimestä ei ole kyse.


  Jolla on kehittänyt Linuxiin pohjautuvaa Sailfish-käyttöjärjestelmäänsä ahkerasti. Ensimmäinen Sailfish-laite, Jolla-puhelin, saapui markkinoille vuoden 2013 lopulla. Sen jälkeen Jolla on puskenut alustalleen 16 merkittävää päivitystä. Seuraavaksi luvassa on alustan historian tärkein päivitys, joka on nimeltään Sailfish OS 2.0. Se tuo uudistuksia käyttöjärjestelmän visuaaliseen ilmeeseen sekä keskittyy parantamaan käyttökokemusta ja tekemään siitä ennen kaikkea helpommin lähestyttävän. Lisäksi Sailfish OS 2.0 kehittää alustan vakautta, suorituskykyä, selaimen toimintaa, Android-sovellusten yhteensopivuutta sekä optimoi käyttöjärjestelmän Qualcommin Snapdragon-järjestelmäpiireille. Totta kai se tuo myös tuen tableteille ja Jolla yrittääkin saada komponenttiongelmista kärsivän taulutietokoneensa markkinoille mahdollisimman pian.

  [​IMG]

  Intexin uutuus perustuu uuteen Sailfish OS 2.0 -käyttöjärjestelmään, Snapdragon 410 -järjestelmäpiiriin ja gigatavuun RAM-käyttömuistia. Muita ominaisuuksia ovat kahdeksan gigatavun tallennustila, microSD-muistikorttipaikka, 4G, 4,7 tuuman 720p-kosketusnäyttö sekä 2300 milliampeeritunnin akku. Ulkoisesti Intex Aqua Fish muistuttaa hyvin paljon Jollan omaa älypuhelinta. Hinnaltaan uutuus tulee asettumaan 15 000 Intian rupianin tuntumaan, joka suoraan muunnettuna tarkoittaa noin 220 euroa.

  Intian osalta Jollan suunnitelmat ovat suuret. Jolla on koonnut yhteen Sailfish Indianin, jonka tarkoituksena on kehittää uniikki ekosysteemi Intian markkinoille yhdessä Intexin kaltaisten kumppaneiden kanssa. Mukana projektissa ovat Intexin lisäksi Intian suurin verkkokauppa Snapdeal sekä Times Internet, jonka toimialueeseen kuuluvat digitaaliset verkot. Lisää kumppaneita on luvassa myöhemmin, lupaa Jolla tiedotteessaan.

  Jolla tulee julkistamaan Sailfish OS 2.0 -päivityksen lähitulevaisuudessa. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.


  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju