S55: gprs lakkaa toisinaan toimimasta

Keskustelu osiossa 'BenQ ja Siemens', aloittaja cheesepoff, 8/5/03.

 1. cheesepoff

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/3/03
  Viestit:
  134
  Tykkäykset:
  0
  Tällaisen ongelman olen havainnut, että säännöllisen epäsäännöllisin väliajoin gprs-yhteys vain lakkaa totaalisesti toimimasta. Sähköpostia lähettäessä/vastaanottaessa tulee ilmoitus "verkko ei vastaa". Wap ilmoittaa, että "yhteysvirhe, tarkista asetukset" tms. Nettiin yrittäessä tulee punainen kieltomerkki siinä modeemi-ikkunan viimeisessä kohdassa. Gprs-palvelu toimii muilla laitteilla samaan aikaan aivan normaalisti eli ongelma rajautuu laitteeseen. Tilanne alkaa aina yllättäen, kuin tyhjästä, viimeksi eilen. Virta pois ja päälle ei auta. Siemensin Helpdeskistä en tullut hullua hurskaammaksi, neuvoivat vain päivittämään ohjelmistot.

  No eipä siinä mitään, kaapelikauppaan ja netistä uusin softa. Ongelma hävisi ja hykertelin tyytyväisenä. Nyt kuitenkin sama juttu on ilmennyt toisen kerran lyhyen ajan sisällä ja kummallakin kerralla tilanne on korjaantunut lataamalla ohjelmisto uudelleen. Sinänsä tämä ei ole iso ongelma, vartti vain ja softa on koneessa, mutta se periaate. Enpä viitsisi alkaa pitää "softapäivää" kerran kuussa, jotta laite toimisi. Entäpä jos olen reissun päällä, mistäpä sitten repäisen ohjelmiston? Eli onko tämä selvä bugi vai yleinen "ominaisuus"? Mitä tälle nyt voisi sitten tehdä, kiertää konetta saappaan alla? Ohjelmaversio on 11.
   
 2. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Ettei vaan olisi kyseessä montunpohja yhteyspaikkana, tai jotenkin muuten katveessa mastoa nähden...?
   
 3. cheesepoff

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/3/03
  Viestit:
  134
  Tykkäykset:
  0
  Ei tämä paikka ole mitenkään ongelmallinen. Operaattorin ongelmat ja tämä "ihme juttu" poislukien yhteys syntyy aina. Kalenteria silmäillessäni huomasin muuten, että ongelma on ilmaantunut melko tarkasti kolmen viikon välein koneen ostosta... eli meneekös tämä jo henkimaailman puolelle???
   
 4. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Kieltämättä äkkiseltään kuulostaa, että ainoa keino on poppamies.. ;)

  Kuitenkaan en usko, että softa prakaa säännöllisesti. Enkä usko siihenkään, että operaattorin taholta jokin prakaa säännöllisesti. Jos noita ongelmia tulisi vähänväliä, niin jommassa kummassa olisi ongelma, mutta noin säännöllistä....

  Ehkä joku Siemens-asiantuntija tuohon osaa kertoa ilman, mutta se poppaukko kuulostaa ihan hyvältä.. ;)
   
 5. tikkaas

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/3/03
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Minulla on S55 ja päivittämätön ohjelmaversio 5 ja eilen illalla oli GPRS kadoksissa, eikä tullut takaisin sammuttamalla ja käynnistämällä. Jätin puhelimen yöksi päälle kuten aina ja aamulla GPRS oli käytössä. Tätä on tapahtunut ennenkin. GPRS katoaa ja ilmaantuu omia aikojaan.
   
 6. JonesI Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/4/03
  Viestit:
  207
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 7
  Gprs:n kanssa vaan joudut tohon tottumaan..tosi ikävää varsinki jos latailee jotain suurempia filejä. Kun luurin vaihtokaan ei auttanut, meni hermot ja suljin koko gprs:n..=(
   
 7. patonki

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Sama vika Rahikaisella. Tämä taisi kuitenkin johtua sitten operaattorista,
  minulla kun kävi näin samaan aikaan. Muistelisin, että sielläkin on
  Soneran liittymä?
   
 8. Jarkko

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/9/02
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Ongelma on itselläni tullut tutuksi useammankin operaattorin voimin. Tähän mennessä Telian City-verkko ollut ainoa, jossa ongelmaa ei ollut.
  Operaattoreista yksikään ei ole myöntänyt vikaa verkossa, mutta kunhan jaksat kuukauden pari riidellä aktiivisesti niin vika kyllä korjataan. Korjaus ohje on yksinkertainen: Operaattori ns. buuttaa maston, jonka alueella vika ilmenee.
  Ilmeisesti sinne jää roikkumaan eräänlaisia haamukäyttjiä vapaille linjoille ja näin ne poistuvat.


  Tuli nimittäin joskus käyteltyä puhelinta huollossa ja riittävän kaukana tuosta "ongelmamastosta" ja paras ehdotus radiolinjalta oli, että ottaisin tietokoneeni mukaan ja kokeilisin toisen maston alueella... HALOO. Meillä on perinteinen koti PC. Minua ei saa sitä roudailemaan kovin kauas! Ja kaikkitietävä teknisentuen nörtti piti ehdotustani buuttamisesta typeränä - olinhan vasta kahden operaattorin kanssa samaa harjoitellut...


  Mutta täytyy muistaa, että jos haluaa mobiiliyhteyttä näihin käyttää täytyy kai varautua "pieniin" ongelmiinkin...;)
   

Jaa tämä viestiketju