S60 3rd edition feature pack 2

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja traktori, 7/2/07.

 1. traktori

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/6/02
  Viestit:
  524
  Tykkäykset:
  0
  Kryptisestä otsikosta itse asiaan; Nokia julkaisi tänään FP2:n S60-käyttiksestään, ja www.s60.com sivuilta löytyvässä blogissa kerrotaan mielenkiintoisista uusista ominaisuuksista (itse huonosti suomennettuna):

  Moniajo; käynnissä olevat ohjelmat löytyvät nyt myös Valinnat -> Aktiiviset ohjelmat perinteisen Symbian-napin pitkän painalluksen lisäksi.

  Keskimmäinen valintanappi; on saanut merkityksen, kun ruudulla näkyy keskimmäisenä sen toiminto.

  Aktiivinen valmiustila; Ohjelmakuvakkeet ovat nyt pystyrivissä, ja ilmeisesti kuvakkeen päälle mennessä oikealle puolelle tulee tähän ohjelmaan liittyvää tietoa. Alareunaan saa vierivän RSS-lukijan.

  Kuvien hyödyntäminen; Soittajan kuva näkyy nyt isompana, vaihtuva omien kuvien kuvaesitys ruudunsäästäjänä, myös taustakuvana voi käyttää vastaavaa kuvaesitystä.

  Viestintä; enää ei ole erillistä valintaa SMS:n ja MMS:n välillä, vaan mikäli viesti on pelkkää tekstiä, se lähtee SMS:nä, ja vastaavasti kuvia sisältävänä lähtee MMS:nä.

  Osoitteisto; nyt voi valita puhelimen ja SIMin osoitteiston näkymään samaan aikaan.

  Ajastettu profiili; voi asettaa ajastuksen profiilille, jonka jälkeen palaa edelliseen profiiliin, ajastuksen maksimi 24 tuntia.

  Selain; Median toisto voi alkaa heti latauksen alettua, ei tarvitse odottaa koko tiedoston latautumista (melkein kuin stream), äänet ja kuvat voi tallentaa suoraan tiettyyn käyttöön, esim soittoääneksi tai taustakuvaksi.

  Muuta; Nokian pressitiedotteessa puhuttiin paljon ohjelmoinnin helpottumisesta, kun C++:n lisäksi ohjelmointia voi tehdä Open C:llä. Itse en näistä ymmärrä mitään, mutta lienee kuitenkin hyvä juttu.

  Harmittavan hyviltä uudistuksilta kuulostavat nämä, ja vähän hölmöä julkaista tämä juuri kun ensimmäiset FP1-laitteet tulevat kauppoihin. Esim uusi kommu taitaa kuitenkin olla vielä FP1-laite. Nokia ilmeisesti kertoilee ja esittelee tätä FP2:ta lisää tuolla 3GSM Worldissä ensi viikolla.
   
 2. DurX

  DurX

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/12/06
  Viestit:
  37
  Tykkäykset:
  0
  PÄivitys?!

  Voiko tämän päivittää nokia N73:seen.
   
 3. traktori

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/6/02
  Viestit:
  524
  Tykkäykset:
  0
  Ei ole aikaisemmin voinut päivittää FP:stä toiseen, eikä varmastikaan voi nytkään. Valitettavasti!

  p.s. jäi tuosta ensimmäisestä viestistä mainitsematta, mutta ohjelmien yhteensopivuus on 3rd editionin sisällä täysi 100%
   
 4. poppah

  poppah

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  4/2/03
  Viestit:
  549
  Tykkäykset:
  0
  En ymmärrä miksei noista ominaisuuksista useita voi laittaa s60v3 luurien päivityksiin. Resurssien ja panostuksen puutetta? Esim ajastettu profiili olisi E sarjan business luureissa todella hyvä ominaisuus kun on vaikka reissussa. Ei voi olla raudasta kiinni.

  Nimim 6820:sta enemmän hyötynyt... no melkein.
   
 5. poppah

  poppah

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  4/2/03
  Viestit:
  549
  Tykkäykset:
  0
  Siis kolmannen osapuolen ohjelmien? Toivottavasti ei ole vain taaksepäin yhteensopivaa. Lisää elinikää kyllä monelle luurille jos tuo jää noin.
   
 6. traktori

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/6/02
  Viestit:
  524
  Tykkäykset:
  0
  Nokian tiedotteesta:
  "S60 3rd Edition Feature Pack 2 will be available for all S60 device manufacturers in Q2. It is fully compatible with S60 3rd Edition, and applications developed for 3rd Edition will run on all Feature Pack 2 devices."

  Eli toi ei lupaa eteenpäin yhteensopivuutta, mikä ton Open-C ohjelmointikielen mukaan tulon myötä ei oikeastaan olekaan ihme. No lisääpähän käyttäjien ja kehittäjien sekamelskaa jälleen...
   
 7. traktori

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/6/02
  Viestit:
  524
  Tykkäykset:
  0
  Nyt löytyi lisää tietoa, S60 blogista myös:
  "Question: oh my god, are you breaking (again) the S60 compatibility?

  No. Applications developed with Open C will work in all S60 3rd Edition devices. If I understood correctly, the Open C parts can be included with some kind of plugin in the sis package, so that they work in older devices."

  Eli uudella ohjelmointiohjelmalla tehdyt sovellukset (Open-C) toimivat myös nykyisissä 3rd Edition-laitteissa, on siis eteen- ja taaksepäin yhteensopiva uudistus.
   
 8. weetabix

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  111
  Tykkäykset:
  0
  Open C

  Cleanup Stack on helvetistä. Descriptorit ovat helvetistä. Moni muukin asia Symbianissa on helvetistä :D

  Herää vain kysymys: minkäköhän kokoisesta plug-inista on kyse (jos siis haluaa tehdä Open C:llä softaa 3.0:lle ja 3.1:lle) ja tuleeko sen käytöstä jotain performanssihaittoja.

  Ja toimiiko se oikeasti?

  Nimim. Eksamppeli-koodia odottava :)
   
 9. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä C:llä on voinut periaatteessa tehdä ennenkin, mutta siinä ei ole kovin paljon ollut järkeä, kun se "C" on toiminut C++:n päällä. Nyt tuo C siis mappaantuu suoraan systeemikutsuiksi.
  Jos CleanupStackit ja descriptorit ei miellytä, niin ainahan on voinut kirjoittaa ihan pelkällä C++:lla - ei sitä mikään estä. Ei se Symbian-tyylin mukaista ole ja dynaamisen muistin varauksen yrittämisen jälkeen täytyy aina tehdä pointteritarkistus, mikä lisää koodin kokoa.
   
 10. Flying Finn

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/10/02
  Viestit:
  468
  Tykkäykset:
  0
  Millos näitä laitteita alkaa tulla kauppoihin? Ei jaksaisi enää odottaa..
   
 11. Wilppa

  Wilppa

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/4/05
  Viestit:
  330
  Tykkäykset:
  0
  Tuskin ihan heti...Toivottavasti ehtivät ensi vuoden ekalla neljänneksellä kauppoihin.
   
 12. jk

  jk Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  19   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1436
  Tykkäykset:
  104
  Puhelinmalli:
  Useita erillaisia
  Onko vielä julkaistu laitetta joka tätä sevice pack 2:sta käyttää. Ehkä joulukuun alussa Nokia world tapahtumassa, näemme sellaisen?.
   

Jaa tämä viestiketju