S60 (3rd edition) kännykkä

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja makedin, 16/9/07.

 1. makedin

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/2/07
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Olen suunnilleen kuukauden kuluttua hankkimassa (ostamassa) uutta kännykkää. Laitteen valitseminen vain on melko ongelmallista puuhaa. Listallani ovat käyskennelleet mm. Nokia E50, -E60, -E61 ja -E70. Mikään niistä ei kuitenkaan täytä kaikkia "vaatimuksiani", joten ajattelin kysellä laitteita käyttäneiden mielipiteitä ja kokemuksia puutteiden vakavuudesta yms. Myös listan ulkopuoliset laitteet ovat aivan varteenotettavia vaihtoehtoja.

  Pikkuista listaakin olen kasannut ominaisuuksista joita tykkäisin uudessa kännykässäni olevan:

  S60 (3rd edition) - käytännössä välttämätön
  WLAN - erittäin tärkeä (vaikka onkin mahdollista että pystyisin puutteen jotenkin kestämään)
  Korkeatarkkuuksinen näyttö - hyvin tärkeä (vai onko? Onko kokemus osoittanut moisen liki turhaksi/ liki välttämättömäksi?)
  QWERTY-näppäimistö - ei nyt suorastaan hyvin tärkeä, mutta olisihan se nyt ainakin mukava
  Kohtuullinen hinta - laitteen olisi melkeimpä irrottava alta kolmen sadan (ainakin käytettynä, mieluiten toki vielä halvemmalla)


  Eli tuollaisten ongelmien kanssa olen hääräillyt. Kaikilla noilla on etunsa, mutta kaikista myös puutuu jotakin (ymmärtääkseni E70 on hieman... ongelmallinen?). Etenkin aikaisemmin suunnittelin myös Nokia 9300i:tä, mutta S80 epäilyttää. Ohjelmatarjonta on ymmärtääkseni perin rajoittunutta. Jos eriäviä mielipiteitä löytyy, saattaa se taas taistella teinsä tuolle listalleni.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  E61 / E61i , E70ssa on tarkempi näyttö, mutta pienempi.
  Jos budjetti kestää niin E61i, E90 voisi täyttää tarpeet paremmin, mutta menee reilusti yli hintahaarukan.

  Vanhat s80 koneet voi unohtaa, ellei ne sellaisenaan hoida sinun käyttötarvettasi, esim 9300i tarkka näyttä, wlan ja qwerty, en tiedä mitä noilla aijot tehdä, niin vaikea sanoa soveltuuko alkuunkaan käyttökohteesesi, Joka tapauksessa käytettynä on paljon tarjontaa 9500 ja varsinkin 9300 (ei wlan) koneista, mutta löytyy toki 9300i koneitakin, joita "vapautuu" kokoajan, jälkimmäistä saa uutenakin.
   
 3. makedin

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/2/07
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Olen siis pahemman kerran tietotekniikka-orientoitunut ja haluan käyttää kaikkea käteeni osuvaa mahdollisimman monipuolisesti. Kännykälläni haluan käyttää lukuisia sovelluksia ja ohjelmoida sitä. Nettikäyttö (niin selain- kuin SSH:kin) tulevat olemaan niinikään merkittävässä asemassa. Puhelut ovat korkeinaankin toisarvoinen asia ja vuodessa lähettämäni tekstiviestit laskettaneen kahden kätösen sormilla.
   
 4. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
  Suosittelisin sinulle ehkäpä Nokian E61i:tä.

  Perusteluina aika lailla parhaiten noista vaihtoehdoista selailuun sopiva näyttö, E70:ssä vaakatilassa kyllä parempi resoluutio ihan hieman mutta E61i:n näyttö on kooltaan toiselta planeetalta.

  Ja sitten ne tutut Symbian+S60-jutut löytyy myös, aika "tehokas" puhelin on kyseessä, hyvä leikkikalu jos tuollainen askartelu/leikkiminen puhelimen kanssa kiinnostaa.

  Lisäksi E61i:ssä olisi ekstrana iittömään vrt. kamera, mutta toki jos sitä ei tarvitse voinee valita myös E61:n ihan yhtä hyvin.
   
 5. makedin

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/2/07
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Hyvä on, nyt on tullut kaksi ääntä E61(i)n puolesta ja täytyy myöntää, että laite on oikein lupaavan oloinen. Nyt kiinnostaakin tuo resoluutiokysymys. Eli onko sillä todella mitään väliä. Toki, esim. E70:nen näytössä on varsin monta pikseliä enemmän kuin tuossa E61(i)ssä, mutta onko niistä todella apua? Johtaako pikkuinen näyttö siihen, ettei moisesta tarkkuudesta saada iloa irti, vai onko tuo lisäys muutoin vain jokseenkin hyödytön? Mitenkähän tuo vaikuttaa internetin selailuun?

  Kiitokset jokatapauksessa jo tähänastisista vastauksista, ne ovat olleet oikein selventäviä.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Riippuu käyttäjästä. käy kauppiaasi luona katsomassa, tai jossain isossa alan kaupassa jossa koneet näpisteltävänä.

  Tosin jos sinua ei puhelin kiinnosta, niin 770 tai N800 (Ei GSM ominaisuuksia) ja kaveriksi jokin rimpula 3G BT luuri, esim 6151 , tai winmobile tökittävät 3G koneet voisi olla myös tutustumisen arvoisia (löytyy myös qwerty loneita).
   

Jaa tämä viestiketju