Saako enää symbian Anna päivitystä mistään?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Tertzi82, 10/4/13.

 1. Tertzi82

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/2/06
  Viestit:
  21
  Tykkäykset:
  0
  Saanko enää mitenkään asennettua symbianin anna versiota c6-01ynnä muihin tuon ajan malleihin? Pc suitella voi päivittää belleksi, mutta sitä bugista paskaa en halua enää käyttää. Minulla on nyt kaksi nokia 500sta joista ensin ostamassani oli belle ja hermot mwni sen jumittamiseen ja kaatuluun. Ostin toisen samamlaisen missä on alkuperäinen annaenkä kyllä aio tähän mitään päivityksiä ladata kun tämä anna on nopein ja vakain symbian versio mitä olen käyttänyt.Tekisi mieli kuitenkin fyysistä näppäimistöä joka oli esim. vanhemassa c6-01 mallissa, siihen olisi saanut aikoinaan annan päivitetttä, nyt kai pc suitella saa vain tuon belle päivityksen. Onko mitään keinoa saada tuohon malliin enää annaa asennettua?

  Ps. Kuten kuvasta näkyy niin kirjoitusvirheitä tulee pelkästään kosketusnäyttöisellä pikkupuhelimella vaikka kuinka hitaasti ja tarkasti yrittää näpytellä.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Loppukäyttäjä ei voi päivittää alaspäin. sama pitkälti huolloissakin.

  Symbian hakkeri foorumeilta voi etsiä löytyykö sinun tapaukseen siltä suunnalta kikkoja epävirallisin konstein, voi olla että tapaukseesi ei sieltäkään löydy apuja.
   
  1 henkilö tykkää tästä
 3. zxc1 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/11/12
  Viestit:
  505
  Tykkäykset:
  24
  Puhelinmalli:
  Lumia 640XL White
  Aika jännä mulla on ollu yli vuoden belle nokia 500:ssa eikä se kaatuile yhtään,tosin anna aikoina sekin kaatuili kunnes tuli se yks firmis korjaus päivitys annaan missä kaatuilut loppu annallakin.Annaa ei kyllä puhelin kaipaa vaikka hyvä olikin.Tällä hetkellä ainoa syy miksi pidän 500:sta taskussani on sen pieni koko ja ennen kaikkea keveys.
   
 4. Pupri Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  63   0   0

  Liittynyt:
  20/9/12
  Viestit:
  436
  Tykkäykset:
  12
  Puhelinmalli:
  Kaikki mahdolliset
  Jep downgreidaus Bellestä Annaan ei kotikonstein onnistu, kuten sovelias yllä mainitsi. Downgrade vaatii tiettyjen avaimien kirjoituksen luuriin ennen vanhemman softan asennusta.
  Omassa käytössä Belle oli aikoinaan huomattavasti Annaa edellä, vähemmän bugeja ja lagaamista (kokemusta tosin vain C7, N8 ja E7 symbbareista).
   
 5. Tertzi82

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/2/06
  Viestit:
  21
  Tykkäykset:
  0
  Tarkennan kysymystä:

  Kysymykseni koski C6-01 mallin Symbian^3 OS version päivittämistä Symbian Annaksi, eikä siis Bellen päivittämistä alaspäin Annaksi josta olin jo aikaisemmin lukenut että ei pystyisi alaspäin päivittämään enkä sellaista nyt haluakaan vaan haluan tietää voiko Symbian Annaa edeltäneen Symbian version päivittää Annaksi, jos on puhelin jossa on alkuperäinen Symbian^3 versio?

  C6-01 specseissä sanotaan näin: Symbian^3 OS, upgradable to Nokia Belle OS

  En kuitenkaan haluaisi päivittää sitä Belleksi jonka olen nyt havainnut huonosti toimivaksi, vaan haluaisin päivittää sen Annaksi, eli onko tuo päivitys Symbian^3 --> Symbian Anna mitenkään enää mahdollinen?

  Jos ei ole niin sitten täytyy unohtaa nuo näppäimelliset Symbian mallit, ellen sitten satu löytämään sellaista yksilöä joka olisi aikoinaan päivitetty Annaksi, mutta jota ei sen jälkeen olisi enää päivitetty Belleksi, harmi että uudemmassa päivityksessä voidaankin mennä huonompaan suuntaan, maalaisjärjelle ajatellen käsittämätöntä kohellusta Nokialta.


  Mitä taas tulee tuohon Nokia 500 mallin Belle päivitykseen, niin jos olen käsittänyt oikein, on tämä viimeisin päivitys joka tuohon viissataseen oli edellisen omistajan toimesta asennettu nimeltään Belle Refresh, ja se toimii huonommin kuin Ensimmäinen pelkällä Belle nimellä julkaistu versio.

  Mitkä sitten on vaihtoehdot tuon kännykän kanssa? Kannattaako Nokialta odottaa enää tulevan mitään korjauspäivitystä tuohon kun tuo viimeisin Belle Refresh päivitys näyttäisi olevan syyskuulta 2012? Siitä on nyt puoli vuotta aikaa eikä ilmeisesti sen jälkeen ole uusia versioita tippunut. Puhelin on kuitenkin suhteellisen tuore malli, ollut ilmeisesti myynnissä vielä viime vuonna, sikäli ärsyttävää jos ei siihen enää toimivaa ohjelmistoversiota tule.

  Nokia 700, 701 ja 808 malleihin on ilmeisesti luvattu vielä tulevan uudempia päivityksiä, noissa on ilmeisesti hieman tehokkaampi rauta kuin 500 mallissa. Niiden viimeisimpien Symbian versioiden niminä näyttäisi olevan Belle FP1 ja Belle FP2. Olisivatko nuo selkeästi toimivampia versioita kuin Nokia 500 ja vanhempiin saatavissa oleva Belle Refresh? Pitäisikö siis heittää vesilintua tuolla Belle Refresh version sisältävällä 500 mallilla ja ostaa sen tilalle vaikkapa Nokia 700?


  Löytyykö jostain muualta kuin nokia pc suiten kautta noita ohjelmaversioita, parasta olisi jos löytyisi joka ikinen symbian versio mitä on päivityksinä nokian virallista reittiä jaeltu, ja siitä voisi sitten netissä kerrottujen kokemusten perusteella valikoida sen kaikkein toimivimman version kuhunkin malliin eikä tarvitsisi tyytyä siihen mitä nokia sattuu juuri tällä hetkellä tarjoamaan. Jos tuon softan voi jotenkin muuten saada kuin lataamalla sen nokialta pc-suitella, niin laittakaapa linkkiä ohjeisiin ja ladattaviin tiedostoihin, kiitos.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Huollossa onnistuu, jos halukkuutta ja voivat luonnollisesti veloittaa.
  Jos sinulle tarjoaa suoraan Belleä niin normi kotikonstit on sitten siinä.

  Aijemmin ketjussa mainituin ei niin virallisten konstein onnistuu, ei erityisen vaikeaa jos harrastuneisuutta, eli jos ohjeet, ja ohjelmat itse löytää niin onnistumis mahkut on. tosin voi joutu käyttämään joihin ei ehkä ihan virallista lisenssiä.

  Belle koneita on karkeasti 3-4-5 erilaista. 500n oma eri juttu kuin muut ja muissa osa pitää sitä Annaa "heikoimpana"

  Vanhoihin luureihin tuskin mitään kummoisia suoranaistä isompaa firmis/os päivityksiä tulee, mutta tämänkin talvenkin aikana on tainnut jotain sovelluspäivityksiä / muia pienempiä tulla.

  Löytyy, mutta ei siis loppukäyttäjälle.
  Foorumin kirjoitettujen sääntöjen puitteissa ei taida saada linkata suoraan, mutta löydät kyllä linkti ja myös ohjeita normaaleilla netin hakukoneilla.
   

Jaa tämä viestiketju