S60 ja iCal etäsynkronointi

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Cosmo, 3/12/07.

 1. Cosmo

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/02
  Viestit:
  41
  Tykkäykset:
  0
  Onko edelleenkään mitään workaroundia, jolla tuon saisi toimimaan? Eli:

  - käytössä windows-PC ja siinä Thunderbird+Lightning (toki voi olla mikä vain, mutta tätä käytetty).
  - Kalenteritietokanta on webissä http://www.icalx.com/ (kai niitä on muitakin). Siellä voi olla kalenterit esim. Mies ja Nainen, ja niitä voi sitten kivasti katsella eri koneilta ja rinnakkain jne., jos pitää vaikka kissanristiäisiä sopia.
  - Puhelimia on sitten S60 ja toki PC Suitet jauhavat ihan hienosti.

  Mutta PC Suitella ei voi synkata kuin Outlookin ja joidenkin muiden kanssa. Mitään synkronointia johonkin ulkoiseen ical-palvelimeen ei voi luoda; synkronointiyhteysasetuksissa on kaikki OMA data sync -juttua, ja kaikki 3rd party kalenterisoftat käyttävät samaa puhelimen tietokantaa, joten sovelluksessakaan sitä ei ole.

  Outlook 2007 ymmärtää kyllä iCalia ja esim em. palevlinta, että jos tapahtumat kierrättäisi Outlookin kautta. Homma ei vaan toimi puhelimesta -> ical -suuntaan. Ts. jos luon thunderbirdissä tapahtuman, se päivittyy iclax-palvelimelle, Outlook käy "hakemassa" sen ja sitten kun synkroinoin PC Suitella, niin merkintä siirtyy puhelimen kalenteriin. Tämä sillä oletuksella, että Outlok on päällä taustalla, ja ko. prosessi ei toimi toiseen suuntaan, että jos tapahtuman on luonut alun perin puhelimeen.

  Toki voisi käyttää Outlookia, mutta kun luo sinne perus IMAP-kansion ja internet calendarin, niin ei niitä saa oikein defaulteiksi millään jne., ja se perusnäkymä on niin sekava sitten heti kättelyssä. Ja Outlook tietty vielä maksaa.

  Puehlimen kalenterin päivitys x ajan välein internetin kautta joltain etäpalvelimelta, ei voi olla niin vaikiaa?! :) Tämäkin linkki melkein jo lupaa asian, muttei kuitenkaan.
   
 2. kranken

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/6/07
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  GooSync http://www.goosync.com/ synkronoi puhelimen kalenterin Google Calendar:iin ja vice versa. Googlen kalenteriin saa näkyville halutessaan myös muiden käyttäjien kalentereita.

  GooSyncin perusversio on ilmainen ja sisältää yhden kalenterin synkronoinnin per puhelin. Lisämaksusta saa useita kalentereita, osoitekirjan, muistiinpanot yms.
   
 3. Cosmo

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/02
  Viestit:
  41
  Tykkäykset:
  0
  Hyvältä näyttää, kiitos tästä!
   

Jaa tämä viestiketju