S60 Bluetooth/3G eri profiileissa?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Radon12, 26/1/08.

 1. Radon12

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/8/06
  Viestit:
  44
  Tykkäykset:
  0
  Puhelimena Nokia 6121 Classic eli S60, onnistuuko mitenkään kätevästi saada eri profiileihin eri 3G ja bluetooth asetukset, eli esim. profiilissa 1. Päällä molemmat ja toisessa profiilissa pois?
   
 2. Radon12

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/8/06
  Viestit:
  44
  Tykkäykset:
  0
  Onko tosiaan niin että tälläistä ominaisuutta ei ole tarjolla edes erillisen ohjelman avulla? Löysin kyllä muutaman profiili ohjelman jossa on tuki bluetooth asetuksille mutta tuota verkon valintaa ei näyttäisi olevan missään, onko tosiaan näin?

  Näissä näyttäisi olevan bluetooth tuki muttei ilmeisesti 3G/Both/GSM valikkoa.

  Auto Profiles 2.0 http://auto-profiles.symbianguru.qarchive.org/
  Best Profiles http://my-symbian.com/s60v3/software/applications.php?fldAuto=276&faq=1

  Noissa profiileissa olisi mielestäni nokialla vähän muutenkin jo kehittämistä, ovat jääneet vähän kehityksestä paitsi, niitä kun voisi laajentaa rajusti ja mielestäni siihen olisi todellista tarvetta.
   
 3. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Totta töriset.

  Olisi erittäin kätevää pystyä säätämään profiilikohtaisesti noiden päällä tai poisoloa. Tosin, en nyt tiedä kuluttaako Bluetooth passiivisena paljonkaan virtaa, koska mulla on ollut 7650:sta lähtien (eli monta vuotta) Bluetooth aina päällä.

  Toisaalta 3G kuluttaa oleellisesti enemmän virtaa mitä GSM. Kun 3G:ta tarvitsee normaali käyttäjä VAIN datasiirtoon, niin olisi kätevää että puhelin olisi GSM-verkossa vakiona, mutta sitten vasta jos yritetään ottaa data-yhteys, puhelin vaihtaisi UMTS:lle ja kokeilisi ensin sitä kautta ennen kuin GPRS:lla. Kun data-yhteys katkaistaisiin, puhelin palautuisi GSM-verkkoon. Toisi varmasti lisää käyttöaikaa N-sarjan puhelimille. Tietysti tuollaisen valinnan pitäisi olla valinnainen:
  Asetukset -> Puhelin -> Verkko -> Järjestelmätila: "Kaksitoimisuus/UMTS/GSM/virransäästö"

  Nopeaa datayhteyden avaamista tai videopuheluita yms. 3G-palveluita haluavat pitäisivät sitten normaalissa "kaksitoimisuus"-asetuksessa, mutta ainakin itse käyttäisin mielellään "virransäästö"-asetusta.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En usko että tulee natiivisti enenkuin alusta tukee lennossa muutoksia. Tuoreilla koneille ei enään tarvitse kokonaan buutata, mutta edelleen aika syvällinen toimenpide.
  Varmasti joissain käyttökohteissa ominaisuus olisi tervetullut.
   
 5. Radon12

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/8/06
  Viestit:
  44
  Tykkäykset:
  0
  Tälläinen systeemi olisi kyllä hyödyllinen, ja muutenkin tosiaan akunkeston kannalta hyvä, paljon turhempiakin ominaisuuksia löytynee että luulisi että olisi tälläinen kehitysporukan mieleen tulleen kun akun kestoa yritetään parantaa monilla keinoilla.
   
 6. Radon12

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/8/06
  Viestit:
  44
  Tykkäykset:
  0
  Tervetullut olisi tosiaan, tuossa 6121c:ssä tuo verkon vaihtaminen tapahtuu kyllä kiitettävän nopeasti sanoin että ehkä 1-2sec kestää, luulisin kyllä että olisi varsin mahdollinen tehdä kyseinen ominaisuus jos vain se haluttaisiin toteuttaa.
   
 7. samumanu Vieras

  0   0   0

  Tomoset profiilit olisi kyllä käteviä mut ne pitäis laittaa "normaalivalikoista" piiloon ettei asioista pihalla olevat kuluttajat saisi konettaan sit ihan sekaisin ja olisi sit kauppiaiden luona aina valittelemassa et on jotain vikaa, ikävä kyllä noita on uskoakseni suurin osa kuluttajista kumminkin. Pelkät nykyiset profiilita saa jo monia sekaisin, mut itsellekin tulisi kyllä tarpeeseen..
   
 8. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Itseasiassa kaikki käyttäjän muutettavissa olevat asetukset pitäisi olla profiileissa. Eli jollakin profiililla saisi ihan kaikki asetukset muutettua ja viilattua.

  Ja totta, tuollainen melko äärimmäinen muokattavuus pitäisi piilottaa tavallisilta käyttäjiltä jonkun global-asetuksen ja varoituksen taakse.
  Asetukset -> Järjestelmä -> Salli kaikki asetukset profiileissa: "EI / Kyllä (WARNING!!!!)"
  Profiileiden asetuksissa pitäisi olla sitten myös helppo tapa kopioida kaikki jonkun profiilin asetukset jonkin toisen profiilin asetuksiksi. Ja myös olla se jokin factory-settings profiili.

  (Tuo GSM-säästötoiminto-UMTS_dataanvain asetus on tavallaan erillinen feature-request kuin tuo kaikkien asetusten sisällyttäminen profiileihin - toive)


  Taas jos olis Nokialla bugzilla, menis feature requestit sinne hallitusti ja ihmiset vois äänestää mitä todella halutaan.
  Pitäsköhän ottaa sivuduuni Nokialla ja järkätä niille bugzilla, edes N-sarjaan.
   
 9. Radon12

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/8/06
  Viestit:
  44
  Tykkäykset:
  0
  Juurikin näin, profiileissa voisi mielestäni olla valinnat tyyliin Suppea/Monipuolinen/Laaja jotta hallittavuus säilyisi ihan peruskäyttäjilläkin ja kuitenkin riittäisi vaativimillekin ominaisuuksia.
   
 10. Paerae

  Paerae Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/12/05
  Viestit:
  2709
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Kuuminthottiii+Elisa:)
  todella hyviä ideoita tässä ketjussa tuon profiiles appiksen kehittämiseen..

  lisää vaan ilmoille:)
   

Jaa tämä viestiketju